מעניין לדעת

YairLevi80

New member
מעניין לדעת

היי, ראיתי פעם תוכנית שבה הביאו פציפיסטית שטענה כי אין כל צורך בצבא, ושלא צריך להתגייס. הייתי מעוניין לדעת אם רוב הפציפיסטים מחזיקים בדעה לא ריאלית שכזאת? כמו כן, אם עליכם היתה מוטלת האחריות לשמור על ביטחון אזרחי מדינת ישראל, מה אתם הייתם עושים?

Mיקי_

New member
עצם כך שטענת שזו טענה לא ראלית

לא ממש מעודד דו שיח, וכמו כן כמדומני כבר יש חסום אחד בפורום בשם יאיר ליבנה, אם פתחת כינוי חדש זה לא הכי יעיל. זו בצורה פשטנית אכן עמדה של אקטיביזם פציפיסטי. בפועל המציאות יותר מורכבת, וזה לא שאין צורך בצבא, אלא שצבא הוא שורש לאלימות מתגברת, ולכן צריך למצוא פיתרונות בלתי אלימים ומפחיתי אלימות לאלימות (שכנגדה הצבא אמור להילחם) עשה חיפוש על המילה פירוז בפורום ותראה בעצם למה מתכוונים בכך שאין צורך בצבא. צריך לפרז את כל צבאות העולם, לא משנה של איזה מדינה או אומה הם. בשביל לשמור על ביטחונם של אזרחי מדינת ישראל יש משטרה ויש מערכת חינוך, הם צריכים לעשות את עבודתם נאמנה ולחנך לחיים ללא אלימות ולאכוף פשע ואלימות. לגבי מדיניות חוץ יש ממשלה ויש שרי חוץ שתפקידם הוא למצוא פיתרון בדרכי מו"מ ושלום. זה בצורה מאד פשטנית התשובה. בשאלות מתחכמות ולא מעריכות, אין טעם להשקיע בתשובה שמעריכה את הכותב.

YairLevi80

New member
לא שכנעת אותי

דבר ראשון, ההכללות והתוקפנות שלך קצת מצחיקים - במיוחד בפורום פציפיזם. מעניין לדעת שכל מי שקוראים לו יאיר אינו פציפיסט. אני כאן פעם ראשונה, ולומר לי שאין צורך בצבא זה כמו לומר שאין צורך בחמצן. זה ממש לא נראה ריאלי לרוב האנשים, וחובת ההוכחה עליכם. נראה כאילו הפציפיסט דומה לחרדי. כפי שחרדי אינו אוהב את מי שאינו כמוהו (בתור דתי לשעבר שמעתי הרבה דיבורים על ה"רשעים" שאינם שומרים תורה ומצוות). נראה כי מבחינת הפציפיסט, מי שאינו כזה (פציפיסט) הוא אדם שנהנה מהרג אנשים אחרים וגם אוהב לסכן את עצמו ואף לההירג. כמובן שאין זה נכון, מכיוון שלאנשים אמיצים אלו יש תחושת שליחות, אחריות, והבנה מה יקרה אם לא יעשו את מה שהם עושים. זה מהווה עבורם דלק לרוץ ולסכן את חייהם בשבילנו. החרדי הממוצע גם מתנגד למשטר ולשיטה הכלכלית, אבל אין לו כל בעיה ליהנות מפירותיה ואף להתווכח ולהתלונן כאשר אינו מקבל "מספיק" לפי דעתו. באופן דומה הפציפיסט נהנה מהגנתם של אלו שלהם הוא מתנגד, ואין לו כל בעיה להכפיש אותם בזמן שהם מסכנים את חייהם עבורו. זה נחמד להגיד מה היה אמור להיות. לפי דעתי גם היה אמור להיות שלא תהיה משטרה, כי כולם צריכים להיות נחמדים אחד לשני. בלי גניבות, בלי רצח, בלי מעשי שוד ואונס. האם בגלל זה נוותר על המשטרה? אדם צריך להיות אחראי, גם במעשים וגם במילים. ונראה כי טענותיכם אינן אחראיות, ופוגעות ברוב האנשים שאינם חושבים כמוכם. והן פוגעות במיוחד באותם אנשים מסכנים שהולכים ומסכנים את חייהם עבורנו ועבורכם - מכיוון שכרגע זהו כורח המציאות. יכול להיות שתראי בכך התקפה עליכם, אבל כך אתם מצטיירים בעיני אחרים. אשמח להבין את הצד שלכם.

