תשובות
אם אולמרט ישאר אי אפשר לדעת מה יהיה פה קראת את התוצאות של ועדת וינוגרד?אני מדבר על הביניים שפורסם לפני כמה ימים היום מפורסם המלא כדרך אגב המצב שהגענו אליו הוא לא בגלל אולמרט ופרץ (עם כמה שאני לא ממסמפט ולא אוהבאת השני), אלא בגלל הפלגתן וטמינת ראשם בחול של הממשלות הקודמות, שנתנו לחיזבאללה לגדול ולהתעצם כל כך, למרות שידעו טוב מאוד מה קורה.. אולמרט פעל בפזיזות ללא מחשבה הוא נתן להשפיע לגומרים בצבא על החלטותיו אני הייתי מעדיף את פרס כראש ממשלה ולא את אולמרט לפחות הוא עשה משהו!.. היי.. פלשו לשטחנו, חטפו לנו חיילים, בדרך רצחו עוד כמה, ובנוסף ירו רקטות על כל הגליל העליון.. מה היה צריך לעשות? שוב לחטוף יריקות בפרצוף כמו איזה אינוולידים (נכים) מסכנים..? ואם לא נסמוך על הצבא, אז על מי נסמוך? הצבא בא לו עם תוכנית, והוא אימץ אותה פחות או יותר (ואפילו מיתן אותה..) מן הסתם אנשי צבא, עם עבר צבאי מפואר, שחיים את זה כל חייהם, מבינים בדברים מסוג זה יותר בנאדם שהיה כתב צבאי כמה שנים. |הדגשאגב לבן גוריון,אשכול, גולדה, ובגין אולי היו ללא עבר צבאי אבל לפחות היה להם ראש על הכפתיים והם ידעו מה הם עושים נכון. ללא ספק היה להם ראש על הכתפיים, אבל גם אצלם היו לא מעט שגיאות ופשלות (כן כן, גם אצל בן-גוריון), פשוט אז הכל היה הרבה יותר שקט ומעורפל, והציבור כמעט ולא ידע שום דבר.. ובהרבה מקרים חשבו שהמצב טוב, ובפועל הוא היה הרבה יותר גרוע.. אני לא רוצה לדבר על הרמטכ"ל לשעבר שבכלל סתם את פיהם של גרומים צבאים שאמרו שהוא עושה טעות וועדת וינוגרד קבעה שהוא כפה את דעותיו על ראש הממשלה היה ברור שבלי כניסה קרקעית מאוד מסיבית (כיבוש לבנון, כמו ב-82) ירי הקטיושות לא ייפסק. לא ביצעו זאת בגלל שפחדו להקריב מאות חיילים. בסופו של דבר הקריבו גם את החיילים, וגם את האזרחים בבית.. וגם כוח ההרתעה נשחק מאוד.. גם אחרי כישלון מוחץ של אולמרט ופרץ הם מסרבים לעזוב?הם לא עשו מספיק פאדיחות לעמצם? עורך דינו של פרץ אמר בכלל שפרץ הוא אחד משרי הביטחון הכי נחושים והטובים שהיו למדינת ישראל לדעתי?בולשיט אחד גדול מי שלא מנסה, לא טועה.. ברק הבליג וברח, ובסוף קיבלנו אינתיפאדה של 5 שנים, אלפי הרוגים, אלפי פצועים ונכים, אלפיי יתומים, ואלפיי אלמנות, הרס מוחלט של הכלכלה והתיירות, והדרדרות המדינה למצב כלכלי מאוד מאוד קשה, שבקושי, אחרי כמה שנים, הצלחנו לצאת ממנו.. בנוסף בגלל הבריחה שלו מלבנון, חיזבאללה התעצם כל כך, עד כדי כך שהוא יכול לשתק לפחות חצי מדינה (לפחות עד אזור תל-אביב). וכל זה בשנה וכמה חודשים בתפקיד. יפה הא? צריך להיות משהו מאוד מאוד מיוחד כדי להצליח לגרום כל כך (אבל כל כך9 הרבה נזק, בכל כך מעט זמן. אז כן, אולמרט הוא מלאך לעומתו (במידה והמצב ישאר רגוע כמו שהוא היום, והכלכלה והתיירות ימשיכו לפרוח..) תכלס אם יעשו סקר,משאל עם,יראו שרוב הארץ תרצה בבחירות חדשות אין מה לעשות. זה מה שהעם בחר, וזה מה שצריך להיות (פרט למקרים מאוד מאוד מאוד מיוחדים, שבהם אין מנוס מהחלפת הממשלה לפני תום זמנה). העם הוא לא ילדון בן 6, שכל כמה ימים מתחרט ומשנה את דעתו. לא ייתכן שכל שבועיים תתחלף פה ממשלה.. אי אפשר לבנות כאן שום דבר, מכיוון שכמעט אף שר אפילו לא מתאמץ, מכיוון שהוא יודע שהוא יהיה בתפקיד מקסימום חצי שנה-שנה (השרים מתחלפים אפילו בתדירות גבוהה יותר מהממשלות), והשר שיבוא אחריו, או שלא יעשה כלום עם התוכנית/רפורמה, או שפשוט יבטל אותה ויעשה משהו הפוך לגמרי, וככה אי אפשר לבנות שום דבר, ולהתקדם לשום מקום... בקיצור, אין המשכיות..