מעצבן חנוק ומפחיד

KFIRB

New member
נדמה לי שאאוטינג אסור

כמי שמכיר את תקנון הפורטל הזה בעברו , הפורטל אוסר על אאוטינג

אני לא יודע מי אתה והאמת שזה גם לא מעניין, הכרתי את המחלקה שלי במהלך השלוש השנים האחרונות פעם עד פעמיים בשבוע... דווקא במחלקה שלי הרגשתי ועדיין מרגיש שם בנוח.

בוא אם יש לך משהו קונהרטי וקונקרטי לומר , יש מסר ויש מייל...

תאר לך שבת קול תבוא ותספר שהיא מכירה אותך... הספיקו לי ניסיונות עם הרבה בת קולות כאלו (בעיקר בשנה הראשונה שלי בגלגול השני שלי בעיר), גם אנחנו בתוך המקצוע וגם בתוך המחלקה יכולים לומר דברים בינינו בחדרי חדרים, שאסור לנו לכתוב. לא אבקש פרטי זיהוי של עצמי , אבל נו באמת, מי זה כולם?

בשלוש השנים האחרונות המגע שלי היה בתוך האונ' בלבד וגם הוא היה מאוד מאוד מסויים, ומוגבל בימים ושעות. אז יופי אתה מכיר אותי, אני לא מכיר אותך, נהדר, אתה מרגיש מבסוט?

אם באמת היית מכיר אותי, היית מקדיש בדיוק 5 דקות נרשם או נכנס בניק שלך ורושם לי מסר ולו לפחות מהסיכוי שאולי טעית... או לפחות מהכבוד המינימאלי אליי כאדם.

KFIRB

New member
תודה רבה על המחמאות

קראתי בשנית את הודעתך, מה דעתך להדהות ?

לא בא לי שמנחשים עליי דברים.... יותר לא בא לי לגלות דברים פרטיים עליי במקומות אחרים.. לא רוצה להיות כמוך אבל אם יש לך ביצים תתזדהה גם אם אתה בארון, יש מסר, מייל ולהשיג אותי בעולם הוירטואלי זה ממש אבל ממש לא בעיה.

אני יודע מי אתה לא , אתה לא מישהו שמכיר אותי באופן אישי, אתה לא מישהו ששוחח איתי על הנושא בפתיחות, אולי נתקלת בי פה או שם , הסיבה שאני משתמש בניק ניים רשום יחד עם תמונה , כי אין לי באמת מה להסתיר . אני מודה שהכנסת אותי קצת לסרטים, אבל תמיד אני שואל מי זה כולם? ואם אתה באמת מכיר אותי, אני מניח שיש לך גם טלפון שלי... אל דאגה.. בניגוד אליך אשמור על פרטיותך, לא אספר לאף אחד שכתבת כאן...

KFIRB

New member
רק לי מוזר שכולם כאן אנונימיים?

תראה הניתוח הקוגניטיבי שלך הוא נכון ומדוייק.

אולם ככל שאני חושב על זה, ככלל איך שמציגים את הנושא ככה הוא יתקבל, אם נשים הרבה דרמה מסביב מישהו עלול לתפוס את זה כ BIG ISSUE כמו האחרונה שממנה נכוויתי . אבל אם הנושא הוא חלק מהרבה דברים שיש בתוך אישיותי, הרבה נושאי ותחומי עניין, תחומי פעילות, נושאים פרטיים ונושאים לא פרטיים.

הרי אנחנו אף פעם לא באמת מתפשטים למול כולם... אנחנו חושפים חלק מהמידע לחלק מהאנשים בהתאמה מלאה לסיטואציה.
הרי לעניות דעתי, מי שישאל , (והוא ביחסים שיוויונים אליי ) יקבל תשובה כנה, מי שלא ישאל, לא אציג זאת בנתיים מיוזמתי, אלא אם כן, יהיה מקום אמיתי של קבלה והכלה.

למשל בדוגמא שהבאת, "אני בעניין של בחורים, יש לך להכיר לי?" זה מכה להנחתה , ובמקרה כזה יש חשובים יותר וחשובים פחות בשבילי, לא הייתי רוצה שכל מי שבאמת חשוב לי באמת ישמע את הדברים מתוך שמועות ולא ממקור ראשון. בסביבה הזו יש שניים משמעותיים שחשוב לי שאם המידע יגיע הוא יגיע ממני ולא ממישהו\הם אחרים. ליתר אין לי בעיה שזה יהיה בכדור שלג. אבל רק לאותם שניים יש בעיניי משמעות, ולא, זה לא אלו שהתחילו או הציפו את הנושא .

