מעצמת חסידות בעלז...

מעצמת חסידות בעלז...

היום כבר חסידות זה לא סתם חסידות, בעלז היום הם חסידות שיש לה במה להתפאר, כמו למשל בית המדרש הגדול שלהם בקרית בעלז בירושלים (שדרך אגב מנקר עיניים לגערערס) וכן השבוע הונחו יסודות לחיידר של בעלז שלפי איך שנראה הוא יבנה כמיטב המסורת של חסידות בעלז, ועוד דבר חסידות בעלז בונה כעת בית מלון שישכון מול רב שפע, המלון ייועד לחסידי בעלז הגרים מחוץ לירושלים או מחוץ לארץ, וכן קניון רב שפע שלדעתי צריך להפוך את שמו לקניון בעלז (אח יש טענה אחרת שקניון בעלז כבר קיים והוא נמצא בסמיכות לרב שפע, פיתרונות לחידה על איזה קניון אני מדבר יתקבלו בברכה) לסיכום אני חושב שאין עוד חסידות שיכולה להתגאות במה שלחסידות בעלז יש, אגב חסידות בעלז משוייכים בכנסת לאגודת ישראל, ובעיריות הם שייכים לדגל התורה, בכל מקרה אני מברך את חסידות בעלז שתעלה ותצליח בכל מעשיה.

די מדהים

הענין שכמעט מכל מקום בירושלים אפשר לראות מרחוק את מבצר בעלז, שכמובן טרחו להאיר אותו בלילות בפרוז`קטורים לבנים, כדי להסיר אי אילו ספיקות...

שמועות בירושלים...

מספרות שעשן קטורת עולה מהבית מדרש של בעלז בלילה, מישהו יכול לאשר או להכחיש את השמועות?

MENIMEN M

New member
להתגאות???

בסחיטת החסידים פשוט סוחטים אותם בשביל כל הדברים במיוחד עבור בית המדרש תראו את גור הכל לא מבזבזים סתם כסף פשוט העקר שיהיה מקום לכולם לא סתם לבזבז

אם הגערערים...

היו יודעים מראש איזה גול יכניסו להם בעלז הם היו מתחרים איתם.

חנוך617

New member
נכון. אבל לא

ענית על ההתקפה של מנימן על הסחיטה. לדעתי הוא צודק.

G O L D men

New member
אילו הם היו

סוחטים דוקא את האברכים שעובדים ומשתכרים יפה היית צודק... אבל הם סוחטים את כל החסידים בלי יוצא מהכלל וזה כולל גם אברכים צעירים שזה עתה הגיחו לעולם האברכות וכבר מפילים עליהם הוראת קבע של מאות דולרים לחודש.... חסידות כזאת לא יכולה להתגאות במעשיה....

יכול להיות שזה הבעיה...

שלהם, שהם באמת חושבים שהבית מדרש שלהם הוא בית המקדש ולכן הם מחייבים כל חסיד שלהם לתרום.

לכטיג

New member
אני חושב שיש לך טעות.

בכנסת הם שייכים לדגל ובעיריות לאגודה.

א77

New member
מיין שטעטאלע בעלז...

מסדרת ציורי בתי כנסת של פלוני שאיני מכירו...

לכטיג

New member
איי איי איי אולי זה גם שם

של ציור אבל זה בעיקר שם של שיר געגועים בן אלמוות באידיש.

אפרופו שטייטעלה

עומדים בקרוב להתחיל בעיירת בעלזא , לבנות בית-מדרש ומלון לקליטת תיירים , חובבי תיירות החסידות היכונו!

לכטיג

New member
קצת קשה להאמין שלגערערס

יוצאים העיניים מבעלז,ביהמ"ד של גור נראה יותר כמו רחוב מקורה מאשר בית כנסת.אגב, ברעידת האדמה נפגעו כמה מהנברשות האקוסטיות שבבעלז. ואם הזכרנו את גור-ליצני ירושלים טוענים שהאדמור מגור אסר על חסידיו להכנס לביהמ"ד של בעלז כי האתר פתוח בשבת...

למעלה