מענק לימודים

souther

New member
מענק לימודים

שלום אני אם חד הורית רווקה לילד בן 14 וכמה חודשים, ביטוח לאומי לא נתן לי מענק לימודים מפני שעבר גיל 14, בנוסף בגיל 13 לא קיבלתי מענק בר מצווה לחד הורית למי עליי לפנות לקבל את הסיוע? ביטוח לאומי מסרב לתת בגלל שהוא בן 14 וארבעה חודשים, מה ילד בגיל 14 מפסיק ללמוד?? בגלל זה לא משלמים? וילד שנשאר גן ולא עולה לכתה א כן משלמים מענק זה נורא אבסורד. אין לי מהיכן לשלם לבית הספר ולא לספרי לימוד איפה אוכל לקבל סיוע . הבית הספר לא עושה הנחות ואין שום קבלת ספרים חינם כול השנים שילמתי הכל. הם אומרים שאפשר לשלם הכל בתשלומים של כול חודש 100 ש"ח העיר אילת ממש לא עוזרת לאף אחד. אנא הפנו אותי לגורם שיוכל לעזור.

מרגנית2

New member
אולי כדאי לפנות ללשכת הרווחה

לא שמעתי על מענק בר מיצווה של ביטוח לאומי. וכן החוקים של ביטוח לאומי מוזרים. דיברנו על זה פעם פה. בבית הספר ניתן לקבל הנחה בדמי השכלול השנתיים לפי מבחן הכנסה. כך זה אצלנו. אולי אם תשיגי מכתב מעובדת סוציאלית יתחשבו בך בביח הספר. לגבי הספרים אין לי רעיון. זו הוצאה גדולה כל שנה. אולי יש באילת יריד ספרים משומשים?

m i c h a l i

New member
ככל הידוע לי

בכל בית ספר יש ועדה שדנה במקרים מיוחדים לגבי מתן הנחות או מילגות. נסי לברר אם קיימת ועדה כזו בבית הספר אצלכם. כדאי לנסות ולבדוק גם בשכבה הבוגרת של בית הספר, לעיתים עורכים מכירה מרוכזת של ספרי לימוד משומשים או שמוסרים לבית הספר כדי לעזור למי שאין ידו משגת לקנות. בינתיים כדאי לקנות רק את הציוד הראשוני ובהמשך לנסות לרכוש את הספרים לפי הצורך... אין צורך להצטייד מראש בכל הרשימה. אולי יעלי שלנו יכולה לנסות לעזור בעיניין ולהפנות לגורם המתאים בעיר? בקשר לביטוח הלאומי, אכן זו המציאות וזהו החוק. התשלום הינו עד גיל 14 ולאחר מכן לא מקבלים מענק. צודק? לא הוגן? ממש לא חלמאי? כמובן, במדינתנו הכל אפשרי.

souther

New member
ועדות

את צודקת יש ועדות אבל תמיד תמיד כול שנה שאני מגיעה אומרים שהוועדות נסגרו ואין יותר תקציבים , ואחר כך הורים אחרים כן מקבלים הנחות .... לפי חוק הממשלה חוק חינוך הוא חינם אנחנו לא צריכים לשלם על ספרי לימוד ולא לבית הספר חוץ מהביטוח לילד. אבל איםה הוא החוק מי כיסה אותו או מי טאטא אותו מתחת לשטיח?????????????

ron68

New member
שבת שלום

כמו שהציעו לפני הייתי מציעה להגיש לוועדת הנחות בבית הספר בקשה להנחה. בכל בתי הספר זה קיים כולל התיכוניים. אני גרה באילת ובאילת קיים מועדון "יחדיו". מרכז למשפחות חד הוריות. המרכז נמצא ברחוב לוס אנג'לס 1202 טלפון:6379090 . הייתי מציעה לך להצטרף לפעילות המבורכת שקיימת במועדון. הפעילות תחל שוב לפעול בתחילת ספטמבר. אני חייבת לציין שבאילת זה המקום היחידי בארץ שקיים מרכז למשפחות חד הוריות שפועל במתכונת זו. וזה בדוק מה שאני אומרת. מתוך החשיבות שהעיר רואה לנכון לעזור למשפחות חד הוריות. המקום פועל מזה מספר שנים. את מוזמנת לעשות בדיקה בכל הארץ והלוואי שיוקמו עוד מרכזים כאלו. בנוסף הייתי מציעה לפנות לעובדת הסוציאלית במחלקת הרווחה. אם תרצי יותר פרטים ואם אוכל לעזור במשהו נוסף אשמח. אנא צרי איתי קשר במסר. אגב המקום גם התחיל לפעול למען משפחות חד הוריות מחבר העמים וישנה פעילות נהדרת בעניין הזה. תמיד ישמחו ותמיד יש מקום למצטרפים חדשים. ברוכה הבאה.

