מענת שושן

anat1410

New member
מענת שושן

בדיוק אתמול לפני שנתיים נרצח בעלי, אבינועם שושן, בחוף הים בחיפה. כששמעתי אתמול שבדיוק באותו תאריך נרצח עוד בחור צעיר, ועוד שניים נדקרו לא האמנתי. ביום שישי הקרוב מתקיימת האזכרה, ומעבר לכאב הנוראי שקיים מאז הרצח, אני מזדעדעת כל פעם מחדש מכמות מקרי הדקירות שהיו מאז. כל כך קיוויתי שלא יהיו עוד משפחות שיאלצו להתמודד עם הכאב שלנו. אני חברה בארגון של "משפחות הנרצחים והנרצחות", ואנחנו תמיד מקווים שלא נצטרך לקבל אלינו חברים חדשים. אבל הזוועה הזו פשוט לא מפסיקה. לאחרונה הצטרפה אלינו המשפחה של צחי יעקב שנרצח בקניון בבת-ים לאחר שהעיר לבחור אחר שייקח את 100 השקל שלו. משפחה מקסימה וחמה שנאלצת עכשיו לצערי להכיר את הכאב של כל החברים האחרים בארגון. אנחנו מנסים כל הזמן להלחם באלימות, לדאוג לזכויות של הקורבנות ולתמוך אחד בשני. העשייה מאוד חשובה לנו, אבל לצערנו אנחנו לפעמים מרגישים שהמלחמה היא לשוא. הגיע הזמן שאנשים יבינו כבר שזה יכול לפגוע בכל אחד! לא רק פושעים ועבריינים נפגעים מהדברים האלה, גם אנשים תמימים שאין להם כל קשר לאלימות מקפחים את חייהם ומשפחות שלמות נפגעות. בבקשה תשמרו על עצמכם ותתרחקו מויכוחים על דברים מיותרים. אתם לא יכולים לדעת מי עומד מולכם ואיך זה יכול להגמר!

רק הרתעה שיפוטית

מסע הרצח אינו פוסק. ילדי הבוגרים פוקדים מדי פעם את מועדון "אמנזיה" בראשל"צ ועד שהם חוזרים קשה לי להירדם. מודה. הגענו למצב שהצבא הינו מקום בטוח יותר מאותם המועדונים. ענת יקרה, הזכרת את המאה ש"ח כסיבה לרצח. אין סיבות! לא כלב, לא חנייה, וגם לא בחורה. מי שיוצא מהבית עם סכין, יש לו רק מטרה אחת, לרצוח. את "הסיבה" הוא כבר ימצא בשטח, כמו גם את הקורבן האקראי והתמים. קראתי בעיתון של היום "טור" של עמיר בן-דוד "מי אשם". תומך בכל מילה שלו ובמיוחד בסיפא של דבריו ואני מצטט. "ומה עם בתי המשפט הרחמניים שדנים בתיקים מהסוג הזה ולא מספקים שום סוג של הרתעה? הגיע הזמן שנסתכל במראה". אני חוזר ואומר. העונשים הקלים הם הסיבה העיקרית לגאות בפשיעה. חינוך ונוכחות משטרתית לבדם לא יפתרו את הבעייה.

anat1410

New member
תגובה מענת...

רואה עתיד יקר, תודה על התגובה החמה. אני בהחלט מסכימה איתך שהיד הקלה בבתי המשפט תורמת המון למצב. התחושה הכללית היא שבתי המשפט מנסים כל הזמן ללכת לקראת הפושעים, להתחשב בהם ולהקל עליהם ככל האפשר. וזה נכון לא רק לגבי עניין ההרתעה אלא גם לגבי חוסר ההתחשבות במשפחות של הקורבנות. אנשים כאלה שיוצאים עם סכין בכיס ומחפשים את הקורבן שלהם, חייבים לדעת שבמידה והם יעשו מעשה שכזה, אפילו שלא נגמר ברצח אלא בפציעה ולו הקלה ביותר, ישלמו מחיר כבד ביותר. והגיע הזמן שמאסר עולם במדינה יהיה באמת מאסר עולם ללא שום קציבת עונש ולא 25 שנה בלבד עם חופשות וקיצורים למיניהם. לצערי קיימות כל כך הרבה עוולות בכל מה שקשור לשפיטה ולענישה שאין פה מספיק מקום כדי לפרט הכל. אנחנו מנסים להלחם ולשנות את המצב הזה, ואין ספק שקול צעקה שיצא מהציבור יכול לעזור. כולנו יחד במלחמה הזו.

atidih1

New member
תגובה על "רק הרתעה משטרתית"

