מעניין אותי

raanansh

New member
מעניין אותי

לדעת אם אפשר לקרוא ליהדות דת נאורה אם לאורך כל התנ"ך שמתיימר לשקף את ההסטוריה מושם דגש על כך שזה עם סגולה ומסיפורים שונים שמופיעים בו להשמיד עמים אחרים עובדי אלילים זו למעשה מצווה ... מזכיר לי קצת דברים שהיו לפני פחות מ-60 שנה...

tkhri

New member
יש לך טעות

אני אנסה להסביר.... א. כמעט בכל דת בעולם יש התייחסות מיוחדת לעם המאמין בה. למשל,הנוצרים מאמינים שמי שאינו נוצרי אחרי מותו יגיע לגיהנום, לא חשוב כמה אדם טוב הוא. זאת כביכול "עדיפות" לנוצרים כלפי עמים אחרים ודתות אחרות. דוגמא נוספת היא דת האסלאם. לפי האסלאם הנוצרים והיהודים(וכל מה שבא לפני ואחרי האסלאם) זאת טעות והמאמינים בדתות אלו הם כופרים...כלומר למאמין האסלאמי יש יתרון מוסרי על פני עמיתיו מדתות אחרות. היהדות אומרת שעם ישראל הוא העם הנבחר....נבחר למה? נבחר להאמין בתורה ולעבוד את אלוהים(אני לא דתי אז אם אני טועה תקנו אותי). ב.אתה מבלבל בין מלחמת מצווה ולבין מלחמת רשות. מלחמת מצווה היא על הארץ (ארץ ישראל) כאשר,בהתייחס לתקופה שאנחנו מדברים עליה(לפני אלפי שנים), צריך להרוג כל גורם זר שגר בתחומי המדינה ומתנגד לה(גורם זר הכוונה לקבוצה דתית שרוצה להשתלט על שטח או על כל המדינה היהודית). היהדות אינה מטיפה לרצח עמים אחרים,היהודים לא יצאו למסעות גיור נרחבים (מלבד מקרים בודדים),היהדות מטיפה לסבלנות לגר שחי בתוך המדינה כמיעוט, אם תפתח ספר דברים תראה שהתורה מכתיבה יחס אנושי לעבדים שאינם יהודים, רות לא הייתה יהודיה(עד שהתגיירה מרצונה). יש מספר רב של דוגמאות וסיבות למה טענתך אינה נכונה. ג.יפית. ד.בקשר להשוואה הנלוזה שלך בין היהדות לנאציזם..."ואהבת לרעך כמוך", "כבד את אביך ואת עמך", "והדרת פני זקן" חוקים,משפטים ופתגמים על לעזור לזקנים,עניים,תרומות,עזרה לזולת ועזרה ותמיכה בכל החלשים בחברה. זה ההפך הגמור מנאציזם. הנאצים רצו להשתלט על העולם היהודים מערימים קשיים רבים על מי שרוצה לנסות ולהפוך ליהודי(תהליך גיור ארוך וקשה). אני מתאר לעצמי שאתה שמאלני חילוני(בדרך כלל שמאלנים אוהבים להשוות את הדתיים/יהדות/ימין לנאצים), אבל השאלה היא האם בכלל למדת מהי יהדות ואני לא מתכוון לשיעור תנ"ך פעם בשבוע בבית ספר שבו לא לומדים כלום על יהדות. נאציזם זאת שינאה עיוורת לכל מה שזר ושונה,לחלש,למסכן, באנשים שתמכו בנאצים הייתה שינאה עיוורת נגד כל מה שהוא לא גרמני. ביהדות אין את זה...נכון היהדות מעדיפה יהודים אבל היהדות לא מטיפה לרצח עמים! --->איציק<---

tkhri

New member
וואו כתבתי הרבה...תקראו!! ../images/Emo13.gif

שאני לא ארגיש שכתבתי לשווא
--->איציק<---

tkhri

New member
../images/Emo46.gif נו באמת!!! כתבתי הרבה אתם

יכולים לפחות לכתוב משהו קצר......שאני אדע שלא כתבתי לשווא
--->איציק<---

לבקשתך....

אני משתדל כמעט שלא להגיב על נושאים שאינם קשורים בהלכה. כי זהו מטרת הפורום. במידה ומישהו אחר עושה זאת - יבורך.

