מעניין

Blackbird fly

New member
מעניין

"מחקר מגלה שחיבוק פשוט מסייע להורדת לחץ הדם ובהפחתת לחצים. החיבוק מדכא לחץ נפשי ומשחרר את הורמון האוקסיטוצין, אשר מקושר לאהבת אם. תוצאות המחקר, שפורסמו במאמר שהופיע בירחון לרפואה פסיכוסומטית, מראות שרמת ההורמונים המשפיעים על לחץ נפשי, קורטיזול ונוראדרנלין, ירדה בעקבות החיבוק ואילו רמת הורמון האוקסיטוצין עלתה הן אצל הנשים והן אצל הגברים. שינויים אלו ברמות ההורמונים תורמים לבריאות של הלב."

jellybelly1

New member
לא נראה לי

שלחיבוק וירטואלי יש את אותו אפקט (צריך לעשות מחקר)
אבל ננסה

ככה זה אצלי - אפשר להגיד לי עד מחר שאוהבים אותי. רק כשמחבקים אותי אני מרגישה.

levshavur

New member
ג'לי בלי

שלום לך
גם לחיבוק וירטואלי יש ערך מבחינת שחרור מתח נפשי ותחושת דיכאון, כי לפחות את מרגישה שמישהי חושבת עלייך ושאכפת לה וגם שאת לא לבד.
אני חושבת שיש לזה ערך משמעותי...

לבשה.

jellybelly1

New member

גם אני מרגישה שיש מעט מאותו אפקט אבל בכלל זאת לא אותו דבר כמו לקבל מגע מאדם חי
יש גם מחקר ששמו משהו שדימה גוף חם של אימא קופה שאפשר לחוש ולחבק לעומת משהו קר אבל שמציע אוכל. והקופים הגורים בחרו במגע החם על האוכל.

levshavur

New member
בלקבירד

שלום לך
תודה על זה ששיתפת באינפורמציה המעניינת . עכשיו תהיה לי עוד סיבה טובה לבקש (ולקבל) חיבוקים (וגם נשיקות שלדעתי גם יוסיפו) מבעלי היקר, שבהחלט שמח לחבק
(ושיתפתי אותו על מה שכתבת על המחקר הזה...
)
לבשה

לא שצריך מחקר כדי לדעת כמה חיבוק ומגע זה חשוב,
אבל תמיד נחמד שיש גם אישור רשמי

אני זוכרת תקופות שבהן הייתי סופרת חיבוקים. נורא הטריד אותי שאני לא מחובקת מספיק. בבית של ההורים שלי לא מקבלים הרבה חיבוקי חינם, במיוחד לא מאמא שלי, וכשיצאתי מהבית בכלל שמתי לב שיש שבועות שאני לא מקבלת ולא נותנת שום חיבוק, וידעתי שיש לזה השפעה על תחושת הבדידות ועל מצב הרוח וכו'. אין ספק שזה משנה לך את היום יום כשיש מי להתחבק איתו.

כן, אבל

למי שיש לו קושי עם מגע
אני חושבת שחיבוק יכול להיות גם דבר מאוד קשה.
לפחות ככה זה בשבילחי.

levshavur

New member
לענווה ונכנעת

שלום לך
אני לא יודעת את סיפור החיים שלך, אבל הרבה פעמים הקושי עם חיבוק (או עם מגע בכלל) נובע כתוצאה מהשלכות של אירוע (או אירועים) טראומטיים והופעת פוסט טראומה אחר כך. אבל, מניסיון, אפשר לעבוד על הקשיים האלה בטיפול וגם לנצח אותם! אני יכולה להגיד לך שלא רק חיבוק , אלא מגע בכלל הגעיל אותי ברמות ואילו היום אני מגלה יותר ויותר את ההנאה שיש בקשר זוגי גופני ! לקח הרבה זמן, סבלנות וטיפול, אבל היה שווה!
ובלי קשר לבעלי אני אוהבת לקבל חיבוקים...השבוע קיבלתי חיבוק ממרצה שלי באוניברסיטה! זה מרגש!

לבשה.

למעלה