כאילו דווקא מי שהייתי רוצה שיידע יש לי אליו את הכי קושי לפתוח את זה. ואולי זה גם קורה בכיוון ההפוך שאותם שניים יודעים , חושבים (לא אוהב את המילה חושדים), וחוששים ללחוץ על כפתור הפצצה או הפיל שנמצא בינינו. גם לדעתי האישית, וזו רק דעתי האישית (איפה "גם גולש" כשצריכים אותו), דברים נפתחים לאט לאט ולא בבום טראח. פיצוצים, הצפות , הצגות תכלית לא מקדמות אף אחד ושום עניין.

אני עייף מלסחוב את הסוד מחד , אך הפיתוי לפתוח ולספר לכל העולם, הוא עלול להיות הרסני ואני שוב עלול לאבד בתוכו שליטה. יש דברים שדווקא עם השנים למדתי לסגור את הפה, זה נכון שבעבר הייתי יותר פתוח , ברוב המקרים זה היה בסדר , שמרו על הפרטיות שלי והיו מקרים שלא, שהיו כאלה שנצלו את זה לצרכים הנפשיים שלהם. למדתי דווקא בשנות לימודיי בגלגול הזה של תואר השני, להיסגר לשמור על עצמי בקנאות ובפחד, כי היו נשמות טובות שלא בשכבת השווים שלי, שפגשתי במהלך הלימודים שסבלו מהומופוביה וחוסר קבלת השונה והדברים עלו בצורה מניפולטיבית. אז כשאתה נכווה ברותחין אתה נזהר בצוננים.

KFIRB

New member
בוודאי שכן

מכיר זוג נשוי ברפרוף, מכיר זוג שחיים ביחד כבר שמונה שנים וטוב להם, והם מאוד נפלאים בעיניי ומקסימים...

כן יוצא לי לפגוש מספר חברים שהם על הרצף ביציאה מהארון (תמיד נהיה בתהליך הבלתי נגמר הזה), מכיר גם זוג מאוד ותיק שהכרתי את אחד מבני הזוג כאדם מאוד מכבד ומחבק באופיו (פחות פיזי אבל אפשר להבין).

הכרתי זוגות גייז זה לא משהו זר לי. גם סטוציונרים מכיר , למרות שהם לא כוס התה שלי.

אתה יודע עכשיו כשאני כותב את זה והדברים האלו, אני חושב על מה שכתבתי בהודעה הראשונה על האב שאמר בטלוייזיה שמי כך וכך הבן שלי הומו אז מה ?(קמפיין של תהל"ה מלפני כמה שנים), אם יש לי שני אנשים בסביבה החדשה והקרובה שהם חשובים לי , זה מי שאני גר עימו ועוד אדם שאחראי על התכנית. למה שניהם כן ואחרים לא? בדיוק מהמקום המכבד אותם , לא הייתי רוצה שדברים יגיעו באופן עקיף , אולי אפשר לצמצם את זה רק לאדם שעימו אני גר. נכון אנחנו לא מכירים הרבה זמן, אבל עדיף שהדברים יבואו על השולחן כעת ולא בעוד חודשיים שלושה.

גם בין היתר שאוכל לומר לו אני הולך לפעילות של האגודה וזה חשוב לי , במקום להסתבך סביב עצמי בשקרים. כי הוא כן עימי, מדבר עימי בגובה העיניים ומראה המון איכפתיות לצד ניסיון לבנות גבולות. לא רוצה להפתיע אותו מחר עם חבר וכמו שהוא יכל להציג את חברתו גם אני יכול לזרוק משפט... לא בדרמה אלא במשפט של המקום הנכון , שמע רק רציתי שתדע.... ואני מניח שזה לא ISSUE וזהו.

עם הפסיכיות שלו נתמודד בהמשך אם תצא החוצה. מה גם שאני חושב שכיבוד הגבולות זה חלק מקשר מיטיב באינטימיות השותפים-חברים. מי שאחראי עלינו, יש לי השערה שהוא נרתע ולא נרתע, אך ברגע שהוא יידע, יש לו תפקיד נוסף, "לשמור" עליי בקבוצה. מה גם שלדעתי מניסיוני בעבר בקבוצות עובדים , למשל הקבלה היא מפתיעה...

