תעשה לי טובה
ראשית כל, ידידי היקר - קצת דיוק לא יזיק - השאלה הייתה על מעצר אזרחי - לא עיכוב (!), ואתה סתם התפרצת. אמנם עבר קצת זמן מאז שעברתי את הקורס בסדר דין פלילי, אבל הוצאתי בזמנו 92; ואני יחסית מוסמך להבדיל בין עיכוב ומעצר (תוסיף 10 שנים של התנגבות בבילוש מרחבי). אם תשווה את חוק המעצרים הישן עם החדש, בתוספת כמה פס"ד - תגלה שלא קיים כיום מעצר אזרחי, הסמכויות שנתנו בעבר לאזרח - ניטלו ממנו; סעיף קטן (ג) מסרס את כל הסמכויות הנילוות גם כן. בפקודת סד"פ הישנה, סעיף 6התיר לאזרח לעצור אזרח אחר (שים לב, לא לעכב). מתוך פס"ד ישן: "לפי סעיף 6 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט- 1969, רשאי כל אדם, בלא צו מעצר, לעצור אדם (בין היתר) אם אותו אדם "מבצע בפניו פשע"." פס"ד זה ניתן לאור החוק הישן, היום פס"ד זה היה נראה קצת אחרת..." הפעלת כוח סביר ללא רשות גרימת חבלה זה סייג רציני, כמו כן שים לב - שאם שוטר לא מגיע בתוך שלוש שעות....על האזרח לשחרר את החשוד, ללא קשר למעשה אותו חשוד ביצע. כל אדם שמסתמך על הסעיף הזה - נשען על משענת קנה רצוץ. בלי להיכנס לעומק יותר מדי, עדיין יהיה ניתן להשתמש בכוח ע"מ לעכב אדם, אולם הסעיף עליו נסתמך לא יהיו הסעיפים הנ"ל, אלא סעיפים של "הגנה עצמית". לילה טוב (אני בניו-יורק עכשיו).