מעסיקים וצרות אחרות...

מעסיקים וצרות אחרות...

הי לכולן,
הבטחתי לעדכן, אז אני עושה את זה.
אתמול היינו בוועדה להפסקת הריון ועברנו אותה.
אבל עוד אין תאריך לגרידה..

היום בבוקר חיכה לי על השולחן מכתב שהמעסיק ביקש לראות את דו"ח השעות שלי כי אני מחסירה הרבה..
והדו"ח באמת לא מעודד בכלל, יש הרבה יציאות (שום חיסור מלא)
וכולם כולם לבדיקות כאלה ואחרות.
מה אני עושה? מה אני אומרת לו? יש לי אישורים להכל.. אבל אני ממש לא רוצה להגיד לו למה כל היציאות. (מהרבבההה סיבות)
מי שאחראית על השעות היא חברה שלי ועזרה לי מאוד עד עכשיו ולכן יכולתי לעשות את זה.

מה עושים? אני פוחדת שהוא יחליט לפטר אותי בגלל זה אם אני לא יסביר את עצמי והאפסורד הכי גדול הוא,
שברגע שאני עוברת את הגרידה, אני לא בהריון מה שאומר שהוא י-כ-ו-ל לפטר אותי.

חיפשתי קצת באינטרנט פרטים האם החוק מן עלי באיזו שהיא צורה, ולא מצאתי כלום
אולי אתן יודעות משהו??
זה בדיוק מה שהייתי צריכה עכשיו על הראש.. כאילו שכל השאר לא הספיק

בבקשה תעזרו לי

stimp228

New member
עונה....

לצערי אין אופציה אחרת. את חייבת לספר את כל הסיפור אחרת הוא בהחלט יכול לפטר אותך.
עכשיו לנושא אחר, אין משהו כתוב בחוק בנוגע לפיטורין והפלותבשבעות המוקדמים של ההריון אבל יש גישה של בתי משפט ומה שמקובל בדיונים בנושא. הוא לא יכול לפתר אותך במיוחד לא מהסיבה של היעדרות בגלל הבדיקות.
גם ישר אחרי ההפלה הוא אמור להמתין חודשיים שלושה לפני שהוא לוקח אותך לשימוע - הוא מחוייב לעשות שימוע לפי החוק ולשלוח לך פרוטוקול של השימוע שיהיה רשום שם את הסיבה לפיטורין - אם הסיבה תהיה מחסור בשעות עבודה אז יכולה לזמבר אותו קשות בבית משפט.
תהיה חזקה עם ראש מורם, תראי לו שאת יודעת שאת מוגנת.
מצד שני אם את אוהבת את מקום העבודה והוא חשוב לך אז גם תהיה חרוצה אחרי ההפלה... אולי העבודה תעזור לך לא לחשוב על זה יותר מדי.
אני עברתי אומנם הפלה טבעית ולא הפסקת הריון אבל העבודה עזרה לי לחזור למסלול... ובבית היה לי את הקטן שלי שגם הצליח לעודד אותי....
יהיה בסדר...

מקוםבלב

New member
הי,

אני תמיד בעד לומר את האמת.
לפי החוק אכן אסור לו לפטר אותך כל עוד את בהריון.
את מכירה את המעסיק שלך ויודעת איך הוא.
אבל עדיף לומר את האמת ולהסביר מה קרה ומה את עוברת ולקוות שהוא יבין .
תאמיני במי שאת ובמה שיש לך לתת למקום העבודה.
חיבוק

למעלה