יש לך טעות
אני אנסה להסביר.... א. כמעט בכל דת בעולם יש התייחסות מיוחדת לעם המאמין בה. למשל,הנוצרים מאמינים שמי שאינו נוצרי אחרי מותו יגיע לגיהנום, לא חשוב כמה אדם טוב הוא. זאת כביכול "עדיפות" לנוצרים כלפי עמים אחרים ודתות אחרות. דוגמא נוספת היא דת האסלאם. לפי האסלאם הנוצרים והיהודים(וכל מה שבא לפני ואחרי האסלאם) זאת טעות והמאמינים בדתות אלו הם כופרים...כלומר למאמין האסלאמי יש יתרון מוסרי על פני עמיתיו מדתות אחרות. היהדות אומרת שעם ישראל הוא העם הנבחר....נבחר למה? נבחר להאמין בתורה ולעבוד את אלוהים(אני לא דתי אז אם אני טועה תקנו אותי). ב.אתה מבלבל בין מלחמת מצווה ולבין מלחמת רשות. מלחמת מצווה היא על הארץ (ארץ ישראל) כאשר,בהתייחס לתקופה שאנחנו מדברים עליה(לפני אלפי שנים), צריך להרוג כל גורם זר שגר בתחומי המדינה ומתנגד לה(גורם זר הכוונה לקבוצה דתית שרוצה להשתלט על שטח או על כל המדינה היהודית). היהדות אינה מטיפה לרצח עמים אחרים,היהודים לא יצאו למסעות גיור נרחבים (מלבד מקרים בודדים),היהדות מטיפה לסבלנות לגר שחי בתוך המדינה כמיעוט, אם תפתח ספר דברים תראה שהתורה מכתיבה יחס אנושי לעבדים שאינם יהודים, רות לא הייתה יהודיה(עד שהתגיירה מרצונה). יש מספר רב של דוגמאות וסיבות למה טענתך אינה נכונה. ג.יפית. ד.בקשר להשוואה הנלוזה שלך בין היהדות לנאציזם..."ואהבת לרעך כמוך", "כבד את אביך ואת עמך", "והדרת פני זקן" חוקים,משפטים ופתגמים על לעזור לזקנים,עניים,תרומות,עזרה לזולת ועזרה ותמיכה בכל החלשים בחברה. זה ההפך הגמור מנאציזם. הנאצים רצו להשתלט על העולם היהודים מערימים קשיים רבים על מי שרוצה לנסות ולהפוך ליהודי(תהליך גיור ארוך וקשה). אני מתאר לעצמי שאתה שמאלני חילוני(בדרך כלל שמאלנים אוהבים להשוות את הדתיים/יהדות/ימין לנאצים), אבל השאלה היא האם בכלל למדת מהי יהדות ואני לא מתכוון לשיעור תנ"ך פעם בשבוע בבית ספר שבו לא לומדים כלום על יהדות. נאציזם זאת שינאה עיוורת לכל מה שזר ושונה,לחלש,למסכן, באנשים שתמכו בנאצים הייתה שינאה עיוורת נגד כל מה שהוא לא גרמני. ביהדות אין את זה...נכון היהדות מעדיפה יהודים אבל היהדות לא מטיפה לרצח עמים! --->איציק<---