מעסיק לא משלם - תשובת ההסתדרות

john deere5

New member
מעסיק לא משלם - תשובת ההסתדרות

שלום לכולם רשמתי פה לאחרונה על מעסיק שלא שילם לי על יומיים עבודה במסעדה שלו. הלכתי להסתדרות ואמרו לי תשלם לנו 25 ש"ח כל חודש למשך שנתיים ונטפל לך בעניין, כמובן שזה לא משתלם. מה הצעד הבא שאני יכול לעשות כדי שכן ישלם לי? חשבתי ללכת עם חברים לאכול במסעדה שלו בסכום של הימי עבודה ולבקש חשבון ולרשום מאחוריו שזה על הכסף שהוא חייב לי, מה אתם אומרים? (זה מאי ברירה) תודה לכולם

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
למרות שלא שייך לפורום זה

1. לנושא ההסתדרות - ההסתדרות היא ארגון עובדים הדואג לחבריו, הם הלכו לקראתך והסכימו שבמידה ותצטרפי לארגון הם יטפלו לך בבעיה שהיתה לך גם לפני חברותך, ה 25 ש"ח זה דמי חבר בארגון ולא תשלום עבור הטיפול, תמורת דמי החבר יתנו לך שרות בעתיד כלייתר חברי הארגון, מה שעשית כאן זה העלמת עובדה זאת והשמצות שווא, בקיצור - גובל בחוצפה. 2. ולעניינך - הכתובת היא בית הדין לעבודה, הגשת תביעה אינה מסובכת, ניתן להעזר בשי"ל שבאזור מגורייך, כבר ראיתי נערה לפני שרות צבאי שנתקלה בבעיה זהה, תבעה בעצמה וזכתה בתביעה, המעביד נתן לה צ'ק מיד בסיום המשפט. 3. הרעיון שהעלית עלול לסבך אותך ולהביאך למקומות שלא היית רוצה להיות בהם. בהצלחה.

john deere5

New member
הבנתי, תודה

איך אני מתחיל תהליכים עם בית הדין לעבודה? בשיל? והאם זה עולה לי כסף? תודה מראש

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בבקשה

איך מתחילים בהליכים? - ממלאים טופס מתאים מצרף קישור של בתי הדין לעבודה, בחרי את המתאים לך (בהתאם למקום הארוע), הכי טוב לטלפן ולברר. בנוסף בשי"ל תוכלי לקבל עזרה בעצה ואף בהדרכה למילוי הטפסים, ואף את הטפסים עצמם, ללא תשלום, בד"כ ע"י סטודנט למשפטים

john deere5

New member
וואו! רב תודות לך...

רק בחיפה זה הכי קרוב לאיזור עכו? אני צריך לנסוע עד חיפה בשביל התביעה? או שאני לוקח טפסים בשי"ל ושולח להם והם כבר יזמנו אותנו למשפט? תודה

למעלה