במישור המקצועי זה יותר מטריד, ולכן שם צריך מאוד להיזהר וכן, אני בעד הכחשה , שקרים או התחמקויות במישורים מקצועים של טיפול, חינוך ילדים ועוד כי ההורים עלולים לצאת עליך ובאיזה מקום בצדק- האם זה נושא שיש לחשוף לילדים קטנים? לא בטוח. אף מטופל כשהייתי בהכשרות ולפני זה כמדריך לא שאל למעט שניים, האחד קיבל תשובה כנה שעשתה לי ובעיקר לעו"סית כאב ראש , השנייה קיבלה הסבר על כיבוד הגבולות. ממה שהעבירו לי העמימות הזו לגביה עזרה לפתוח תכנים סמויים שקשורים אליה בהקשר לגברים ובהקשר אליי באופן ספיציפי. האם העו"ס המדריך ידע? ייתכן שכן, אבל לא ממני. לכן בקשר מסייע מאוד צריך להיזהר מה חושפים ולמי. בנוער זה רק אם אשתכנע שזה יתרום לאחרים. מה גם שלעתים מפגש עם גבר אצל חלק מהאוכלוסייה מעורר חרדות הומופוביות אמיתיות (בניגוד לסתם שנאת גייז או גועל, אלא ממש מאפיינים חרדתיים כמו בכל הפרעת חרדה אחרת) בין היתר בשל החרדה מחדירה , לקושי להפרדה בין מציאות לדמיון, פארנויה ואפילו על רקע טראומתי של אונס או מעשה סדום בידי גבר אחר. למשל נפגע נפש צרח אחריי שאני הומו (בקללה, קוקסינל בקללה), היה אסור לי וזו הייתה טעות אם הייתי מתקף לו את המציאות הפסיכוטית שלו ומודה בכך, וזה בגלל שדיברנו על הזוגיות שהוא שואף לה. בשיחת הפרידה הוא התנצל ואמר שזה קרה כי הוא חש לחץ כששוחחתי עימו על כך.

בקשר הדרכה זה גם תלוי למי מציגים מה, האם כשאני מגיע לראיון עבודה זה הכרטיס ביקור שלי? ממש לא. האם המדריך המקצועי צריך לדעת? לדעתי כתלות בתכנים העולים בהתערבויות הטיפוליות. אני מבחירה לא אבחר בשלב הזה לעבוד עם להט"ב כי זה מאוד קרוב אליי ועלול לבלבל.

היציאה לעצמאות, היציאה מהבית מציפה שדים, חלקם שדים שסירבתי לפגוש אותם במשך שנים לפגוש את עצמי. לכן זה בסדר שיהיו עליות, ירידות , מהמורות הצלחות ולמידה מכשלונות. אני סכום רב מחלקיו...חלק ממני גם הומו. זהו חלק שאני בתהליך קבלתו וגם בתהליך שאני מעדיף לדבר עליו עם אנשים כשהם פיקחים ולא שיכורים.

KFIRB

New member
זה טבעי ולגיטימי

אספר לך (ללא אזכור האדם או שם המשתמש) שפגשתי כאן בפורום הזה לפני כמה שנים מישהו שלמד איתי, כששאלתי אותו באו]ן פומבי משהו שאפילו אני לא זוכר מהו, הוא שלח לי מסר מאוד חושש וביקש שנשאיר את התכתובת בינינו לרשת. לאחר שנה יצא שנפגשנו במקרה פנים אל פנים. והיה דווקא נחמד להשוות בין התכנים הפנימיים שעלו בפורום ובמסרים לבין האדם במציאות. כל זה נעשה בבקרה ובאפשרות של כל אחד מהצדדים לשמור על עצמו .

מה גם שארוניות מביאה עימה פראנואידיות... מה לעשות....

כשאדם כותב בניק אורח (שאת הביקורת שלי עליו אני מעדיף לשמור לעצמי כי הניק מיועד למקרי חירום או לאנשים שלא רוצים להיחשף) שהוא מכיר אותי, אני לא יכול לברר מולו מי הוא, מהי ההיכרות בינינו , ומה הוא אם בכלל יודע על חיי . כאן הוא בעצם הפר את השיוויון של יחסי הכוחות בינינו, נניח לרגע שהוא צודק... והוא אכן מכיר אותי, מדוע הוא לא פונה במסר? לפתוח כרטיס בתפוז לוקח בדיוק חמש דקות... רוב הסיכויים שיש לו כרטיס בתפוז. בכרטיס שלי יש אפשרות לשלוח לי מייל. זה יותר מכבד.

