מעקב דפדנים

• פותח הנושא em28
  • פורסם בתאריך

em28

Well-known member
מעקב דפדנים

האתר StatCounter עורך השוואות שימוש בדפדפנים השונים באמצעות דגימת דפי אינטרנט שונים.
באתר ניתן לבדוק לא רק דפדפנים שולחניים אלא גם דפדפני מובייל, מערכות הפעלה, מנועי חיפוש ועוד.
התוצאות מעניינות, אביא חלק מהן לשנה האחרונה.
למתעניינים, ניתן לחתוך לפי תקופות (שבועות/חודשים/שנים), מיקום (מדינות/יבשות) או סוגי השוואות באתר:
http://gs.statcounter.com/

em28

Well-known member
דפדפנים שולחניים בעולם

באוגוסט-דצמבר שנה שעברה היתה עדנה לאקספלורר, ואפילו עבר את מחסום ה-30%,תוך גריעה מקבילה של הכרום.
מאז החיים שבו למסלולם - כרום בעליה מתונה ומתקרב ל-50% מהשוק, אקספלורר בדעיכה (23%),
ואו-טו-טו עשוי לפגוש את הפיירפוקס המדשדש (17%).

em28

Well-known member
עוד נתונים מעניינים על העולם:

- צפון אמריקה היא היבשת היחידה בה האקס מצליח לתת פייט לכרום.
- ישנם מקומות (דרום אמריקה) בהם הכרום מתקרב למעמד שהיה פעם ל-IE, של שליטה כמעט מוחלטת בשוק.
- ככל פיירפוקס מדשדש מאחור, למרות שבאירופה הוא מגיע לנתח שוק יפה של כ-30%.
- כל המדענים באנטרטיקה משתמשים בכרום, לפני שנה כולם השתמשו בפיירפוקס.

makiko

New member
דווקא אני מכור ל FF. עם כרום לא הסתדרתי

(הגלגלת אגריסיבית בגלילת הדפדפן).

מה הבעייתיות של FF? למה הוא מדשדש?

em28

Well-known member
אצלי בבית יש מכורים לכל הדפדפנים

אני וביתי מכורים ל-FF, הבת והבן לכרום, ואישתינו לאקס המוכר מהעבודה.

מה שקוסם לי בפיירפוקס הן אפשרויות הקיסטום הבלתי נגמרות, בכום זו המהירות ובאקספלורר......לא יודע.

יכול להבין את המשתמשים שלא מתקינים עשרות הרחבות כמוני, ורוצים את הדפדפן שלהם מהיר, נקי ואלגנטי,
גם אצלי בכרום מותקנות רק 2-3 הרחבות הכרחיות.

הדבר היחידי שאני עושה בIE

הוא כניסה לכל מיני אתרי ממשלה שטרם הפנימו שצריך לאפשר גלישה מכל דפדפן. הרי מה יעשו בעלי מאק או לינוקס?

em28

Well-known member
דפדפנים שולחניים בישראל

אם בתחילת השנה הכרום והאקס היו תמודים יחסית הרי שבמשך השנה הכרום השאיר עשן לכל הדפדפנים האחרים,
וכיום הוא שולט בשוק הישראלי עם כ-55%, כש-IE מגיע לכ-31% והפיירפוקס לא אהוב על הישראלים עם פחות מ-10%.

uphilll

New member

מעניין, שבישראל לא היה השינוי הזה באקס'/כרום (אוג-נוב), שאפשר לראות בשימוש העולמי (כנראה בעקבות שחרור IE 11?).

אני תוהה אם זה אומר שאפקט העדר שולט(טטט!!1
) גם כאן..

למעלה