סיוולה

New member
זה כנראה משתנה מבית ספר לבית

ספר ועיר לעיר אחרת. לפני שנתיים הייתי מובטלת וחייתי רק מ- 3,000 ש"ח (לא גרתי בשכירות, התגלגלתי בין בתים שונים של אנשים, פה שבוע שם שבועיים, כי לא הייתי מסוגלת לשלם לדירה בשכירות ואת כל שאר ההוצאות הנלוות) הייתי לבד עם 2 בנות. אחת תינוקת. בבית ספר של הילדה, המנהלת סירבה - אני מדגישה - המנהלת סירבה - לתת לי הנחה.אין לי בעיה גם לציין את השם שלה פה, אבל אני לא יודעת אם זה חוקי באתר הזה. אני מדגישה - ין לי שום בעיה לכתוב את שמה של המנהלת הזו פה, עד עכשיו אני כועסת עלייה. הנזקים שהיא עשתה לילדה שלי, שהיא הבהירה לבת שלי - קבל עם וילדים - שאמא שלה לא שילמה עדין את התשלומים - זה היה בפעם אחת, ובפעם השניה - כשהילדה לא הלכה להצגה, התברר לי מהילדה שהורידו אותה מהאוטובוס, כי אני לא שילמתי עדיין את התשלומים, והיתה גם פעם שלישית - שהמנהלת - הואילה בטובה להזכיר לבת שלי - לפני כל הכיתה - שאמא עדין לא שילמה, שהיא מתבקשת להזכיר לי. ניגשתי למנהלת הרעה הזו, והמנהלת הרעה הזו סירבה לתת לי הנחה, היא טענה שכמו שכולם משלמים גם אני צריכה לשלם, וזה לא משנה שהמצב שלי כזה קשה, שאני אפרוס לעשרים תשלומים, רק שאשלם את הסכום המלא במלואו. אצלה - כך היא המשיכה - אין הנחות. כולם שווים. הראיתי לה שבמשך חמש שנים שהילדה היתה בבית הספר, אני הייתי הראשונה שרצתי לשלם, ותמיד עמדתי בכל התשלומים ובכבוד, אבל עכשיו אין לי כסף, ולא רק זאת הראיתי לה את המצב הכלכלי שלי (תדפיסי הבנק) מכתב מעו"ס, ולא רק זאת גם כתבה שפורסמה עליי בעיתון בגלל זה שאני נאלצת להטלטל בין בתים, בגלל שאין לי כסף לשכור דירה. חשפתי בפניה את כל עולמי, וכל זה לא השפיע עליה, אפילו לא במעט. היא ישבה שם מחייכת, מהנהנת בראשה ואומרת - אני מבינה אותך, אבל צריך לשלם. ודרך אגב, עד היום אני לא יודעת מה היא עשתה עם הכסף הזה, אחרי שהלוויתי מכל העולם ואחותו, לא ראיתי שהילדה יצאה לפעילויות כלשהן, או שמשהו השתנה בעולם הבית ספרי שלה, העולם נהג כמנהגו, אבל הכסף שולם, לא יודעת לאיזה מטרה ולמה. המנהלת הזו היא לפגוע בבת שלי בנשמה. כשניסתה דרכה לזעזע אותי, לאלץ אותי לשלם. היא אמנם הצליחה - אבל אני לא אסלח לה עד יום מותי. היא פגעה בדבר הכי הכי יקר שלי - היא פגעה בבת שלי ואני לא אסלח לה. אני רוצה להראות לכם שיש מקומות של אנשים אטומים שהמערכת שם סגורה, ואין עם מי לדבר, במקרה שלי, אני לוקחת את הכעס והפגיעה הזו, והידיעה, שלפעמים ישנם אנשים מאבן. ואני מקוה שאת תפגשי אנשים עם נשמה, עם לב שמסתתר, שמוכן לעזור, שמוכן להיות עדין, מקשיב ואיכפתי. אני לצערי, לא נתקלתי בדבר הזה במערכת החינוך שהבת שלי שהתה שם 6 שנים, וגיליתי זאת, כשהגלגל שלי התהפך ומחד הורית, במצב כלכלי מצויין, הפכתי להיות משפחה חד הורית נזקקת ועניה, במיוחד כשהייתי במצוקה, וזה היה עצוב וקשה. אני מקוה שעכשיו שהבת שלי סיימה את בית הספר היסודי, ועוברת לחטיבת הביניים, אני אפגוש באנשים עם לב אחר, בכלל, אפגוש באנשים - עם לב. דרך אגב, מסיפורים ששמעתי וממחמאות שמרעיפים על העיר תל-אביב, שמעתי שמי שמנהל שם את מערכת העיריה/רווחה יש לו לב רחב, חם ומבין - במיוחד למשפחות חד הוריות, ובכלל למשפחות, באשר הן, לא משנה אם הן חד הוריות, או אחרות, יש שם יחס של כבוד ואיכפתיות והשתדלות למשפחות עם ילדים. אז אני שולחת את הערכתי לעירית תל-אביב ולמי שעומד בראשה, ומקוה ששאר הערים יקחו משם דוגמא, ויתחילו להפעיל את מה שנמצא מאחורי החליפה והעניבה, שפעם קראו לו - "לב רחמן" - לב של יהודי. ורד