אז אפשר להאשים אותי בפארנואידיות, ואפשר לראות את זה כחשדנות בריאה.... השאלה על מה מסתכלים ובעיקר איך.

KFIRB

New member
אני לא מאמין שרצה לפגוע בי

ואפילו ייתכן מאוד שהוא פרובקטיבי ולא ראה אותי מעולם....
כוונתו בישירות שלו היא לעורר אותי למציאות.

אולם זה לא נעים שיש צל שמתאר את דמותך מהמציאות ללא שיש לי אפשרות להגיב לצל הזה...

לך קוראים בת שבע, בחרת לכתוב בניק האורח, זו בחירה ואני מכבד אותה. תארי לך שעכשיו תיכנס מישהי מהעבודה שלך\השכונה שלך ותתאר אותך בפרוטרוט....זה לא ייראה לך מוזר? מסקרן? חודרני? חושפני?

"מכיר אותו", עכשיו אני מסתובב בסביבה שלי, בוחן מי פגש אותי, מי ראה אותי, מי שמע אותי, בכיתה, מי ראה אותי בתור בקפיטריה, בסדנא או אפילו בספריה. , אולי זה בכלל מישהו מהסביבה הקרובה שלי? אולי מישהו מכיתתי ? על שניים מכיתתי אני יודע בודאות שכיבוד האדם שמולם מאוד מאוד חשוב להם. זה שאחד מתנהג פתוח והשני יותר סולידי , זה עדיין בדמיונות הכי פרועים שלי אני לא חושב שמדובר באחד מהם. למה? כי פשוט אני מכיר אותם.

הפרובקטור התורן, הפר כאן כלל מאוד בסיסי בת שבע, שכל דבר נעשה בזמן ובקצב שלו.

KFIRB

New member
אם נתייחס לארון והיציאה ממנו כתהליך לא נגמר

עם עליות וירידות. כשבכל מקום אתה צריך לבחון את הנכונות לפתוח את הארון או לא. לא יצא לי לפגוש מישהו שאומר בכרטיס הביקור שלו את נטייתו המינית, יצעקו הומופוביה מופנמת שיהיה...

אנחנו עדיין חיים בחברה הטרונורמטיבית (שוב איפה איציק ? ברכיבה ברמת הגולן?). וכן הסוד הוא לא נורא אך גם לצערי לא רוצה לומר לא כבוד כזה גדול, אבל אומר שבמקומות מסויימים יעשו קישור מוזר ומשונה לדברים אחרים לגמרי- סטייה למשל. שאלה יומיומית שאני אישית מתמודד עימה, האם המעסיק או גורם ההדרכה שלי אמור לדעת? אם כן באיזה שלב? בהתחלה כדי למנוע משברים, או בזמן המשבר כשכולם ירצו לנשום...

לגבי חבריי ואפילו לגבי חבריי הגאים- בדיוק היום נזכרתי בסיטואציה מאוד לא נעימה בגלגולי הקודם של היותי בב"ש, אני לא מעוניין לחשוף את המעורבים בנושא, אבל היה שם כשל שאני היום בצד השני כאיש מקצוע לעתיד לא מוכן לשכוח, אולי מוכן לסלוח אבל אבוי אם אסכים שמה שהתנהל באותו מפגש החל מהמשפט שאמרתי בסבב ועד לזיכרון והכאב שחוויתי לאחר מכן ובשבועות לאחר מכן. אז ניסו לשכנע אותי שהאנשים שהנחו את המפגש אינם מקצועים (למרות שישב שם עו"ס בהכשרתו ומקצועו וגם בכובע של עו"ס הסניף דאז). המענה שהצלחתי למצוא היה מחוץ לאותה קבוצה, מענה לא מלא , לא ממש תואם לכפפה שלה הייתי זקוק באותו זמן. דווקא מי שהפתיעה הייתה מישהי שלא חייבת הרבה, שלא נכחה שם , וגם לא קיבלה כסף באופן פרטי ממני .

