מעניין לדעת.......

מעניין לדעת.......

מי מבין האתאיסטים הנוכחים בפורום יעשו ליל סדר עם בני משפחתם..... נ.ב אני שואל את סתם מתוך סקרנות ולא בשביל להוכיח לכם יציאת מצרים אירעה ושיש בורא לעולם וכל זה אז בלי חשדנות מיותרת חג שמח לכולם :)

neko

New member
כמובן שכן, אני לא חושב שנתקלתי

אי פעם ביהודי (גם חילוני או אתאיסט) שלא עורך סדר פסח - בארץ או בגולה.

neko

New member
../images/Emo162.gif הערה קטנה: גם אם ../images/Emo157.gif

הגרסה המקראית של יציאת מצרים, לרבות הניסים וההתערבות האלוהית, אינה מקובלת על רוב האנשים, הרי שעדיין הראיות מצביעות על כך שעמינו היו עבדים במצרים.
חג חירות שמח

SupermanZW

Well-known member
דווקא לא

אין ראיות שהעבדים שהיו במצרים היו מבני ישראל, אין הוכחות ששבט ה"חבירו" הוא בני ישראל, ומבחינה כרונולוגית העבדות במצרים נמשכה הרבה יותר מ-400 שנה ושבט ה"חבירו" שהה במצרים הרבה לפני התקופה בה ע"פ המקרא נכנסו בני ישראל למצרים. עדויות ארכיאולוגיות להמצאותם של בני ישראל במצרים בתקופה בה נטען שהיו עבדים במצרים לא קיימות כלל.

Moridin

New member
אני

נאכל גפילטע ונקרא את ההגדה (בחלקה. סלח לי אבי, כי חטאתי), לא בהכרח בסדר הזה. אגב, למה מלמדים בבתי הספר (אפילו בתיכון ואפילו אחרי הבגרות בלשון) שההבדל בין "הגדה" ל-"אגדה" הוא שהגדה התרחשה ואגדה לא? הרי המקום היחיד שבו משתמשים ב-"הגדה" הוא בהקשר לפסח. ברור שזה פשוט שורש נ.ג.ד, כמו "והגדת לבנך ביום ההוא" וכו'. מה גורם להם להגיד שטויות כמו "הגדה זה סיפור שהתרחש"? אין קשר לשום דבר, בעיקרון. סתם משהו שהפריע לי. נהגתי להתווכח על זה עם מורים

neko

New member
לי אף אחד לא אמר ש"זה סיפור

שהתרחש", פשוט שזה בא מ"להגיד" - דבר שאומרים אותו כל שנה.

Moridin

New member
אה, אז השטויות האלה רק אצלנו...

עכשיו אני רואה את אחותי באה מבית הספר עם "הההההגדה", כהגייתה, ומסבירה לי שהגדה זה סיפור אמיתי. סתם מרגיז אותי.

"ה' מלך,ירגזו עמים"

תתפלא אבל העולם שמסביבנו לא דומה כלל וכלל לבועה שנקראת "פורום אתאיזם ודת" וכן כן יש אנשים שמאמינים שיציאת מצרים אירעה,לך קשה להאמין מיכוון שההגיון מקשה עליך להאמין בזה ההגיון אומר לך לא להאמין כי אחרי הכל איך מיים יכולים להיות בתוך אש ואיך דם יכול להיות בכל הארץ ואיך ואיך ים יקרע לשניים וכו' וכו' זכור כי ה' נגלה לעם ישראל ביציאת מצרים בשמו הגדול

s u p e r mind

New member
ההבדל בינינו שורר ב"אמונה".

אתה מוכן לקבל את מה הכתוב בלי כל הוכחות - רק מאמונה עיוורת שאכן יש "בורא", והוא אכן כתב את התורה - ולכן התורה חייבת להכיל רק דברי אמת. יש גם סקפטים בתמונה - ובלעדיהם היית מאמין כיום בתפיסה הגיאוצנטרית, ובכך שכדוה"א שטוח וכיפה מקיפה אותו, ושפני השמש מושלמות, ולך תדע במה עוד... על השכל הישר לא נשענים חכמים, אלא על הביקורת עליו.

Moridin

New member
אתה מוחרם!!! ../images/Emo6.gif

לא, סתם. מה לא מדוייק פה? מה כן מדוייק?

למעלה