מעניין

מעניין

יצא לי בזמן האחרון לשוחח רבות על הנושא לנסות להבין מה קורה פה מה השתנה ולמה הפמניזם כדגל אני טוענת האמת שדעתי התקבלה לרב בזעם מצד חברותי והנה עוד אחד שמעלה את הנושא... אולי לא מסכימה בהכל אולי הדברים כתובים בבוטות מה ובכל זאת גול עצמי כבר אמרתי?

ophra

New member
ואני דווקא קוראת עכשיו

את הספר "מה זה בכלל פמיניזם" שכתבה טלי רוזין. מומלץ! מומלץ! מומלץ! לעומת הספר שמתואר שם - הוא קל לקריאה, שוטף, מרתק ובעיקר חשוב לדעתי לכל אשה ברת דעת. סקירה הסטורית של מעמד הנשים בעולם החל מתקופת המערות דרך יוון העתיקה המאות ה-17 ועד ה-19 ועד לימינו אנו, במדינתנו הקטנה... אולי אחרי שאסיים את הספר הזה (שהוא קצת יותר ארוך מ-91 עמודים
) אקרא מה כתוב שם. לפעמים ניצתי מהפכות לא מביאות לתוצאות ברורות לפעמים הן מבלבלות את כל העולם ויוצרות בלגן יותר גדול ממה שחשבו אלה שהתחילו בהן אבל מי אמר שזה רע? אולי זו פשוט הזדמנות ליצור סדר חדש....
עפ
(אשה)

ophra

New member
הכל שאלה של אלטרנטיבה

אם תקראי את הספר ותביני איזה דרך ארוכה עברנו ב-200 השנים האחרונות (בעיקר) וכמה דברים שנראים לנו היום מובנים מאליהם הם למעשה תוצאה של מאבק קשה ומתיש ומחיר יקר (כולל ישיבה בכלא (
) של כמה נשים אמיצות ונדירות אז האלטרנטיבה היתה שלא להלחם אז... לא לזכות בשוויון ולהשאיר את העולם כפי שהיה - רק גברים הם בעלי זכויות פוליטיות (לבחור ולהבחר) רק גברים הם בעלי רכוש וממון (אשה לא היתה זכאית להיות בעלת הון) גברים הם מקבלי השכר הגבוה (על פי חוק!) רק גברים רשאים לעסוק בכל שיחפצו (לנשים היו מוגבלים מספר מקצועות מצומצם, אם בכלל) ועוד ועוד.... אז למהפכות יש מחיר לפעמים מחיר יקר אבל בהתחשב באלטרנטיבה - נראה לי בלתי נמנע... תקראי את הספר ניצת ואולי גם את תחשבי ש"פמיניסטית" זו לא מילה גסה זה בדיוק השוויון שאת עצמך מדברת עליו והשוויון הזה - הוא זה שמבלבל אותם (ואותנו) כל כך כבר כמה מאות שנים....
עפ
(אשה)

אין לי ספק כי

בזמנו זה היה נכון - להגיע לשוויון אבל מים רבים עברו בנהר מאז והפמניזם הפך למלחמה! שווים אבל שונים הוא המפתח רק נראה לי שמישהו התבלבל כאן (ודוקא הנשים) שמחפשות להוכיח ומי שמנסה להוכיח משהו משמעו שאינו בטוח בעצמו וביכולותיו... שינוי לא צריך להעשות בתופים ובמחולות אלה בעשיה אמיתית ושקטה בלי לצעוק אני מקופח, אני דפוק כך אני מאמינה

amigor

New member
החשיבה הפנומניסטית כמגדל פיזה

אוי, אני עייף מלקרוא ניצת לדעתי,הדפוס לחוויה מהגירוי האובייקטיבי עמום, אצל הפמניקולה(בלטינית נקבה) נו, לא לזה נכנסתי, רציתי לאחל לכם שנה טובה אני מאחל, כל מה שלבכם מייחל שתהא שנה מתוקה כדבש ושה
תזרום כיין לחיים טובים ולשלום! להית'

בעד אלטרנטיבת הפיכת השולחנות

חוסר שיוויון הוא עניין מתסכל זה ברור. זה ברור? לי לקח שנים להפסיק לדבר בהומור על השובניזם של בעלי שהפך לימים לאקסי. כן, אני רואה את הגרושים שלי, בין השאר, כאקט פמיניסטי לכל דבר. לפעמים אתה כל כך שווי בנורמות החברתיות, בסטטוס קוו שמתהווה בין בני זוג, שאינך מבין את הקיפוח בו אתה חי עד הסוף. כי אם אינך מאמין באלטרנטיבה הבריאה יותר, השיוויונית, מוטב כבר לקבל את העניין בהומור. וכשאתה כבר מבין את עניין הקיפוח לאשורו יש אנשים, מהסוג שלנו, שעבורם אין דרך חזרה וטוב שכך. כשאתה מבין טעמו של יין משובח אינך מסוגל להתענג עוד על יין באיכות ירודה. אתה יכול רק לטעום אותו ולבקר אותו או לטעום אותו ולשתוק. אני לא בעד שתיקה. שריפת חזיות או הפיכת שולחנות הרבה יותר הולמת אותי ולכן, תודה אלי, אינני נשואה עוד לאותו אדם שחשב שמגיע לו יותר בגלל שיש לו כלי זיין. יום אחד בימים עת פקדתי את חדר ההרצאות לטובת התואר הראשון, התהווה וויכוח בנושא הפמיניזם. אני טענתי שראיתי שיש הבדל בשכר מינימום בין סטודנט לסטודנטית (שלוש פאקינג אגורות לשעת עבודה). נתבקשתי ע"י המרצה להוכיח זאת בכתובים ואכן עשיתי כן בשעור העוקב. לפעמים קיפוח זה עניין מתסכל. זה ברור (לי, היום!). לפעמים קיפוח זה עניין מגוחך,אבל רק על פניו. בדברים הקטנים, אפילו בשלוש אגורות הבדל, אפשר לקרוא משמעויות.

למה?

כי גם עכשיו, אחרי שלכאורה "קיבלנו" שויון הם "שולטים". נתחיל מהעובדה ש"דגל" המאבק מדבר על להיות שוות לגברים, ולא לדוגמא שהגברים ינסו להיות שווים לנו (לא שזה יותר נכון), כבר נותן להם יתרון. מדובר על "דרישה" שהגברים יפנו לנשים מקום, במקום דרישה למקום טבעי ועצמאי. כאילו אנחנו מכירות בזה שהעולם שלהם והם יפנו לנו מקום. בדרך, בדרישה לשויון, רבות מאיתנו מבטלות את הנשיות שלנו תוך נסיון להיות "כמוהם". בקיצור... חרטה או לא השינו מתחיל בתוכנו. קודם אנחנו צריכות לזהות את מקומנו הטבעי, וממש לא פשוט להשתחרר מכול הדפוסים שהוטמאו בנו מאז הולדתינו.

זו בדיוק הנקודה חיפושית

במקום לנסות להיות כמו במקום להפגין פשוט להיות נשים שוות אבל שונות

אישה שווה - אהבתי../images/Emo23.gif

לא מסתדרת עם המילה פמניזם זה נשמע לי גאה מידי

גן עדן לשוטים......../images/Emo3.gif

לקוח מפורום אחר..(לא להעלב גברים) גן עדן הסיפור האמיתי ...יום אחד בגן עדן חוה קראה לאלוהים "!"אלוהים יש לי בעיה "?"מה הבעיה, חוה "אלוהים, אני יודעת שיצרת אותי וסיפקת לי את הגן הנפלא הזה ואת החיות המדהימות האלו, ואת הנחש ".המצחיק בטרוף, אבל אני פשוט לא מאושרת ."אבל מדוע, חוה?" הדהד קול האלוהים "."אלוהים אני בודדה. ובא לי להקיא מתפוחים ."טוב חוה, אם זה ככה, יש לי פתרון בשבילך ".אני אברא אדם רק בשבילך "?"אבל מה זה אדם, אלוהים ."האדם יהיה יצור עם חסרונות, והרבה תכונות רעות הוא ישקר, ירמה, יהיה שחצן ורברבן. הוא יעשה לך צרות. אבל, הוא יהיה גדול יותר, מהיר יותר, ויאהב לצוד ,ולהרוג דברים. כשהוא יהיה חרמן, הוא יראה מטופש אבל מאחר והתלוננת, אני אברא אותו באופן כזה שהוא ,יספק את תאוותיך וצרכיך הגופניים. הוא יהיה חסר דעת .ויתעסק בדברים ילדותיים כמו לריב ולבעוט בכדור הוא לא יהיה נבון, כך שהוא יצטרך את עצתך ".בשביל לחשוב כמו שצריך ."נשמע נהדר" אומרת חוה, תוך הרמת גבה אירונית "?"איפה הקטצ', אלוהים "."טוב נו... את יכולה לקבל אותו רק בתנאי אחד "?"ומהו, אלוהים ..."כמו שאמרתי, הוא יהיה גאה, שחצן, ויעריך את עצמו ...כך שאת תצטרכי לתת לו להאמין שבראתי אותו קודם ...אז רק תזכרי, זה הסוד שלנו !!!...אישה לאישה

האמת שגברים לא יכולים

בלי נשים.(חוץ מגברים שמעדיפים את מינם עצמם). אז זה אומר שצריך להתעלל בנו?

../images/Emo6.gifהרי ביקשתי מראש..לא להעלב..

כי? נשים זקוקות לגברים באותה המידה ולא הפמיניזם זה...בול ואתה יודע מה..אין כמו חיבוק של גבר..

מאדי 1

New member
כל אחד מגדיר פמיניזם איך שבא לו

עקרונות הפמיניזם המקורי כבר חקוקים בחוק (לפחות במדינות העולם הראשון והשני). היום כשאומרים בעד או נגד פמיניזם, לא מתכוונים בהכרח לאותם עקרונות. יש מי שרואה פמיניזם כרצון להידמות לגבר בכל, לא רק במשרה או בתפקיד, אלא גם בהתנהגות. או שפמיניזם יכול להיתפס כנגד אשה במטבח, למרות שיש גם גברים שאוהבים להתעמק ברזי הבישול. אני למשל מעדיפה להתחיל עם גבר בעצמי, אבל אוהבת להיות מחוזרת על ידו לאחר מכן. אשה שאומרת שהיא לא פמיניסטית לא מתכוונת שהיא מחזיקה בדיעה שאשה שעושה אותה עבודה כמו גבר צריכה להרוויח פחות ממנו בגלל שהיא אשה. פמיניזם, עניין של הגדרה.

למעלה