מאותו רגע שהיה לפני יותר מ6 שנים הרגשתי באותה קבוצה כשונה. שלא לומר חריג. לא הרגשתי שם הכי בנוח והכי בכייף. כשהגיע הרצח בברנוער, מס' חודשים לפני כן, התחלתי להתנדב עם מי שהיום ראש השירות הפסיכוסוציאלי (בתפקידו הקודם אז), הגיע הפיגוע ונקראתי למרכז לסייע לו, כשהגעתי לדרום וניסיתי לשתף , היו כמה מישהו-הם שסתמו אותי ואמרו שהתל אביבים לא היו איתנו בעופרת יצוקה.... בסוף כן דיברתי על הנושאים שהציפו אותי באותו יום , במקום אחר,והמראה שנתתי לקבוצה הייתה לא פשוטה ולעו"ס אמרתי שאומר לו אח"כ מי היו המשתיקים. אז לאט לאט אני הבנתי והפנמתי שקהל הגייז לא יהיו אלו שיוכלו להוות תמיכה (לא באופן מכליל כמובן). השיפוטיות אצלנו היא בשמיים.

הקבוצה השתנתה לחלוטין, ביקרתי אותה לפני שבוע, למעט חמישה הרוב פשוט חדשים ושונים, ויש כאן הזדמנות חדשה.לא להציג את עצמי כמי שהייתי אז. הזדמנות חדשה לראות ולהראות את הדברים בצורה יותר בריאה ופחות חושפנית .

לגבי חבריי האישיים, זה מתחלק חבריי ההומואיים דיי תומכים בתהליך האישי ובקצב האישי שלי, מעניין לציין כי כל אחד על מקום אחר על הרצף בארוניות ובקבלה העצמית. ודיי איתי ולא דוחפים לכאן או לכאן.
לגבי חברותיי הסטריטיות דווקא שם יש דברים מעניינים יותר, אחת הוציאה אותי מהארון בלי שאף אחד שם לב, ומאז מאחלת לי כל הזמן זוגיות וחבר. השנייה גם באותו כיוון שתיהן דוחפות...

האם יציאה מהארון של אחרים קשורה אליי? לא. זה לא קשור לעולם החוויות, החרדות, התפיסות והחוויות המדומיינות שיש לכל אחד מאיתנו . אל תשכח מעבר לנטייתי המינית יש עוד הרבה תחומי חיים רבים: פנאי , דעות, יכולות, כישורים, כוחות, חולשות, תחביבים, דברים שאני אוהב דברים שאני לא אוהב, אם מסתכלים על זה מהמשקפיים האלו יותר קל להתמודד עם זה... אם מסתכלים דרך המשקפיים של החשדנות, הסוד , הצורך בלתת לכולם הסברים על ההחלטות שבחרתי בשלב זה של חיי, האמת אני לא חייב, ומי שתוהה על קנקני ומי שלא אכפת לו ממני שיבושם לו.

ההחלטות נראות לחלק מהסובבים אותי כהחלטות מוזרות, לא מתאימות לגיל הכרונולוגי, בסדר אבל אני רגיל לכך, הלכתי מאוחר, דיברתי מאוחר אז לא יקרה כלום אם הכל מתאחר, אין צורך לבכות על חלב שנשפך.. אלא להביט קדימה להמשך....

KFIRB

New member
הבהרה

נרתע לא נרתע - במשמעות שהוא יודע ולא יודע... לא אתפלא שהוא ידע מהתחלה , מהמפגש הראשון בינינו , משהו כמו הפיל ואת הפיל צריך להוציא החוצה .

ברור לי שזה לא קל

אני מסכים איתך שיש בך הרבה מעבר לנטייתך המינית, אבל נראה שזה מה שכרגע פוגע גם בשאר תחומי החיים שלך, אז אולי זה כן ראוי לתשומת לב יתרה.

בכל מקרה, אני מקווה שתעבור תהליך ותקבל את עצמך, ושיקבלו אותך. אולי זה יקרה בעזרת הקבוצה החדשה. הייתי ממליץ לך לנסות להתעלם מהצורך לתת לעצמך ולסביבה דין וחשבון, ולהימנע מלנסות להסביר ולנתח לעומק כל עלה שעף ברוח, לפעמים הדברים הרבה יותר פשוטים. תחייך ותהנה מהיומיום עד כמה שאתה יכול להרשות לעצמך.

KFIRB

New member
מעצבן חנוק ומפחיד

שלום לכולכם,

נראה לי שחוץ מאיציק הותיק, אף אחד לא באמת זוכר או מכיר אותי מלפני מיליון שנים...

