מעצבי דעת קהל...

מעצבי דעת קהל... ../images/Emo43.gif

היום ב-15:00 פורום אופניים מקיים שידור מיוחד שילווה את הג'ירו, מירוץ האופניים האיטלקי השנתי. את השידור ילוו אפרת לוין ויאיר בן עמי. השידור יועבר גם ב-blogtv. אתם מוזמנים להכנס. לקראת שבוע הספר אנחנו מאתגרים אתכם בסקר מיוחד שבו אתם, גולשי תפוז אנשים, מעצבים את דעת הקהל הישראלי: אנחנו רוצים לדעת איפה הישראלים קוראים ספרים: באוטובוס? במיטה? בשירותים? הכנסו עכשיו והצביעו בסקר!! Don’t Worry סמי הורי! הערב ב-blogtv מגיע כוכב "אהבה מעבר לפינה" לענות לשאלותיכם Live. כולם מוזמנים. ניתן להשאיר שאלות בפורום אהבה מעבר לפינה עד הערב ב-19:00. לאחר מכן- שאלות יתקבלו בצ'ט בלבד!

../images/Emo124.gifהודעה חשובה על ארוע מיוחד:

לפני שבוע שבועיים סיפרה לנו נויקה על חוות חפצי-בה, ליד חדרה, שבה עומד להפתח מוזיאון קטן לתולדות המקום, המוקם על ידי חברת חשמל.
מי שהיה בתערוכת הבולים אולי זוכר אוסף נפלא על חשמל, של האספן עוז עזריאלי. עוז הוא לא רק מנהל בית הספר לרשת של חברת החשמל, הוא גם האיש שמאחורי המוזיאון ההולך ונבנה בחוות חפצי-בה. עוז הזמין את כולנו לסיור מיוחד במקום, בהדרכתו כמובן, ביום שישי, 25 ביוני, בשעה 10:00. המקום יעניין את כל מי שמתעניין בארץ ישראל של פעם, כלים של פעם, דרך החיים של פעם, ובכלל - כל מי שמתעניין בדברים מעניינים. הכנסתי כמובן את המפגש ללוח הארועים שלנו, ואשמח לשמוע את דעתכם על היוזמה. ושלא תחשבו ששכחתי - אני זוכר שקבענו מפגש בשוק הפשפשים באותו היום, אבל את זה נוכל להזיז שבועיים קדימה, ולהנות משני הדברים.

בּני

New member
נשמע מעניין!

תרשום אותי... בהחלט הזדמנות נהדרת להנות מהמקום! חוץ מזה שבדיוק חזרתי משוק הפשפשים כך שכרגע אין לי בעיה לדחות... אני את יצר החיטוט לזמן הקרוב סיפקתי (טוב נו עד מחר...)

בּני

New member
שלום לאבא של רועי... (וכמה אגבים)

אולי סוף סוף תציג את עצמך?
למי שלא יודע, אש"ר הוא קורא סמוי וותיק בפורום ואספן לא קטן! השלל היום היה 2 גלויות תקליט, אחת לא בעברית ואחת שכבר יש לי אבל במצב הרבה יותר טוב ועם העטיפה המקורית למשלוח שעליה חותמת "לא נדרש" ועוד שני פריטים מעניינים, תקליטים קטנים. מה שכן - המחיר היה הוגן ביותר והסוחר היה ממש בסדר, חיטטנו לו שעות בארגזים הזזנו, הרמנו, הפכנו, כמו שאני אוהב והוא ישב בחוץ וצחק עלינו שאנחנו עובדים קשה
מה שכן, החפירות האלה תמיד משתלמות! וכמה אגבים: אגב ראשון: בשוק המון, אבל המון קופסאות גפרורים ישנות ועוד יותר המון מחזיקי מפתחות... אגב שני: רחל, אחד התקליטים הוא התקליט המדובר עם שירי החנוכה של מרים אביגל וציור מקסים של ילדים משחקים בסביבון. להבדיל מהמוכר הקודם, הוא מכר ואפילו בזול... עכשיו הלב נקרע בין אוסף התקליטים לאוסף הסביבונים... אגב שלישי: האם ניסים או מישהוא אחר שמע על אונית הנוסעים סומרפין? אגב אחרון ודי: קרטון שנרטב וקצת העביש... מה ניתן לעשות על מנת להציל אותו?

rachelea

New member
ומה החלטת בני?

