מעניין לה

מעניין לה

היי, אני בן 45 נשוי+3. אדם חם שמונע מתשוקה. אני נשוי לאישה שלא עוסקת בענייני רגשות, לא מראה לא מדברת עליהם וגם לא ממש משקיעה בכיוון. החיים הם פרקטיים ויעילים. (שלא יווצר רושם של מפלצת, היא דווקא חייכנית ונחמדה). כל עולמה הוא מקום העבודה ואליו היא ששה ללכת מאופרת ושמחה כי הכל שם פרקטי ומעניק לה סמכות ואחריות. חיזור, פירגון, חום, חיבוק, ארוחות ערב משפחתיות, יוזמות בילוי, התעניינות בנושאים מגוונים - נאדה. עבודה-ילדים-טלויזיה-פיז'מה-עבודה. גם החבר הכי טוב שלי הוא כמוה, שהייתי מגדיר אותו - בא הביתה רק לנוח לקראת עוד יום בעבודה. וגם אמא שלי די דומה (אני ממש יכול לשמוע את הפסיכולוגים מזדקפים...). מעניין אותי מה אתם חושבים על הסידור הזה שסידרתי לי בחיים - מצד אחד רצון אדיר בחום-תשוקה-ואינטלקטואליות, אבל בפועל ארגנתי לעצמי סביבה של משימתיות-ארגון-וחד מיימדיות.

מה כאן אומרים?

מה אתה אומר על זה? אז יש אפשרות אחת שתפצח בדיון מעמיק על סיבותיו של ה"סידור" הזה ש"סידרת" לעצמך ומה גרם לך לבחור בבת זוג שהיא בת דמותה של אמך (וזה בסדר, משום שאז תענה על הצורך האינטלקטואלי לדעת משהו על תיאוריות פסיכולוגיות וכיצד החיים שלך מוסברים על ידן). ויש אפשרות נוספת והיא לומר לעצמך שאוקי, בטח יש איזו תיאוריה פסיכולוגית בבסיס הסידור הזה, השאלה היא האם הסידור הזה עדיין טוב לי? אין ספק שלאורך השנים היה לך רווח מהאופן בו מאורגנים חייך, אחרת לא היית נמצא שם כל כך הרבה זמן. הגיע שלב בחייך שאתה פתאום שואל על זה משהו מתוך אי נחת וזה אחלה. זה גיל של הרבה שאלות ותהיות וחשבונות נפש ומקום לפיתוח מודעות וספקנות וביקורתיות - על כל מה שחשבנו והאמנו ורצינו ופינטזנו ועשינו כשהיינו צעירים יותר. מותר ולגיטימי. מה לעשות עם זה, זאת כבר שאלה כבדת משקל בפני עצמה. אפשר להישאר עם זה ככה וליהנות מהרחש בחש שפתאום נכנס לחיים ואפשר לברר, בתהליך, מה לעזאזל אני רוצה לעשות עם החיים שלי מכאן והלאה. אז אולי קודם כל, אחרי שתסיים לגשש כאן, תנסה לחשוב לעצמך מה אתה רוצה בכלל בחיים שלך? אחרי שיהיה לך איזה כיוון, תוכל לקבל החלטות. העצה שלי, אם באמת משהו בוער בך, אל תישאר עם זה לבד כי זה ממש לא אפקטיבי. חפש לך את אותו פסיכולוג (תאמין לי שהוא ישאר לשבת נינוח, אתה לא הראשון ולא האחרון שמציג את התמונה הזאת) שיעזור לך לחשוב ואולי לארגן מחדש את חייך כך שיהיו לך יותר נוחים.

למעלה