raanansh

New member
אז ככה

ביקשת תגובה ותקבל תגובה , א. על סמך המקורות התנכיים אפשר לסמוך על דבר אחד , הארץ נתנה לנו בהבטחה אלוהית , טוב ויפה לכל יהודי מאמין , אבל מה לגבי כל העמים שחיו פה ? מאיפה הם הגיעו ולמה עם כל הסבלנות למיעוט היה צריך לכבוש את אדמותיהם הרי השימוש בתירוץ "היינו פה קודם" לא יהיה קביל כי הרי היינו גם במצרים , אז אין לנו חזקה על מצרים ולעזאזל המצרים ? אין לנו חזקה על בבל ולעזאזל העירקים ? ההשוואה לנאציזם הינה אולי חריגה , אבל היא לא באה להפחית את המוסריות שמגולמת בתנ"ך אלא רק להראות שכל דת יסודה בהפרדה בין קבוצת אנשים לשאר ע"י סולם ערכים ומנהגים ייחודי ונעלה , ובכנות , היהדות ואתה בעצמך אמרת לא מקבלת בקלות זרים גם אם הם מוכנים לקבל את דרכיה , היהדות קובעת את מהו יהודי על פי התורשה ולא על פי מסורת , ומהיכרות שלי עם אנשים דתיים במסגרת העבודה והחברה היהדות גם תנסה לשכנע כל אחד שהיא הדרך הצודקת לחיות בה את החיים. היהדות אינה הנאציזם , אבל יש בה סממנים של הפרדה הבדלה וגזענות .

אלי ו.

New member
אני החלטתי לא להתיחס כשהעלת את ה

נאצים. הוצאת את עצמך מכלל בן שיח.

לא זו השאלה הנכונה.

אם התורה אמיתית, הרי שיש לקיים את מצוותיה כולל ברית מילה, צום כיפור, ואפילו עקידת יצחק. אין אנו מחוייבים להבין את מצוות הבורא. אדם וחוה נצטוו במצווה מאוד לא הגיונית: "אל תהיה חכם", ולכן הנחש הצליח לפתות אותם לחטוא. איננו מבינים בדיוק את מחשבות ה', ולכן אין באפשרותנו להסביר מדוע יש לגרש את שבעת עמי כנען. מכל מקום התורה אומרת במפורש " כי לא שלם עוון האמורי עד הנה ( עד זמן אברהם אבינו)" הווה אומר-כאשר יגיע העת להעניש את עמי כנען, הם יוענשו ע"י בני ישראל. כלל גדול בתורה שה' שופט את בני האדם, ולו לבדו המשפט. יש בדברים אריכות, והוזכרו פה רק עיקרי הדברים.

manew

New member
דעתי..

בעיניין השמדת עמים אחרים: יש שני מקומות עיקריים שהתורה מדברת על היחס בין ישראל לעמים אחרים אחד זה העמים שיושבים בארץ והשני זה עמים שעם ישראל עבר לידם בדרך לא"י בקשר ליושבי הארץ הציווי הכללי הוא לא להשמיד אותם אלא לגרום להם לעזוב את הארץ ולהשמיד כל זכר מהם ובעיקר מדתם ואכן שבעה עמים היו בארץ כשעם ישראל יצא ממצרים וששה היו שם כשעם ישראל נכנס לארץ - כי אחד ברח וגם אם תעיין בספר יהושע תראה שיהושע הודיע לכל העמים שיצאו מהאזור כי הוא לא רוצה להילחם מולם בקשר לעמים אחרים העיניין היחיד היה על לא יבוא בקהל ה' - כלומר לא לגייר מעמים אלו למשך שלושה דורות או לעולם תלוי לפי היחס שהם העניקו לישראל וגם איסור זה בטל היום כי סנחריב בלבל את כל האומות בכל מקרה אין ציווי להשמיד אותם יוצא מהכלל הזה הוא עמלק שאותו באמת יש ציווי להשמיד וזה בגלל מה שהוא עשה לעם ישראל כשעם ישראל יצא ממצריים כל העמים פחדו מהם - מצריים היתה האימפריה הכי חזקה בעולם ועם של עבדים יצא ממנה בצורה שממש השפילה את המצרים זה משהו שמפחיד אנשים- ולמעשה כל העמים היו אמורים לברוח מהם מפחד ורק העמלקים העזו להתקרב לישראל וגרמו לכל העמים להפסיק לפחד מישראל וזה למעשה גרם לכל המלחמות שהיו לישראל אי פעם ולכן צריך להשמיד את עמלק.. למעשה יש עוד כמה סיבות אבל זה יספיק כנראה.. ואני מעדיף לא להתייחס לשואה כי היא ממש לא קשורה כרגע לדעתי.. חיים

ישי4

New member
הקדמה קצרה

בס"ד אם אפשר, נראה לי שצריך להקדים פה הקדמה קצרה. בבריאת העולם נברא אדם אחד. הוא האמין בה' ועבד אותו. במרוצת הדורות חדלו צאצאיו של אותו אדם להאמין בה' ולעובדו, והחלו לעבוד לכל מני כוחות אחרים עד שעבדו עץ ואבן. בכל דור היו בודדים שלמרות הכל האמינו בה', אך רק אברהם אבינו נבחר "לתקן את העולם" ולהחזיר את האמונה בבורא. עם ישראל, צאצאיו של אברהם אבינו קיבל את התפקיד על עצמו במעמד הר סיני. לכן, כל עם שמפריע לעם ישראל ופוגע בו, כמו עמלק למשל, "מפריע" כביכול לה' להגיע אל מטרתו - תיקון העולם במלכות ה, ועל כן צריך לנטרל את ההפרעה. וכמובן שהדברים ארוכים מאוד, אבל אני לא יודע הכל ולא שייך לכתוב הכל

למעלה