מה לגבי התקליט ועטיפתו? לא ניתן למצוא כמוהו אחד נוסף?

בּני

New member
קשה קשה...

אני מאמין שאצליח להשיג עותק נוסף ולפתור את הבעיה

בּני

New member
התכוונתי עותק נוסף בשבילי ../images/Emo13.gif

הסתכלתי עליו שוב... ומה לעשות הוא יותר סביבוני מתקליטי...

nissim60

New member
"סומרפין"../images/Emo26.gif

לא אניה אלא חברת ספנות. נוסדה ב-1952 בז'נבה. ב- 1960 הוקמה חברת בת בשם "סומרפין ישראל". החברה התמוטטה לאחר כ-6 שנות פעילות. אניותיה המפורסמות הן המעבורות "דן" (לשעבר "בילו") ו"נילי" והמיכלית "סיריס". מה מצאת בני?

בּני

New member
סומרפין - בילו!

מדובר בגלויית תקליט שעליה מוקלט השיר "הורה בילו" בביצוע שלישית גשר הירקון (מילים חיים חפר ולחן סשה ארגוב). השיר מקסים, כיאה לחפר וארגוב ומספר בעצם על אוניה... אבל לא ידעתי איזה עד היום. על העטיפה שבתוכה הגלויה רשום "אניות נוסעים סומרפין" ביחד עם המידע ממך נראה שהגלויה נמכרה או חולקה כמזכרת על האוניה ביל"ו. מילות השיר (שגם לצב יבשב כמוני עושות חשק להפליג...): השחפים קוראים מן השמים להפליג היכון בואו ונרקוד על פני המים הורה ים-תיכון פזמון: בילו - זמר הגלים לך בילו נשוטה אל קצווי האופק, רחוק בילו, אלף חלילים לך, בילו נשוטה לובן סיפונים לך וצחוק במהירות עשרים ושנים קשר בין גלי הים הספינה הופכת לנו גשר אל ארצות עולם כאן בלילה השמחה דוהרת וכל יום הוא חג רוח מלח לנו מזמרת זמר למרחק עת בים את שטה ועוברת בקומה זקופה שובל של גלים הנך גוררת כמו כלה יפה.

broadaxe

New member
"בילו" ו"נילי" לא היו ספינות-אחיות?

ואנקדוטה אספנית- יש מציתים (מהסוג עם מנוף וגלגל) בצורת הספינות הנ"ל, עם השמות על הדופן.

אספן חדש

אני קורא סמוי וותיק בפורום ונהנה מאוד. אני אספן של: מצלמות טלכרדים בולים גולות (לרועי כמובן..) מקווה ליצור קשר עם אספנים אחרים.

אוסף הבולים

רועי בן חמש. הרבה שנים לא נגעתי בבולים (25 שנה!). בעקבות הדיונים בפורום התחלתי להתעניין בבולים שוב. הנושא שבחרתי : מוסיקה. נושא משנה : מלחינים.

תמיר1991

New member
אתה לא צריך שנושא המשנה יהיה

מלחינים~! בתוך הנושא "מוזיקה" נכנס הכל, החל מרוק ופופ וכלה במוזיקה קלאסית, מלחינים, קומפוזיטורים למיניהם, ספרי תווים. הכל בעצם. בהצלחה בנושא החדש, אם יתגלגל לידי משהו, אני יודע למי לפנות. תמיר.

אהלן וברוך הבא.

כאבא אל אבא - למה דווקא מוסיקה ומלחינים? מה הקשר שלך לתחום? ולרועי - האם הוא כבר יודע להבדיל בין ראסיות, פרפריות, פיצקלאך בומבילות ופושטיות?

בולים וגולות

אבא של נועם רועי עדיין לא מכיראת הסוגים.ונראה לי שגם אני צריך ריענון לזיכרון. בקשר לבולים. 25 שנים ( בערך) לא נגעתי בבולים. בעקבות הדיונים הסוערים בפורום,התחלתי להתעניין שוב. פישפשתי בבוידים אצל ההורים שלי,לבדוק ולהזכר. בחרתי בנושא מלחינים משום שיש לי כבר כמות של בולי מלחינים,שריד מהאוסף המאוד מכובד של סבא שלי.

למעלה