Mיקי_

New member
הכללות ותוקפנות

ראשית לא הכללתי, ציינתי עובדה, יש מישהו שקוראים לי יאיר ליבנה שנחסם בפורום, זה לא בלתי הגיוני לחשוב שאותו אדם שינה כינוי וחזר לטרלל בפורום. תוקפנות? מי שלא נחמד מלכתחילה, וקורא לי לא ראלית, אני לא רואה כל סיבה להיות נחמדה אליו מלכתחילה, אלא שומרת לעצמי את זכות הקורקטיות, שבה עניתי לך. שום הכללות ושום תוקפנות. שנית לא כל מי שאינו פציפיסט הוא מליטריסט, אבל כל מליטרסט הוא בהכרח אדם שחושב שיש לאיזשהו יצור עליונות על יצור אחר והוא יכול להרשות לעצמו להשמיד את היצור האחר מסיבה כלשהי, למליטריזם ולהנחה הבסיסית הזו שלי אני מתנגדת בכל מעודי. לגבי להנות מפירותיה של המערכת המיליטריסטית. אני לא יכולה לעשות דבר אלא להתנגד אליה, אני את השירות הלאומי שלי עשיתי, מתוך הרגשה וחובה להוכיח שיש אלטרנטיבה לשירות הצבאי ההרסני בעיני, שירות לאומי תורם לחברה הישראלית, ולכל חברה בכלל, הרבה יותר בעיני מכל תפקיד בצבא. כך שאני גם הכוחתי בדרכי שיש אלטרנטיבה ראויה, גם נתתי מעצמי למדינה (ולכן אני לשיטת אנשים כמוך "ראוייה" להטבות שאליהן זכאי כל אדם ששירת למען המדינה), וגם יכולה להמשיך ולקרוא בקול רם, שיש לעשות את השירות לאומי לשירות חובה, ואת הצבא כקטגוריה בתוכו, אליו יוכל כל אדם (כפי שנעשה בלא מעט מדינות ובהן ארה"ב) לבחור להתגייס לצבא, אני כפציפיסטית כמובן לא הייתי בוחרת לשרת בשירות צבאי, אבל יש אנשים שכן, אני כפציפיסטית הייתי שמחה כאמור לפירוז מלא במדינת ישראל. לגבי משטרה הריי ציינתי כבר בדברי שאינני מתנגדת למשטרה, ואף תומכת במערכת אכיפת החוק, אני לא חיה באשליות בניגוד למה שאתה חושב, אני כן חושבת שלמשטרה יש דרכים לאכוף סדר וחוק בדרכים בלתי אלימות, או במינימום אלימות אפשרי, אני כן מתנגדת לנשיאת נשק חם במשטרה, והצגתי בעבר בפורום אלטרנטיבות אל-נהרג שמשתמשים בהן בעולם במשטרה, אתה מוזמן לעשות כמו שהמלצתי לעשות חיפוש על המילה פירוז, גם חיפוש על המילה "נשק אל-הרג". כמו שאמרת אני רואה בדברייך התקפה עלינו ומשפטים כמו "טענותיכם אינן אחראיות, ופוגעות ברוב האנשים" משוללות מציאות ולא מקובלת עלי בפורום זה שנועד לתומכי האידיאולוגיה. אם אתה רוצה להתנגח באנשים אתה מוזמן לעבור לפורום סרבנות בעד ונגד, שם יש מקום להתקפות מסוג זה. בדיוק כמו שבפורום חופש/הלל לא היית רוצה למצוא חרדים, בפורום חרדים לא היו רוצים למצוא "מוציאים בשאלה", בפורום צימחונות טיבעונות לא היו רוצים מטיפי אומניבוריות, ובפורום דייג לא אוהבים צימחונים וטיבעונים. נ.ב. לא ניסיתי לשכנע אותך, כיוון שבניגוד למה שאתה טוען לא חלה עלי כל חובת הוכחה, אני כותבת את מה שאני מאמינה בו ואת מה שאני דוגלת בו, וכל עוד זה חוקי מותר לי להביע זאת, במיוחד אם לשם אנשים כמוני נועד הפורום.

YairLevi80

New member
אוקיי

שאלתי שאלה בתמימות, ולא קיבלתי תשובה. בעיני זה כל הסיפור הזה באמת לא ריאלי, וזה לא נאמר ע"מ להעליב... יום טוב.

Mיקי_

New member
אני דווקא עניתי לך תשובה

כולל הפניות להרחבה אם תרצה על ידי מילות חיפוש. זה שאתה לא מוכן לקבל את התשובה זה משהו אחר, אבל לענות עיתי, ובצורה הכי ראלית שאפשר.

delphie

New member
זה די פשוט למען האמת

הצורך בצבאות נוצר אך ורק בגלל שקיימים צבאות. אם לא היו צבאות לא היה גם צורך בצבאות. לכן, אם לא יהיו צבאות, אז לא יהיה גם צורך בצבאות (לוגיקה פשוטה). אז איך עושים שלא יהיו צבאות? פשוט לא מתגייסים. הרעיון הוא שאם אף אחד לא יתגייס לצבאות אז לא יהיו צבאות (שוב - לוגיקה פשוטה). אף פרט יחיד לא יכול לעשות את זה, אבל אם כולם יעשו את זה ביחד אז זה יעבוד.

למעלה