מעצבן !

Mנטה

New member
מעצבן ! ../images/Emo46.gif

כשהתחלתי לעבוד עשיתי חשבון שצריך להרויח בערך פי 2 כעצמאית כדי שישתלם. או במלים אחרות: אם שכירה מקבלת X עצמאית שעובדת במקום לא-שלה צריכה לקבל 1.5X ועצמאית שיש לה קליניקה משלה לפחות 2X כל זה כדי בעצם לקבל בסוף את אותו הסכום ליד. החישוב הזה מבוסס גם על הוצאות כמו נסיעות או שכ"ד אבל גם על ימי מחלה (שלי ושל המטופלים שלי, חופשים, חגים, דמי הבראה וכו'). אני מעריכה את המקצוע שלי ואת העבודה שלי, אני משקיעה בה ואני (לפעמים) גם מצליחה בה ובעיקר אני חושבת שזאת עבודה טובה. מקצוע טוב. ראוי כזה. ולכן אני לא מצליחה להבין למה מישהו חושב שהוא יכול להציע 30 ש"ח לשעה למישהי שתעבוד אצלו פרילנס. איזו חוצפה זאת !
ולמה אנשים מסכימים לקבל סכום כזה ? הרי אם אני שכירה ואקבל סכום כזה, הוא יבוא עם תנאים. ואם אני עצמאית ויש לי מקום משלי, אני יכולה לדרוש לפחות פי שלוש ועדיין להיחשב כמישהי שלוקחת מחיר ממש זול דרך קופ"ח. אז למה לעזאזל שמישהי תיקח כזה סכום נמוך, מזלזל ושערורייתי על טיפולים ??? אני מקווה שכולכם כאן כועסים כמוני על עצם ההצעה. הלוואי ואף אחד לא יסכים לעבוד תמורת סכום כזה לעולם, שנגמור כבר עם הבעיות הכלכליות של המקצוע (המקסים) שלנו
 

תעלולה

New member
אוי, מיכל...

אותי זה יותר מתסכל ממעצבן. האם מישהו יעיז לומר לספר לקחת עבור תספורת פחות ממאה שקל? האם טכנאי מכונת כביסה שבא לתקן את המכונה ומתקן אותה תוך שניה עם חלק חילוף שעולה 19.90 ומקבל ממני צ'ק על 180 ש"ח - יחשוב לקחת 30 ש"ח במקום? ואלו רק שתי הדוגמאות הראשונות שצצות לי בראש כשאני חושבת ועשן יוצא לי מהאוזניים נוכח ההשוואה עם השכר הזעום והמזעזע שלנו. אגב, גם 30 ש"ח + תנאים בקופ"ח זה לא להיט. אוף איזו באסה.
 
אפשר לזרות מלח ?../images/Emo67.gif

יש "מנקות" או בשמן המתוקן פוליטית ... מנהלות משק בית ... שגובות 40 ש"ח לשעה ! ואגב מיכל, כדי להרויח בכבוד כעצמאית את צריכה לחשב תוספת של 30 % לפחות משכר כשכירה, בדוק !
 
מודאגת

שלום, אני מתעתדת ללמוד בשנה הבאה ריפוי בעיסוק (יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה). העניין הוא שאני מתלבטת בזמן האחרון גם בנוגע לתואר בקלינאות תקשורת. חקרתי כבר כ"כ הרבה את הנושא ואת האמת - אני יודעת שמשניהם אשאב סיפוק רב. העניין הוא, ואני מקווה מאוד שלא יידו עליי אבנים - מדאיג אותי עניין התגמול הכספי. אני יודעת שאלו מקצועות שבהם לא עושים מיליונים ושמי שמחפש את התגמול הכספי, עדיף שיילך למקצוע אחר. ובכל זאת, אני חוששת להשקיע כ"כ הרבה ובסוף לקבל בוקס בפנים... האם ללכת על קלינאות תקשורת או שאין הבדל משמעותי בשכר? האם ההודעה שאליה אני מגיבה היא יוצאת מן הכלל והמצב בשוק לא נורא כ"כ? האם מישהו יכול להרגיע אותי?
 

Mנטה

New member
ממש אין הבדל.

אולי יש תחומים מסוימים שיותר קל למצוא בהם עבודה כי יש פחות קלינאיות מאשר מרפאות בעיסוק, מצד שני המקצוע שלנו הרבה יותר שווה
 

אנדימן1

New member
הבעיה טמונה "בראש"

כמה נכון וכואב.כשאני כותבת "בראש" אני מתכוונת תרתי משמע, הן ל"ראש" של מרפאות בעיסוק שבאות להציל את העולם, ושוכחות שהנתינה הנה על בסיס מקצועי בראש ובראשונה, וכמובן מתוך המון הומניות ואהבת אדם. ודבר שני שהכי מכעיס, זה שהמרפאות בעיסוק ה"יושבות" בתפקידי ניהול ומובילות החלטות הנוגעות לתשלום עבור הדרכות, ימי עיון תוספות למשכורות - כגון דירוגים ומענקים שונים, לפחות במקום בו אני עובדת שנים רבות, אינן מתייחסות כלל לנושא השכר הזעום, ומקבלות ומציגות אותו, כדבר שהוא "בילט אין" במקצוע הריפוי בעיסוק, ואף נותנות ידן להמשך הניצול המחפיר של מרפאות בעיסוק בעלות ידע ושם, להעניקו בחינם כולי תקווה שכמוני וכמוך תתרבנה, ולא ניתן "בחינם" את הידע, אותו רכשנו בזיעת אפינו. נ.ב. יצא לי לדבר עם מספר מרפאות בעיסוק, האחת נותנת שעות נוספות חינם, כיוון שלא מוכנים לשלם לה שעות נוספות ויש עומס מטופלים (בבי"ח ידוע מאוד!!!!!) אחרת מעניקה קורס הדרכה מקצועי חינם למרפאות בעיסוק, ע"ח שעות עבודתה, ועוד היד נטויה....
 
למעלה