מעניין באמת לא ידעתי

kamir100

New member
מעניין באמת לא ידעתי

לפני 5 שנים עשיתי פרוייקט בנושא (OCD) "מתאם בין הפרעה טורדנית כפייתית לבין גנים המקודדים רכיבים של המערכת הסרוטונרגית" לקבלת תואר הנדסאי ביוטכנולוגיה , וגיליתי עולם חדש ממש של מחלה מסויימת (OCD) שידעתי עליו בכלליות בלבד עד לאותה תקופה, המחקר פתח לי עולם חדש. לא ידעתי עד אז שהמון אנשים סובלים ממנה, ואפילו יש OCD בכל אחד מאיתנו באם זה בצורה משמעותית או לא. היום סתם נכנסתי לפורומים של תפוז ומצאתי אתכם, היה נחמד ולקרוא...

סאקותאי

New member
אתה מוזמן!

אני חושבת שאני מדברת בשם כולם שאתה מוזמן לקרוא אם זה מעניין אותך וכולנו נשמח אם תוכל להעשיר אותנו ע"י מידע שיש לך או אפילו צירוף מאמרים ומחקרים חדשים או לא שיש לך. תודה סאקותאי.

kamir100

New member
בהחלט

אני אקח על עצמי פרוייקט קטן ואסרוק את העבודה שלי בכדי שכולם יוכלו לקרוא...

.YUD

New member
שלום לך!

אולי תוכל להעלות לכאן את הפרוייקט שעשית (או חלק ממנו לפחות)? מאד מעניין אותי הצד התורשתי של ה"עייסק". איך הגעת לנושא? אני מקווה שלא מהיכרות אישית... י.

kamir100

New member
לא ממש לא

לנושא לא הגעתי מהכרות אישית, זה היה ממש במקרה בחיפוש אחר פרוייקט גמר. אמנם לא מהכרות אישית כמו שכבר אמרתי , אך גיליתי כי בכל אחד ואחד מאיתנו יש יד בדבר בין אם זה מפריע לשיגרת חיינו והין אם לא.

לאב

New member
לכולם יש את זה

אולי זה קצת גורף אבל אני חושת שיש הרבה תופעות שנחשבות נורמטיביות והן בהחלט כמו או סי די למשל- כסיסת ציפורניים, מלבד העובדה שזה יותר מקובל חברתית, מה ההבדל בין זה לטריכוטילומניה? קפדנות יתר, שנחשבת לעיתים אפילו למועילה בעבודה - לדעתי גם זה איזשהו פן של אובסיביות

סיזיפוס

New member
את צודקת

להרבה אנשים יש את זה. לפי דעתי מה שמבדיל הוא :מה ההרגשה כשלא עושים את זה. כלומר, נניח מישהו בעל הקפדת יתר או כסיסת צפורניים-אם הוא יכריח את עצמו לא לעשות את זה אז אולי הוא ירגיש כעס על עצמו או אפילו קצת מתח. אבל לבעלי OCD- זה ממש גורם לחרדה כזו שמלווה ברעד, במחשבות טורדניות בפאניקה ובבכי.

למעלה