אני לא רוצה להתבכיין או להוציא קיטור אבל בעצם כן. נולדתי עם קלפים מסויימים שאחד מהם הוא שאני הומו. בן 33. בתהליכים של כניסה ויציאה מתוך הארון ובעיקר פוחד לצאת ממנו, לא בגלל שבפנים נוח, וחמים אלא בעיקר כי בחוץ מפחיד, יותר מידיי דחיות חוויתי בחיי שאינני מוכן לקבל בשום אופן דחייה חברתית נוספת (להבדיל מרומנטית שהיא דחייה אחרת לדעתי ). בסביבה המקצועית אני מרגיש שלעתים קרובות יש טאבו הטרונורמטיבי , אני יודע שמתוך שלוש מדריכות מקצועיות שפגשתי בהכשרה המעשית שלי, אחת ידעה כי סיפרתי לה וזו הייתה אחת הטעויות הקשות ביותר, היא עשתה מזה מטעמים בתחום האבהות, ההורות ודברים נוספים הקשורים למגדר בתוך ההדרכות. אצל השנייה, בכלל הנושא לא נפתח לא מצידה ולא מצידי וגם לא היה רלוונטי להכשרה. זה גרם להתקרבות בינינו, היא הייתה ועדיין המדריכה המשמעותית ביותר שהייתה לי ותמשיך להיות איתי בקשר כל עוד ארצה בו. למרות שהיא לא דתייה אך מסורתית, יש לי ביטחון מלא שהיא תקבל ותחבק כשהיא תדע. המדריכה השלישית, רצתה לחטט, נתתי לה מידע חוץ מהנטייה המינית. למזלי הרב , כי באיזה שלב בשנה כשוחחנו בקבוצת הסטודנטים היא הביעה טענות שיפוטיות והומופוביות. דווקא מי שלא התעניין ולא היה אכפת לה , מי זה האני האישי , אלא בעיקר האני המקצועי. כשאני המקצועי פגש את האני האישי היא הצטערה וכאבה יחד איתי את התסכול ואת ההחזקה מספר ימים עם תחושות קשות שיכלו להיפתר בשיחת טלפון- הסיבה שהטלפון לא נעשה בגלל שחששתי משיפוטיות, מהבן אדם הכי מקבל והכי לא שיפוטי שהכרתי במקצוע. רק לאחר סיום ההכשרה היא זרקה לי משפט "יש לך חיי חברה?" מהמשפט הזה היה ברור לי שהיא ראתה גם את הקשיים אך באופן מודע ומושכל בחרה לא לשים עליהם את הפוקוס ואת המשקל, וכל עוד תפקדתי והתמודדתי מקצועית והצוות אהב אותי ואני אותם היא בחרה לראות ולא לגעת. על כך אני מודה לה ואני יכול לומר שרק לאחר כמה חודשים יכולתי להבין את אותו משפט שאמרה...מתוך אמירה שראיתי אותך, ואני שמחה שהתמודדת בגבורה ואפילו הפתעת את עצמך ואפילו אותי וחשוב לי שתהנה ותמצה את החיים ....

2014, קבוצת האנשים שהכרתי בלימודים ובמקומות נוספים לא ידעו, הפסקתי את כל הפעילות הגאה כבר כמה שנים טובות, גם בהיותי במרכז , בעצם חוץ מחבר לימודים שהכיר אותי משיטוטו לפני כמה שנים באטרף בלי שאדע... בהמשך התוודה בפניי והיה נחמד לדבר עימו בעיקר בגלל ניסיונו והיותו בזוגיות. אמצע 2014, מרגיש חנק, מחליט לחזור לדרום, מלחמה , בשם התיזה התקועה ששום מילה לא יכולה להיכתב בבית ההורים, הכל תקוע , חוזר לדרום, מתקבל לתכנית שתקל עליי קצת את השכ"ד וגם תשפשף אותי מקצועית- עם קבוצת סטודנטים מגובשת. ובמהלך הגיבושונים הפחדים עולים ומוצפים... מה יקרה אם ידעו? כיצד יגיבו? אנשים במחלקתי שלמדו עימי, חלקם באופן אינטיסיבי לא יודעים, אז איך אנשים שאני מכיר בקושי ואולי נותנים הרבה חום ואהבה, ומשלימים לי חוויות שלא היו לי בעבר, כאילו עשור חיים שלם נמחק במצוקות חיים ונפש לא פשוטות, חוויות של ריקוד, ערפול חושים מאלכוהול, צחוק וזה כל הזמן מפתיע אותם והאמת גם אותי. ועדיין יושב בתוכי שדון קטן ששופט אותי, פוסל, מנסה לפרש חוויות מסויימות כשחזור חוויות קודמות שאני שוב במרכז הצחוק ואולי אני אומר בניגוד למה שהיה בעבר, כעת הפרשנות לא נכונה ? ואז מתחילים עם השאלות שעולות מהר מאוד "איך אתה אוהב את הבחורות שלך?" "את מי אתה רוצה?" ואני נחנק, מגיע מישיבה לפני המסיבה הזו, וכבר בישיבה הזו מרגיש קצת בצד לא מוקשב מספיק אבל בסדר. התרגלתי. השבוע השותף שאל מתוך התעניינות אמיתית וחברית לאן אני הולך, קשקשתי לו שקר כלשהו בזמן שהלכתי לפעילות גאה. זה מרגיז שאני עדיין לא יכול להיות חופשי מכבליי העצמי שלי !!! כי אפשר לשים ז' אחד גדול על כולם "זה אני וזה מה יש, מי שרוצה אותי , טוב, מי שלא, שיבושם לו , אני כאן, נשאר וזה מה יש , ואני לא מתכוון לנרמל את עצמי בשביל אף אחד" אני מתחמק מתשובות בצורה אלגנטית ולא בוחר "בבחורה". לא רוצה להזיק לה .

