מעצבן! אבל ממש!

just stav

New member
מעצבן! אבל ממש!

זוכרים שלפני לא יותר מידי זמן היה לנו פה שירשור שעסק בנושא של עונשים על עברות מין, שיקום לפושעים וכו'? בכל מקרה, הרגע שמעתי ברדיו על מעצר של גבר שאנס בחורה בשירותים של מועדון. בנוסף לכל הפרטים על האונס עצמו וכיצד האיש נתפס, ציינו שלאיש יש כבר מאסר על תנאי בגלל הרשאה בביצוע מעשה מגונה בקטין. יופי, אז האדון היקר לא קיבל כזה עונש קשה, רק מאסר על תנאי, כי הוא "רק" ביצע מעשה מגונה בקטין. והנה, לא הזכירו שום שיקום או כל דבר בסגון, רק עונש קל ומפגר ומה בתוצאה- עוד בחורה נאנסה כשיצאה לבלות! מתי אנשים יתחילו להתעורר!! איפה כל אלה שדיברו נגד עונשים כבדים והעיקר השיקום?? חבל שהוא לא באמת קיים.. אז בואו ניתן לאיש עוד מאסר על תנאי ובעוד חודש עוד בחורה תתלונן במשטרה על אונס.
יום טוב לכולם Love סתו

go golan go

New member
צודקת... זה מרתיח

באמת קשה לי להבין מה הם חושבים לעצמם כל האנשים החשובים האלו... עצוב...

fate spinner

New member
אבל את לא בטוחה איזה מעשה הוא...

ביצע. מעשה מגונה יכול להיות הרבה מאוד דברים. זה לא שאני בעד עברייני מין או בעד לשחרר אותם שילכו לעשות מה שהם רוצים אבל צריך לברר לפני שזורקים האשמות באוויר.

fate spinner

New member
ההודעה למעלה עם התיקון

אבל את לא בטוחה איזה מעשה מגונה הוא ביצע. מעשה מגונה יכול להיות הרבה מאוד דברים ואם העונש שלו הוא רק מאסר על תנאי אני מניח שזאת הייתה עברית מין פחות חמורה. זה לא שאני בעד עברייני מין או בעד לשחרר אותם שילכו לעשות מה שהם רוצים אבל צריך לברר לפני שזורקים האשמות באוויר.

just stav

New member
עברת מין זאת עברת מין

והיא צריכה לקבל עונש הולם! ומאסר על תנאי זה בהחלט לא עונש הולם! זה כמו לא לתת עונש בכלל. ואני דיי בטוחה שאם חלילה מישהו היה מבצע בך מעשה מגונה לא היית רוצה שהוא יסתובב חופשי ושהעונש שלו יהיה רק מאסר על תנאי. לא משנה מה הייתה העברה אבל אתה בטח לא היית חושב "הוא רק עשה לי *ככה*, אז באמת לא מגיע לו עונש חמור".
יום טוב לכולם Love סתו

just stav

New member
ועוד דבר

אני מאוד אשמח אם תראה לי איפה לעזאזל הייתה בהודעה שלי "זריקת האשמות באוויר".
יום טוב לכולם Love סתו

fate spinner

New member
אני הנחתי שכשאת כותבת שהוא קיבל רק

מאסר על תנאי את יוצאת מנקודת הנחנה שהוא אוליי עשה דברים שאני אל יודע אם הוא עשה (יכול להיות שכן) ואם טעיתי אז סליחה. בכל מקרה יש שופטים שעושים את העבודה שלהם. אני לא יודע מה אותו בן אדם עשה קודם ויכול להיות שאותו אדם שעשו לו את זה קודם בעד הכנסת עונש מוות לישראל במיוחד בשביל אותו בן אדם. אבל בגלל זה יש שופטים שהראות שלהם על העניין (אמורה להיות לפחות) אובייקטיבית ושאמורים למצוא את העונש המתאים לאותו עבריין

אשף

New member
שופטים לחוד ומציאות לחוד.

לא משנה מה תהיה הענישה, עבריין מין ישאר עבריין מין. לשופטים אין כל כך ברירה, למדינה אין תקציב לשירות פסיכולוגי שימגר את התופעה. הכל כסף. גם גרעין עודד כסף.

go golan go

New member
נראה לי שאתה קצת סותר את עצמך

מצד אחד אתה אומר שעבריין מין ישאר עבריין מין, ומצד שני אתה אומר שאין כסף לשירות פסיכולוגי לאנשים האלו. אם עבריין מין תמיד יהיה עבריין מין, אז מה פסיכולוג יעזור לו העניין הוא שטיפול נכון כן יכול למנוע מהאנשים האלו לחזור לזה. אבל אין כסף... אולי לא הבנתי את הכוונה שלך נכון (?) אתה מוזמן לתקן אותי...

אשף

New member
לא רק את, הרבה לא הבינו,

"לא משנה מה תהיה הענישה, עבריין מין ישאר עבריין מין." עכשיו להסביר את זה לאט לאט ? לא משנה מה תהיה הענישה(=כלא), עבריין מין(=איש אשר הורשע בעברה מינית-מעשים מגונים וכדומה) ישאר עבריין מין(כי בית כלא לא יפתור את הבעיה הפסיכולוגית שלו אלא רק פסיכיאטר). עכשיו יותר ברור ? ולהגיד על משפט שהוא אידיוטי בלי להסביר (ולפי דעתי להבין), זה אידיוטי.

kedeman

New member
אם אינני טועה

ואשמח אם תתקנו אותי במידה וכן עברת מין יכולה להיות גם אם אני זורק רמיזה מינית או סתם עושה תנועה מגונה אז גם על סתם הערה זדונית יכולים לתבוע אותי על הטרדה מינית

go golan go

New member
כן, ופה יש באמת בעיה

כי גם הסתכלות יכולה להחשב הטרדה מינית. הכל בעיניי המוטרד. זה מאוד אישי. אז איזה עונש נותנים על דבר כזה?

just stav

New member
כן אבל..

על משהו כמו שתארת לא מקבלים מאסר על תנאי..
יום טוב לכולם Love סתו

just stav

New member
כן אבל..

על משהו כמו שתארת לא מקבלים מאסר על תנאי..
יום טוב לכולם Love סתו

kedeman

New member
אז על מה כן?

אף אחד מאיתנו לא משפטן!!!! אף אחד מאיתנו לא מסוגל לראות מקרה ולהגיד כמה יקבלו עליו

kedeman

New member
אמרתי משפטן כי זה מה שהתכוונתי

משפטן זה שם תואר לאדם שלמד משפטים ושיש לו ידע בנושא הזה. שופט ועורך דין למשל צריכים להיות גם משפטנים אבל לא כל משפטן הוא שופט או עורך דין.

למעלה