מעניין,,,,,,

מעניין אבל לא נכון. הייתה כוונה

לצאת בהזהרה ולאחר בדיקה הוחלט שההזהרה מאוד לא במקום.

גילADD

New member
מה שזה אומר בגדול - לי בכל אופן...

מאחר והריטאלין גורם להעלאת קצב הלב באופן מלאכותי, אזי הוא מתפקד כזרז להופעת מחלות לב בקבוצות הסיכון, מוקדם יותר מהצפוי. הלב הוא שריר המתבלה עם השנים, ואם גורמים לו לעבוד בקצב מהיר יותר מהרגיל, באופן לא טבעי, אזי הבלאי מגיע מוקדם יותר. בניגוד לספורטאים, המבצעים אף הם פעילות המגבירה את קצב הלב, אצלם כל המערכות התומכות בכך נכנסות לפעולה ובכך הגוף מתאים את עצמו לפעילות הלב המוגברת. לדעתי, המסקנה מהמאמר היא שמומלץ מאוד להגביר פעילות ספורטיבית במקביל לנטילת ריטלין ובכך אולי לגרום לאיזון כלשהו בהשפעת התרופה, ואולי לדחות את הבלתי נמנע לעוד קצת זמן. מה דעתכם?

zivadina

New member
ריטלין ובעיות בלב - כבר נלעס הרבה

אכן, לפני כחודשיים יצאה אזהרה של ה-FDA. לאחר דיון מעמיק ב-FDA, בוטלה האזהרה והתרופות להפרעת קשב הוכרזו כבטוחות. שים לב שההודעה שקראת ב-starmed היא מתאריך 22/3/06.

גילADD

New member
אמא תמיד אמרה לי ללעוס הרבה לפני

שבולעים, זה מתעכל טוב יותר... חוצמזה, כיוונתי יותר לדעה אישית במה שאמרתי, ופחות במה שה-FDA הכריז או לא הכריז. יש לי "קצת" ניסיון עם הגופים האלו - FDA, FCC ודומיו. הם יותר גרועים מהרגולטורים שלנו פה...

אורן10000

New member
גם אני קראתי לפני חודשיים

ואת התיקון מלפני כחודש, אבל זה נראה כמו תיקון של התיקון, הכתבה מה 22/3/06 היום ה-8/4/06 זה רק שבועיים!!! אז איפה הלוקשים לא הבנתי???????? במיוחד כשזה מגובה בקישור לעיתון רציני חג שמח

zivadina

New member
אכן, האיסור בוטל ב-23/3/06

יום אחרי פרסום הכתבה. מאז אותו תאריך, הכתבה היא בגדר לוקש. במיוחד שאנחנו יודעים כאן, מן הדיונים שערכנו, על פי אילו נתונים משונים ופוליטיקה הוטל האיסור, ועל פי מה הוא בוטל. בכל אופן, בעתונות הוירטואלית, אשר לא נעלמת גם לאחר שפג תוקפה, להבדיל מעתון "נייר", חשוב מאוד לקרוא את תאריך פרסום הידיעה.

למעלה