אני מתייחס למשפט האחרון בהודעתך. חינוך זה טוב כל הזמן ואין לכלול אותו כפתרון כי אם חוזרים על כך כל הזמן הרי שלא פתרו את הבעיה. יש אפוא לא לחכות לשום פתרון או תשובה בנושא כי אם דרך חיים של מדינה במשימותיה כמו שמדברים על יצירת מקומות עבודה, ביטחון וכיו"ב. באשר לנוכחות משטרתית, זה צו השעה ובמקום החינוך שאיננו. כל עוד אין חינוך ולו היה כבר היום, הרי התוצאות הן לא מהיום למחר. שוטרים שיתווספו למשטרה, בשיטה מסודרת, בדוקה ומחושבת, כאשר הדגש יהיה כמו הכוונה לבעיות לאומיות ובטחוניות (ה"טובים לטיס" בזמנו) או אז המשטרה תמלא את תפקיד השמירה על הנורמות - הרבה כאלה - עד אשר יגיע החינוך המיוחל ואז ישחררו אותה מתפקידה זה. עתידי המנחם

כולנו איתך

ואני מרשה לעצמי לומר שכולנו כאן בפורום הזה נמצאים איתך ביום האזכרה להרצחו הנפשע של בעלך. מי יתן ולא תדעי עוד צער.

s h o o s h a

New member
ענת יקרה

לבי לבי אתך ועם יתר משפחות השכול, נושאת תפילה כי אלו האחרונים ולא יהיו עוד. כפי שכתבתי קודם, כאן, במסגרת הפורום הבמה פתוחה לזעוק ולצעוק ולקרוא לכל הנוגעים בדבר לקום ולעשות מעשה. למשטרה- לא לנום ולא לישון עד אשר ייתפסו האשמים ויועמדו לדין בכל מלוא חומרתו. לבתי המשפט- להחמיר בענישה ללא כל מתן אפשרות הקלה בעונש. ולמערכת החינוך אשר מתעתדת לפטר 4,500 מורים ... השקיעו במורים, השקיעו בתלמידים- דור העתיד, חנכו אותם לאהבת האדם ולערך חיי אדם. כותבת, וכולי גועשת ורוגשת. אתך ביום אבלך ענת. בצערך. אבל יחד אתך גם במאבק הכל כך צודק ועם כל הכוח.

רונתי

New member
ענת יקרה

ליבי איתך. אכן המצב קשה והיום אם בעלי רוצה להעיר למישהוא, אני נכנסת ללחץ, ואם פעם היינו שומעים מישהוא במצוקה היינו בודקים, היום אנחנו מתרחקים, קשה , אבל זה המצב. לדעתי, צריכה להיות אחריות הורית כאן. כמו שאם חייל מפשל, המפקד שלו נושא גם הוא בעונש (לפחות בעולם תקין) כך גם הורה, שימצא סכין אצל ילדו, יעמוד לדין ויענש.

אחריות הורית

הרעיון שלך לגבי אחריות הורית הוא בהחלט רעיון שכדאי לתת עליו את הדעת. כי המצב בפועל הוא שרוב ההורים כלל לא מודעים למה שעושים ילדיהם. לא מזמן היה מחקר שאלו הורים על צריכת אלכוהול של ילדיהם ואחרכ שאלו את הילדים על צריכת אלכוהול -הפער בין מה שההורים ידעו על צריכת האלכוהול של ילדיהם לבין הצריכה האמיתית היה פער עצום. כך גם לגבי סמים ,הרבה הורים כלל לא מודעים שילדיהם צורכים סמים. ובתיכון בתחילת כיתה ט' אחת היועצות אמרה להורים להתחיל לפקוח עיניים כי הרבה ילדים מגיעים לכיתה ט' כבר מעשנים ולהורים אין מושג. ולכן הרעיון שהעלת על אחריות הורית יכול להתחיל לגרום להורים לקחת אחריות על ילדיהם. או.קי . איך מקדמים רעיון זה ?

רונתי

New member
אפשר להתחיל בפאקסים לח"כ

הנושא עכשיו "חם" ובטח יהיה מי שירים את הכפפה, אצלנו בביה"ס של בני, החתימו על עצומה בנושא ענישה על אלימות את ההורים, אפשר לנסות גם דרך זו על מנת לקדם חקיקה.

לרונתי

אשמח להרים את הכפפה בבתי הספר של ילדיי . בואי תני לי קצת יותר רקע על איזה עצומה בדיוק החתימו נוסח העצומה והאם נעשה בשיתוף ההנהלה וצוות המורים . ספרי קצת יותר בבקשה.והאם העצומה היא לשרת החינוך או רק ההורים בבית הספר למנהלת בית הספר.

