../images/Emo13.gif דאו פותחת שפגט - המשך
בהמשך
לדיוננו בנושא זה: כיצד לעבוד על שפגט כחלק מטיפוח הבריאות? זה די פשוט. במקרים רבים כדאי להתחיל ב"לא" לפני שעוברים ל"כן" (כדי לקבוע גבולות, בטיחותיות וכדומה).
כיצד לא לעשות זאת: לראות בשפגט כמצב שבו הגוף "נכנע" ללחצים שהפעלנו עליו והסכים להגיע, לבסוף, אחרי מאמצים ומתיחות ועבודה רבה, לתנוחה שראינו בדמיוננו.
כיצד כן לעשות זאת: לראות בשפגט כמצב שהגוף כרגע לא מסוגל עדיין להתנסות בו, לא בגלל גידים קצרים, או שרירים קצרים, אלא בגלל שהוא לא מספיק טהור, רך וזורם בשביל "להכיר" את התנוחה הזאת. כל תנוחה היא בעצם "מפתח" הפותח "מנעול" מסויים של נתונים ואנרגיה שזמין לנו באופן פוטנציאלי. במלים אחרות, כדי להביא את הגוף למצב שהוא מספיק טהור, רך וזורם בשביל "להכיר" בין היתר את תנוחת השפגט, אפשר וצריך לעבוד איתו בצורות שאינן קשורות כלל לפתיחה הספציפית הזאת שנקראת "שפגט". צריך באופן כללי לעשותו טהור, רך וזורם - והדבר ישתקף גם בתנועה זו. יש הבדל עצום בין תנוחה
שאנחנו מבצעים לבין תנוחה שאנחנו
קורעים מתוך ההוויה שלנו. המצב הראשון הוא מצב שבו אנחנו מבצעים תנוחה. נקודה. זה נעים, קל וטוב. והכי חשוב: זה בריא (לא "רק" לגופנו, כמובן). המצב השני הוא מצב שבו אנחנו מכריחים את
גופנו הפיסי בלבד להגיע למנח מסויים, המוכתב על-ידי התמונה שלו, שאותה אנחנו שומרים בתודעתנו. האנרגיה שלנו, הנפש שלנו, המטריצה של הגוף הפיסי - כל אלה אינם משתתפים בתנוחה. זוהי בפשטות "קריעה" של הגוף הפיסי אל מחוץ למטריצה האנרגטית החיונית שלו. זוהי פגיעה בבריאות שלנו. ובמצבים מסויימים, זה אפילו מגיע לכדי מצב שאפשר להגדירו כתקיפה שלנו את גופנו. הנה שלושה כיווני-אימון, בתור התחלה (אפשר לבקש עוד, לשאול שאלות על הנוכחיים, או מה שאת רוצה וצריכה...):
1. תנוחות שונות: הכנסי לתנוחות שונות (כאלה החורגות מטווח התנועה היומיומי?) תוך שהייה ממושכת בהן (דקות אחדות?) בנסיון להרגיש את התנוחה לחיות אותה להרפות מה שאפשר לנסות להגיע לנוחות פנימית וחיצונית לנסות להשתמש בתנועה כבמשדר ובמקלט של נתונים מעצמנו ומהיקום להניח לגוף ולעצמנו ללמוד ממנה מה שאפשר לנשום לאט ולעומק בתוך התנוחה להרגיש ולדמיין את האנרגיה הזורמת כי בכל תנוחה האנרגיה
שונה לחלוטין והעיקר: בשום פנים ואופן
לא לנסות לראות בתנוחה כמעין "תרגיל התעמלות" שבמהלכו צריך "למתוח" לכיוונים מסויימים, או "להגביר" את הגמישות של הגוף...
2. תנועות שונות: לנסות תנועות שונות העושות טוב לגוף ולנפש חורגות במידה רבה מטווח התנועה היומיומי של הגוף ומאפשרות לנו להתנסות במצבים אחרים של הוויה. לזכור שאין לנו אפשרות לבצע את אותה תנועה פעמיים שאין לנו אפשרות לנשום את אותה נשימה פעמיים ולנשוף את אותה נשיפה פעמיים.
3. חקר אופן ההגעה לתנוחה: בעת שאת נכנסת לתנוחה כזאת או אחרת (אפילו הכי יומיומית, כגון ההתיישבות מול פורום שמבאלה) אנחנו משתמשים בדרך מסויימת, שהינה שילוב של הדרך הכללית שלנו לנוע, עם הדרך הספציפית שלנו להגיע לאותה תנוחה. כדאי לך כל הזמן לחקור ולרענן שני נושאים אלה. אם את צריכה רעיונות בנושא, אני אשמח לתת. שלושת הכיוונים שנתתי, כל אחד מהם, עשוי לאפשר לך להגשים מטרתך בצורה בריאה. כמובן שעדיף להשתמש בכולם יחדיו - ובכיוונים נוספים. וכאלה לא חסרים ביקום האינסופי (לכאורה) הזה... אני לא כותב "אשמח להרחיב ב..." כי זוהי לא אופציה. ברור שתצטרכי עוד הרבה רעיונות והכוונה (גם אם חלקה הגדול תגיע מתוכך) בשביל להמשיך. אז הודעה זו היא נדבך נוסף. המשיכי להנחות אותי להנחות אותך...
בנוסף לכך, בקישורי הפורום יש קישור לפורום יוגה ב"תפוז". הייתי ממליץ להכנס לשם ולשאול בקשר לשפגט. דיאלוג עם מנהל אותו פורום (שהינו מורה מוסמך ליוגה) עשוי להיות חיובי ולהניב תוצאות טובות. ועוד הערה אחרונה: כשאת לוחצת "שלח" ומגלה שההודעה איננה בפורום, תלחצי על "הקודם" (Back בממשק האנגלי? אני מניח...) ותגיעי שוב למסך עם ההודעה ואז תנסי לשלוח אותה שוב. כבר קרה שהייתי צריך לעשות זאת כמה פעמים עד שההודעה הופיעה בפורום. שלך בן