מצער מאוד לשמוע

ממש קשה לקרוא את ההודעה שלך. ליבי נחמץ. הלואי והייתי יכולה לעזור לך. מקווה שתצליחי ושיהיה לך רק טוב בחיים.

souther

New member
"יחדיו" >>ובית ספר רבין

שלום רב יעל תודה רבה לך ,אני מכירה טוב מאוד את "יחדיו" ואני מגיעה לשם לעיתים. את צודקת ב100% זה אחלה של מקום. אבל בבית ספר של הילד "רבין" אני לא מקבלת עזרה לגבי הספרים רני צריכה לשלם בבית ספר במזומן עבור הספרים ואים לא משלמים לא מקבלים ואין הנחות לא מקבלים הנחות. כול שנה שילמתי ושילמתי כי קיבלתי מענק לילד אז לא היתה לי בעיה המענק היה עבור זה. אבל השנה לא מקבלים מענק אז זאת אומרת שלילד לא יהיה ספרים. אני פניתי לרווחה ושם נאמר לי שאין עזרה בספרי ליוד שעליי לפנות לבית ספר. מה שאני יעשה בתחילת השנה אני אפנה לבית ספר ופשוט יקים מהומה כי זה לא יתכן שלא לעזור לילדים עם ספרי לימוד שאני מכירה בוודאות משפחות אחרות שקיבלו סיפרי לימוד. אם הילד לא יקבל ספרי לימוד אני פשוט לא ישלח אותו לבית הספר או שאפנה לקצין ביקור סדיר בנושא. נמאס לי שכול מקום וכול פעם אומרים לי לא. ואני לא נלחמת נגדם פשוט אומרת טוב מסתובבת והולכת לא הפעם.....

ron68

New member
ניסיתי לבדוק משהו נוסף

מה שהציעו לי זה שתכתבי מכתב לוועדת הנחות והעתק למשרד החינוך. צרפי כל מסמך אפשרי המעיד על מצבך. דאגי לקבל תשובה כתובה מבית הספר, והעבירי חזרה את ההעתק למשרד החינוך ותערערי על זה. אולי כדאי לפנות לוועד ההורים. ממה שידוע לי גם וועד ההורים יושב בוועדת ההנחות אולי זה יעזור. שיהיה בהצלחה.

למעלה