ההנחה של החברה שאתה הטרו, אף אחד לא טורח לעצור ולשאול או לחשוב ומה עם לא? ואיפה אפשר לדון על יציאה מהארון? באותה קבוצה אני חושש לפתוח את זה כי לא לצאת שוב המתוסבך... עם החבר מהלימודים? אולי. עם מישהי שמכירה את הדינמיקה של התכנית וגם מבינה במגדר ומיניות ? אולי.

בארון שלי יש עוד שלדים חוץ מנטייה מינית, יש שלד של ראייה לקוייה שבעיקר מפריעה בחושך או בערב, מצבי רוח משתנים(עם נטייה לדיכאון מידי פעם, נו אני בארון), חרדות, בתולין, ותחושת מוזרות , או ליתר דיוק נורמאליות לצד הפחד. עברתי כאב, נכון, עברתי דחיות, חרמים ותמיד הייתי הילד הכבשה השחורה בכיתה או הילד השעיר לעזאזל, אני זה שמשוחח עם חברה טובה במרחק של 70 ק"מ מכאן בטלפון ומנחה אותה לעבודה קבוצתית מסויימת לא יכול להנחות את עצמי . לקבל את העצמי, ליצור בתוכי את הבית הפנימי שלי, וגם את הבית החיצוני שלי שהוא כרגע בארגזים... כי בבית ההורים גם לא היה מקום פיזי וסימבולי מספק, אז יצאתי למקום אחר, מבחירה שלי עם שותף שרוצה להיות גם חבר, וזכותו ושנינו נרוויח, אבל מפריע לי שאני משקר, שאני לא יכול לספר לאף אחד שמעולם לא היה לי בית למישהו שהוא לא מקצועי, לא למטפלת אני רוצה לספר לאדם , בשר ודם שאינו מטפל, כי למטפלת סיפרתי, דננו בזה וזה עדיין צף. ברור לי שהמצב כעת לא במקרה כזה. שהארגזים לא נפתחו במלואים, כי הבית שלי מעולם לא היה ברור, זה לא מובן לאחרים המשמעות של להתרגל לבית, להנות מהחדר ולהתרגל אליו.

אז כן קיבלתי המון שיעורי חיים, המון קלפים חלקם טובים מאוד וחלקם פחות טובים ואפילו גרועים. אני מודה שההומוסקסואליות היא קלף פחות טוב אך לא גרוע , כן יש עדיין הומופוביה מופנמת (זה בטח מה שהיו צורחים בקבוצה ההיא שהלכתי אליה השבוע), אני לא רוצה הגדרות, גם לא עצות של "תקבל את עצמך" כי הקבלה היא תהליך , והתהליך מורכב מקבלתי בשלמותי עם כל כל השלדים והשדים שבתוכי שבין היתר יושבת על המדף ההומואיות שלי.

אז כמו יוסי מתהיל"ה "הבן שלי הומו, אז מה?"

KFIRB

New member
משהו קטן

הארון וגם ניסיון העבר הציב חומות, יש לי מעט חברי אמת שיודעים עליי ואת נטייתי המינית ומברכים עליה ורוצים כבר לראותי בזוגיות, שלוש בנות סטריטיות ו3 הומואים והם מפוזרים ברחבי הארץ, במרכז, בצפון ובמזרח...מזל שיש היום טלפון וצ'אט וגם מפגשים מידי פעם... אבל בתקופה האחרונה קיבלתי מנת חום ואהבה לא מובנים מאליהם...

aשרון

New member
היי כפיר....

