מעצבן מאוד ! חוקי ?

מצב
הנושא נעול.

Geveroni

New member
מעצבן מאוד ! חוקי ?

מעצבן מאוד ! חוקי ?
אני עובדת כקופאית ברשת חנויות. כאשר התחלתי לעבוד (לפני חודשיים) התראיינתי אצל מנהלת הסניף וחתמנו על מסמך בוא נקבע כי אני מועסקת אצלה. המנהלת הוסיפה בע"פ כי העבודה היא במשרה מלאה, כלומר 6 משמרות בשבוע. מאז שהתחלתי לעבוד קבלתי בערך כ-5 משמרות בשבוע. לפני שבועיים התחלתי ללמוד בערבים והודעתי למעסיקתי כי אין ביכולתי לעבוד בערבים אלא רק בקרים. בשבוע שלאחרי ההודעה לא קבלתי כלל משמרות בתואנה כי "לא היה מקום פנוי" והשבוע קבלתי רק משמרת אחת, לדעתי כדי לסתום את פי. האם זה חוקי? כי איני יכולה לעבוד במקביל במשרה אחרת כי זה יכול ליצור מצב שבו אני אהיה בסידור לאותו יום בשני עבודות שונות, ולהתחלק לשניים כמו תא אינני מסוגלת (עדיין). הייתי מעוניינת לדעת אם אפשר לנקוט צעדים שכנגד על מנת "לתת בראש" או פשוט לקחת את הרגלים, לקפל את הזנב ביניהם ולעוף.. ? בתודה רבה מראש!

שיר ורד

New member
זו בעיה

מעצבן מאוד ! חוקי ?
אני עובדת כקופאית ברשת חנויות. כאשר התחלתי לעבוד (לפני חודשיים) התראיינתי אצל מנהלת הסניף וחתמנו על מסמך בוא נקבע כי אני מועסקת אצלה. המנהלת הוסיפה בע"פ כי העבודה היא במשרה מלאה, כלומר 6 משמרות בשבוע. מאז שהתחלתי לעבוד קבלתי בערך כ-5 משמרות בשבוע. לפני שבועיים התחלתי ללמוד בערבים והודעתי למעסיקתי כי אין ביכולתי לעבוד בערבים אלא רק בקרים. בשבוע שלאחרי ההודעה לא קבלתי כלל משמרות בתואנה כי "לא היה מקום פנוי" והשבוע קבלתי רק משמרת אחת, לדעתי כדי לסתום את פי. האם זה חוקי? כי איני יכולה לעבוד במקביל במשרה אחרת כי זה יכול ליצור מצב שבו אני אהיה בסידור לאותו יום בשני עבודות שונות, ולהתחלק לשניים כמו תא אינני מסוגלת (עדיין). הייתי מעוניינת לדעת אם אפשר לנקוט צעדים שכנגד על מנת "לתת בראש" או פשוט לקחת את הרגלים, לקפל את הזנב ביניהם ולעוף.. ? בתודה רבה מראש!
זו בעיה
את יכולה להגיש תביעה כנגד החנות בגין הפרת הסכם בכך שלא הועסקת במשרה מלאה. אם כי , סביר שהמנהלת תכחיש את ההתחיבות בעל פה. הודעתך שאינך יכולה לעבוד בערבים, הינה הודעה חד-צדדית, שמהווה נימוק סביר לפטר אותך. אפילו אם היית עובדת מעל שנה, הרי קשה היה לשכנע את בית הדין שמדובר בהרעת תנאים מצד המעסיק, כאשר הרקע לכך הוא הודעתך שאינך יכולה לעבוד במשמרת ערב. אני מציע לך, לחפש עבודה אחרת (במשמרת יום בלבד), כאשר תמצאי עבודה כזו, תגישי מכתב התפטרות. לאחר עבודה של חודשיים את צריכה לתת הודעה מראש של יומיים (ואם זה יקח עוד חודש זה יהיה 3 ימי הודעה מראש). כך שהקשר למקום עבודתך הנוכחי לא צריך להפריע לך בחיפוש עבודה אחרת והחלפת מקום העבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה