מעניין

הצופה.

New member
מעניין

אומרים שככל שאתה מחכים אתה מבין שאינך יודע מספיק ושאתה מחכים אתה יודע שמה שנכון להיום אינו נכון למחר והמציאות יכולה להשתנות בין רגע מבריאות לחולי מחיים למות וכה אבל ככל שאתה מחכים אתה מנסה לתכנן את העתיד וכיון שאתה חכם אז אתה לוקח פחות סיכונים כי הרי אתה חכם ואתה מבין בסיכונים והרי לקחת סיכונים זה לחיות ולהנות אז אני לא מבין מי שחכם יותר נהנה פחות מהחיים? לוקח פחות סיכונים? הרי חכם יודע שהמציאות דינאמית..מדוע לא לוקח יותר סיכונים? מסקנה תמיד תקח את הצד שנוח לך טיפש חכם לא חשוב העיקר החיים סמוך על עצמך יותר תכנן פחות האינסטינקט והאינטואיציה הם מתנה שניתנה לנו כדי להגן על עצמינו מדברים בילתי צפויים והפחד הוא מפני מה שיקרה וכיון שזה בלתי ניתן לחיזוי אז אין טעם באנרגית הפחד מה שכן אם נכוית מאש האנסטינקט כבר ישמור עליך בפעם הבאה ואללה הסתבכתי

giulietta

New member
בוא´נה,

אתה ומישל, צמד חמד
אבל מה - צודק. החיים הם דינמיים וכדאי לקחת סיכונים (מחושבים
) ומי שלא מנסה לא מצליח וזהו.

האמת צופי..

כמה שאתה מחכים יותר ויותר אתה משתנה והופך להיות מגעיל לסביבה שלך משמע אתה הופך להיות רק בשביל עצמך קיים ולפעמים אף נרקסיסת ואטום לסביבה לדעתי אדם שיותר אנסטיקטיבי יותר אמיתי יותר אהוב ויותר קשוב לסביבה ואני לא חושבת שפחות חכם
שיט פילוספיה לצהרי היום צופצופ מה שלומך
אני עצובה מאוד התגעגעתי לשירי האהבה שלך, אצמול היית לי חסר ומאוד..

במילה אחת. החיים זה הפתעה

אחת גדולה. והפתעות הם הפתעות במלא מובן... גם אני הסתבכתי כבר.

הצופה.

New member
מעניין 2 ../images/Emo13.gif

החכמה האמיתי זה ההפנמה או הפיכת הנלמד לאינסטינקט כי אז ניתן לסמוך יותר על האינסטינקט רק מה תהליך זה לוקח שנים וזה ההבדל בין מאסטר ..לבין מורה..מדריך..וסתם תלמיד והמשפט קל להיות מורה קשה להיות תלמיד אינו נכון כאן שכן תהליך ההפנמה זה תהליך שאינו נגמר ולנצח נשאר תלמידים דוגמא להפנמה תהליך הנהיגה בהתחלה אתה נוהג עם שני ידיים על ההגה עינים על המראות חוברת תאוריה על הכיסא מזיע כולך "הפחד" בסוף אתה נוהג בלי ידיים פלאפון ביד סנביצ´ ביד השניה שר שירים בטורקית <בזמן שאתה לא יודע טורקית>וכו ולכן צריך לדעת לסנן מה חשוב באמת ולסדר את זה בסדר כרונולוגי לפי סולם מסלאו (פרמידה יאללה) להתחיל בתהליך ההפנמה מסע נעים

אני חושבת...

שעד שאנחנו כבר מחכימים...לומדים מהטעויות של עצמינו.. מפנימים..לומדים לסנן מה חשוב ומה לא...מתעשרים פתאום אנחנו מגלים שהזדקנו...ונחלשנו... העולם הפוך ...לא?

הצופה.

New member
מפלט לעצלנים

הרי זה נכון לגבי כל דבר אז אולי כדאי לגמור עם זה בהתחלה? ישנה גם זיקנה מסוג אחר...גם זה לא מובטח אבל אנו מחוייבים לפחות לנסות תמיד אני נזכר במאמר "ערכו של הזמן" מאמר שמשתמש בו אמנון בן יצחק לחזרה בתשובה...ובכדי להסביר את ערך הזמן מקבלים דוגמאות שאמורות להחזיר אותנו בתשובה...ואני נתתי את הדוגמא של שלמה המלך שהיה לו הכל פשוט הכל "כולל מעשים טובים חכמה שפת החיות עושר ואושר" האם הוא היה מותר על הכל תמורת שניה נוספת בחיים? בודאי שכן...אז אולי לא כדאי כלום? ומכאן שהזמן כלכך יקר שאין משהו שנוכל לתת כדי לקנות אותו ואם נתמקד בו הרי הפחד ישתק אותנו וזו תחילתה של נורוזה חדשה אבל בהקשר למה שבת לילית כתבה הגבתי שאין ביכולתינו להשפיע על הזמן ולכן אין טעם לבזבז עליו מחשבה >או זמן<

מסכימה אתך..

הזמן יקר וצריך למצות אותו... אבל... מה לעשות שהלמידה האמיתית וההפנמה בנושאים החשובים בחיים לוקחים זמן...וזמן יקר...

הצופה.

New member
המטרה היא הדרך ../images/Emo13.gif

הפנמה זה תהליך ולא מצב סופי "מטרה" החיים בעצמם לוקחים "זמן" אז??? יש לדמיין את תהליך ההפנמה כשביל פרחים בדרך למטרה להנות מהפרחים שבדרך ואז ההפנמה תהיה שזורה בפרחים שהם החיים דיי הגזמתי חוזר לשטויות

../images/Emo142.gif

צודק במאה אחוז צוף רק ש...הפרחים הכי יפים מסתירים בתוכם קוצים...קטנים כאלה נאסוף את הפרחים..נעקץ פה ושם העיקר שבסוף הדרך יהיה לנו זר נהדר...

למעלה