מעצר אזרחי

• פותח הנושא code3
  • פורסם בתאריך

code3

New member
מעצר אזרחי

שלום לכולם, האם מישהו יכול לתת לי את החוק בנוגע לביצוע מעצר אזרחי (לא ע"י מתנדב או שוטר אלא ע"י אזרח) מתי מותר, לכמה זמן מותר וכו'. תודה

AAA1981

New member
אין דבר כזה מעצר אזרחי. יש כן . . .

עיכוב עד לבואו של שוטר. בסך הכל הגדרה שונה כמו בהרבה מקרים. יום טוב. איציק

משאז

New member
מעצר אזרחי

לפי הרצאה שקיבלתי פעם מותר לעצור אדם שעבר בפניך עבירה שיש בה משום פגיעה בנפש או ברכוש. או שעלול לבצע מעשה שיפגע בו ו/או באחר או שעלול לסכן את עצמו / אחרים עד הגעת ניידת משטרה למקום. יש להחזיקו בצורה הומנית ולא בצורה שעלולה לפגוע בו (ת'כלס, תקשור אותו באזיקון ולא עברת עבירה) מקווה שלא שכחתי משהו ושעזרתי....

sabal1

New member
יש מעצר אזרחי

סמכות של אזרח לעצור אדם ישנה כאשר אותו אדם ביצע עבירה שהיא בגדר פשע חמור. צורת המעצר היא בדיוק כמו מעצר ששוטר מבצע, כבילה וריסון.

משאז

New member
לזה התכוונתי....

ברגע שכבלת אדם זה מעצר עיכוב נעשה ללא כבילה או ריסון....

ואי אני חושב שאני זוכר

אבל אפשר לבצע מעצר אזרחי- אבל אני ממש לא בטוח נראה לי שיש חוק כזה שמאפשר או לעכב או לעצור אל תתפסו אותי במילה-כי אני לא בטוח-אני צריך לראות את זה בספר

AAA1981

New member
חברים פעם אחרונה לפי החוק אין. . .

מעצר אזרחי אלא עיכוב. וכל אחד מפרש את זה איך שבא לו. כמו למשל אסור במשטרת ישראל לבצע מרדפים , אז לא עושים מרדפים??? עושים !!! רק מכנים את זה עיכוב מהיר! תשאלו מישהו שקצת מבין בחוקים חברה. שיהיה לכם המשך ערב מהנה. איציק

מתנדב

New member
AAA1981, צודק אין דבר כזה מעצר

אלא עיכוב כפי שכתבת, אף אזרח לא יכול לעצור אזרח אחר....

שי - יש חוק כזה לפי מה שאני זוכר

אני יחפש את זה ויחקור ואני יגיד לך אותו

sabal1

New member
אין כזה דבר

עיכוב עם כבילה. ברגע שאתה כובל אדם אתה עוצר אותו, ומוגדר בחוק מעצר אזרחי עם כבילה כמו מעצר שוטר.

ofirgaon

New member
יש כזה דבר-

מפקודות מטא"ר: " כל אדם רשאי לעכב אדם אחר, עד לבואו של איש משטרה, אם נתקיים אחד מאלה; והכל אם יש חשש שהחשוד יימלט או שזהותו אינה ידועה: (1) האםש חשוד כי ביצע בפניו עבירת אלימות, פשע, גניבה או עבירה שגרמה נזק של ממש לרכוש. (2) אדם אחר הקורא לעזרה, מצביע על אדם החשוד שביצע בפניו עבירה, כאמור בסעיף (1) לעיל. חשוד שעוכב לפי הסעיף הנ"ל יימסר לאיש המשטרה ללא דיחוי, ובלבד שמשך העיכוב לא יעלה על 3 שעות. אדם המעכב לפי הסעיף הנ"ל, רשאי להשתמש בכוח סביר, אם החשוד סירב להיעתר לבקשת העיכוב, ובלבד שלא יהיה בשימוש בכוח כדי לגרום חבלה לחשוד." בקיצור- כוח סביר = אזיקים/חבל/כל דבר שצריך על מנת להחזיק את החשוד.

sabal1

New member
שים לב לנכתב

אומנם החוק לא אומר את זה במפורש אבל.. החוק אומר: "רשאי להשתמש בכוח סביר, אם החשוד סירב להיעתר לבקשת העיכוב" ושוב למרות שהחוק אינו אומר את זה ברגע שאותו אדם סירב לבקשת העיכוב ואתה מפעיל עליו כוח סביר אתה עושה את זה ע"מ לעצור אותו ולא לעכב שכן אותו אדם כבר סירב לבקשת העיכוב. יתרה מכך, בכל קורס שהמשטרה מעבירה במסגרת אק"מ המרצים חוזרים ומסבירים על סמכות ה"מעצר האזרחי" ולא ה"עיכוב האזרחי" שכן זה רק הגיוני שברגע שאדם נכבל בכוח הוא עצור וכבר עבר את סטטוס המעוכב.

למעלה