תמצט לי במשפט אחד, משפט אחד ויחיד : מה אתה רוצה לעצמך?

jwin

New member
קח במו ידיך!

אז קח את זה לידים שלך!! כמו שאני עשיתי! קח. רק קח! עשה את חייך כמו שאתה יכול ורוצה. למה לרצות לעשות כמו שאחרים עושים? חופש כבר יש לך מתוקף הגדרה: אתה אדם חופשי. צור לאט לאט שקט ושלווה לחייך - חייה.
בברכה. זה מאוד פשוט! רק להחליט.
יהודה

aשרון

New member
אלה דברים טובים לשאוף אליהם...

אבל אני מדבר על דברים יותר מעשיים, שיביאו אותך לאותן מטרות של שקט וחופש.

מהי התעסוקה היום יומית שלך?
מה אתה עושה בזמנך הפנוי?
איך נראים חיי החברה שלך?
איך הקשר שלך עם בני המשפחה שלך?

מה אתה חושב שאתה יכול לעשות כדי לשנות את המצב הנוכחי?

אתה צריך לחפור בתוך עצמך ולמצא את התשובות לשאלות ולהבין מה אתה יכול לעשות ב ע צ מ ך כדי לשפר את מצבך.
שינוי לא מתבצע מהיום למחר, הדרך שאתה הולך בה היא הדבר החשוב להשגת המטרה.

KFIRB

New member
אני לא רוצה להתחמק...

כשיש לי דברים לא פשוטים לומר , אני אומר, לעתים אנשים מתקשים להכיל זאת.
למשל במישור המקצועי שלי. יש בו המון גוונים וצורות , ואני תמיד צוחק שיש במקצוע שני סוגי בעלי משקפיים- הפתולוגי והכוחות. מי שמסתכל דרך משקפי הפתולוגיה- ימצא אותה, גפ אם יצהיר על חיפוש הכוחות, הוא לא יוכל להתעלם וישר ימצא את הלא בסדר. ואילו זה עם הכוחות, אולי יבחין בחיפוש אחר הכוחות בחלקים הלא בסדר, אך גם יבחין בלא קושי רב בכוחות.

אפשר לבחון את חיי גם מהמקום שהמציאות פוגשת אותי , כמו שקרה למטה, אולם המשפחה והקורה בה כמעצבים את האישיות שלנו, היא משהו שקשה לי לדבר עליו באופן פתוח, כי המשפחה אוצרת בתוכה סודות . האם המשפחה יודעת? באופן ישיר הוריי יודעים, באופן עקיף ואח"כ מעמת גם קרובת משפחה שעימתה ואימתה את זה איתי. האם האחים יודעים ממני ? לא. למה בעצם? אני ממש יכול לנבא מי יקבל בקלות ומי בפחות קלות. אבל ברור שבביתי ובמשפחתי יש "פיל בחדר", כולם יודעים שיש פיל בחדר, אבל אף אחד לא מדבר עליו, קצת כמו ללכת על ביצים.

זו סיטואציה שאני מניח לא קלה לאף אחד מהמעורבים בדבר... ואולי משם המפתח ...

המעבר לדרום, בגלגול הנוכחי אחרי המון זמן ששום דבר לא התקדם... לא בעבודה לא בלימודים והכל היה על מין הולד מעצבן של לחיות ולא לחיות. בבית ההורים. בעצם כרגע הכל פתוח לבנייה סביב העוגנים של כתיבת התיזה שלי, הפעילות שלה אני מחוייב, ואת הפנאי והתעסוקה אני יכול לבנות מסביב...

חיי החברה שלי לצערי לא מספקים אותי באופן אישי (אולי גם בנוסף להודעה מטה), וקשורים לנושאי קבלה עצמית ופחות קבלה חברתית (מתברר). יש לי כמה חברים בודדים חברי אמת וכמה חברים טלפונים שלא פחות אמיתיים.

מתוך הכתיבה ומתוך השיקוף שעלה מטה, אני חושב שצריך קודם לפתור את הסוגיות עם האנשים הקרובים ביותר אליי במשפחה ובמרחב האישי שלי השנה. אח"כ לבנות עוגני פנאי ועוגני תעסוקה נוספים....

למעלה