רונתי

New member
../images/Emo124.gif עצי הצפצפות

ביררתי בביה"ס אתמול ומתברר, שמי שיזמה את העצומה היא ענת שושן שפתחה שרשור זה והן נועדו להגיע לשר המשפטים. אולי אפשר לעבוד בשיתוף פעולה ופשוט להכין חדשות שיכללו את האחריות ההורית.

anat1410

New member
בקשר לעצומה

העצומה שהחתמתי עליה לא היתה בנושא הענישה להורים. היא היתה בנושא תופעת הסכינאות ודרישה לאכיפת החוק ולענישה חמורה בעניין. העצומה היתה מיועדת לשרת המשפטים ציפי ליבני, והיא כבר הועברה אליה במהלך פגישה שהיתה לנציגי ארגון משפחות הנרצחים עם אחד היועצים של השרה.

רונתי

New member
אני יודעת, חתמתי עליה

מה שאמרתי זה שאולי אפשר לאחד כוחות בעניין הזה ולכתוב עצומה חדשה שתציע גם חלק מפתרון לקראת מיגור האלימות. אני מאמינה שאם הורים ידעו שהם ישאו באחריות כלפי מעשי אלימות של ילדיהם, וכן אם הילד ישא סכין או אגרופן או דומיו, או שישלמו קנס כבד על מעשה ונדליזם בכיתה, פתאום רמת המעורבות תגדל פלאים, הגיבוי הגורף יקטן, בקיצור יחזירו קצת משמעת כי אין ברירה. העצומה קראה לאכיפה וזה ממש לא מספיק. בשביל הגברת האכיפה צריך המון תקציבים וסדר עדיפות נכון של הממשלה (דבר שכאן לא נראה לי שיקרה).

anat1410

New member
לרונתי, את צודקת!

את צודקת לחלוטין. אין ספק שאם ההורים ידעו שבמידה והילד שלהם ינקוט באלימות כלשהי, והם יצטרכו לקחת אחריות ולשלם איזשהו מחיר בעניין, זה ללא ספק יגרום להם להיות יותר מעורבים ויצור גורם הרתעה בעל משקל כבד. אני לא יודעת אם ראית, אתמול היתה בערוץ 2 תכנית על מה שקורה בבתי הספר, ועניין הענישה להורים עלה יותר מפעם אחת. אין ספק שזה משהו שחייב לצאת לפועל ומהר!

רונתי

New member
בימים האחרונים דיברתי עם המון אנשים

העלתי את רעיון האחריות ההורית וכולם חשבו שזה רעיון טוב. אני חושבת שאולי כדאי לנסח מכתבים לשרים וחברי כנסת, אני בטוחה שמישהוא ירים את הכפפה . איך עוד כדאי לפעול?

yuvi55

New member
להטיל על ההורים אחריות למעשי יליהם

ההורים חייבים להיות יותר אחראים למעשי ילדים שינהגו איתם לפי שיטת המקל והגזר, פיקוח יותר צמוד במשך כל שעות היום והלילה.

לענת -עצוב לקרוא את דברייך

ועצוב לקרוא על המחיר הכבד ששלמת . לצערי אני צופה בנוער והתופעה שאני עדה לה (כמובן לא אצל כולם) - חוסר התחשבות בזולת ,זלזול בזולת .ולדעתי הבלתי קובעת חוסר ההתחשבות הזו והזלזול הזה בזולת בין היתר מביאים לאלימות הנוראה. אני לפעמים מבקרת בכיתות ילדי ומזדעזעת מהחוצפה וחוסר ההתחשבות של התלמידים והזלזול -שנעשה בגיבוי ההורים . ולכן אני חושבת שאם מדברים על מערכת החינוך אז צריך בשלב ראשון להחזיר למערכת החינוך את יכולת הענישה שנשחקה עם השנים . משיחה עם מורות הן הודו לפני שאין ביכולתן בכלל להעניש כי ישר ההורים עושים סקנדל ......וההורים בעצם לא מבינים שהם בסופו של יום פוגעים בילדיהם בחוסר החינוך שהם מעניקים להם.

dolev 1

New member
אלימות

אנחנו מדינה אלימה!!! גדלים פה אנשים לא מחונכים, והאלימות הנמשכת 38 נגד הפלשתינאים גם תורמת את חלקה. נערים מסתובבים עם סכינים, מערכת החינוך כושלת, והכי חשוב- ההורים אינם מחנכים את ילדיהם להבחין בין טוב לרע. החינוך האמיתי נעשה בבתים, וזאת ההורים צריכים להבין. תפקידם אינו מסתיים בקניית מותגים. הם צריכים לשוחח עם הנוער הרבה!!! אפשר ללמוד הרבה מתאילנד, מדינה שקטה ובלתי אלימה. פשיעה בוודאי יש שם, אך רוב הציבור מנומס ואדיב,ואנחנו חושבים שהמצאנו את הגלגל! חרא של מדינה, מנהיגים גרועים הנותנים דוגמא רעה, ונוער רעשן וחסר תרבות.

למעלה