מעניין, לא?

זה לא קשור בכלל

יש הגדרה לטרוריסט, וזה לא "מי שמתפוצץ" או "מי שיורה על יהודי". טרוריסט הוא אדם שפוגע או באזרח רגיל או במנהיג, לא בחייל. בגלל זה גם ההגנה לא נקראה ארגון טרור, לעומת האצ"ל והלח"י.

GreatGTM

New member
האצ"ל לא היה ארגון טרור

הוא פגע רק בחיילים/קצינים/פקידי ממשל בריטיים. בעניין הלח"י אני מסכים.

GreatGTM

New member
בגלל המדיניות של ההגנה

שליוותה את המדינה עד 67 (בערך). מדיניות של הגנה בלבד בלי פעולות עומק גדולות, בלי מלחמות מנע. וגם אם יש פעולות עומק אז בקנה מידה קטן ולעיתים רחוקות.

סלוניק

New member
אתה טועה.

האצ"ל אחראי גם למאות פיגועים כנגד האוכלוסיה הערבית (אזרחים) וכנגד משפחות חיילים בריטיים.

a B C e

New member
סלוניק, יש לך מקור מוסמך לטענה הזו?

כי שמעתי אותה כמה פעמים, אך לא יצא לי לראות הוכחות לפעולות שכאלו. תודה :)

סלוניק

New member
ארגון יוצאי האצ"ל לא מכחיש זאת.

היה ויכוח פנימי בתנועה בנוגע להמשך הטרור בין רוזנברג לדוד רזיאל, אך למעט תקופת הבלגה בת כחצי שנה בהנהגת רוזנברג הפעיל האצ"ל פעולות טרור ("הרוג המלכות" שלמה בן יוסף למשל הוצא להורג בשל פיגוע ירי כנגד אוטובוס ערבי.

a B C e

New member
תודה, ובנוגע לשלמה בן יוסף,

הוא היה ביתריסט ופעיל תנועת אצ"ל, אבל הפעולה שהוא ביצע הייתה על דעת עצמו, לכן אין להחשיב אותה כפעולה של האצ"ל. בנוגע לשאר הפעולות
. אך קטונטי מלשפוט.

GreatGTM

New member
שוב הרשימה הזו.... איי נאכס

מכיר אותה והדעות חלוקות... יש בעיית נייטרליות בוויקי האנגלית. חלק מהערכים מוטים לכיוון פרו ישראלי וחלק לכיוון פרו פלשתיני. בעניין האצ"ל יש וויכוח שם על היותו ארגון טרור. בוויקי העברית הוויכוח נפתר: לח"י ארגון טרור, אצ"ל לא. בכל מקרה, בחזרה לוויקי האנגלית: קחו ערכים שם בערבון מוגבל בכל הנוגע לישראל. ערך אחד לדוגמא, הוא הפת"ח: לפי הערך שם, הארגון החביב הזה מעולם לא עסק בטרור. כל ניסיון לערוך את השטות הזו גרם לחסימת העורך ולמחיקת העריכה. בחזרה לנושא: ההבלגה נמשכה שנתיים. מ-1940 עד 1942. בתקופה הזו לא נעשו פעולות נגד הבריטים רק כנגד הערבים.

GreatGTM

New member
חס ושלום.

אני רק טוען שתיתכן הבנה מוטעת. כשכותבים את זה כך, כרשימת מכולת, כל דבר בא אחד אחרי השני. אחד על השני. הקיצר, אחרי 10 שורות הקורא עלול לנפח את זה למימדים גדולים יותר ממה שבמציאות ולהאשים את האצ"ל בתאווה לדם. להדגמה טובה יותר: תקרא את המאמר של אורי אבנרי בערך אצ"ל בוויקיפדיה העברית, שם יש שימוש נלוז בצורה הזו כדי להסיט את דעתו של הקורא. ראה הוזהרת!

GreatGTM

New member
*המאמר של יגאל לביב, טעות שלי

קישור: http://www.gush-shalom.org/archives/terror.html

GreatGTM

New member
ותגוב אחת שלא לאצ"ל

זה אולי נכון מה שאתה כותב אבל ברגעשגורם רשמי שלנו אומר לאוייבשזה בסדר שהוא הורג חיילים (ואתה בתור חייל לא צריך לאהוב את זה) זה לא דבר חכם. זה יכול לעודד את האוייב להיות נועז יותר ועכמו שכתוב בכתבה שהבאתי, מספיק שיהיה חייל אחד הרוג/פצוע בפיגוע כדי שארגון שביצע את הפיגוע לא יחשב לארגון טרור (למרות שנהרגו שם עוד כמה אזרחים). לפי ההנחה הזו לפלשתינים אין ארגון טרור אחד כי בכל הפיגועים שלם נגדנו נהרג/נפצע לפחות אדם אחד ממערכת הביטחון.

למה אתה מכניס לה מילים לפה?

היא לא אמרה שזה בסדר, היא אמרה שפשוט הוא לא מחבל, והיא צודקת. זה לא משנה אם נגיד בפיגוע של 20 הרוגים יש חייל, כי הכוונה שלה הוא המטרה של הרוצחים. אם הם מתכוונים לרצוח אזרחים ובגלל זה מתפוצצים במסעדה, אז הם מחבלים. אבל אם הם באים לשם רצח של חייל, הם לא מחבלים. אחרת מה ההבדל בין חיסול שאני מבצע לבין מה שעושה הפלשתיני? בקשר לאצ"ל, נכון הם פגעו בפקידי ממשל, זה מה שהופך אותם לטרוריסטים. הלח"י בכלל היו בושה לעם שלנו.

GreatGTM

New member
אני מתייחס לפרשנות שם

שהיא די הגיונית. מי שכותב שם הם אנשי מודיעין לשעבר ככה שאני די סומך עליהם. האצ"ל: הייתה לי מלחמה קטנה עם מישהו בנושא ככה שאני לא הולך להיכנס לזה. קישור: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%94:%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%A6%D7%91%D7%90%D7%99_%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99#.D7.9C.D7.9E.D7.94_.D7.96.D7.94_.D7.9C.D7.90_.D7.90.D7.A8.D7.92.D7.95.D7.9F_.D7.98.D7.A8.D7.95.D7.A8.3F תהנה...

שיכתוב שם נשיא ארה"ב מצידי

תפקיד מודיעיני לשעבר לא אומר שהם יכולים להכניס לה מילים לפה. אני יודע בדיוק מה היא אמרה, והיא צודקת, איש מודיעין שיגיד לי שמי שנלחם בחיילים הוא טרוריסט, אני אדעשאין מצב שהוא איש מודיעין. אגב השם לזה הוא גרילה. אתה שוב מוכיח לי כמה הקטן הידע שלך בארגוני טרור, תבין: - טרור לא פועל נגד חיילים. - טרור כן פועל נגד אנשי שלטון ואזרחים. זה מסביר לך למה האצ"ל עסקו בטרור?

GreatGTM

New member
אצ"ל

מנדט=שלטון צבאי. בסוף המנדט היה פה שלטון צבאי. הבריטים מאחורי חומות, גדרות תיל ומה שאתה רוצה והשאר בחוץ.

ולמה נראה לך שזה מתקשר לעזאזל?

גם בשטחים יש עכשיו שלטון צבאי ישראלי (כן, זה שלטון צבאי אין לך מה להתווכח פה), אז מי שרוצח מתנחלים שם הוא לא מחבל?

למעלה