שאלה טובה
ממה שאני יודעת (לי יש נוכחות חובה יומיומית...) יש מגוון של אנשים שכותבים שכמובן משתנה בתקופות שונות. יש כמה עקביים וקבועים, ועוד שצצים ונעלמים. בזמנים של חופשות הפורום יותר שקט, ובאופן כללי יש תקופות של עניין ויש תקופות יבשות. ממה שאני שומעת מתגובות ברחוב, יש מגוון גדול יותר של אנשים שקוראים בלי להגיב, כולל אנשים שלא גרים ביישוב למשל. אני רואה בפורום עדיין פוטנציאל שלא מוצה, הן מבחינת היותו כלי דו-כיווני לתקשורת מול בעלי התפקידים, והן כמקום שמאפשר דיונים מעמיקים שלא יכולים להתקיים בפלטפורמות אחרות. כשהפורום נפתח בזמנו (פברואר 07) היתה כאן נוכחות של כמה אנשים רציניים, שהתאכזבו לגלות שהם מנהלים את הדיונים עם עצמם, וכיון שלא היתה תגובה רצינית שלא לומר המשך פעולה מצד בעלי התפקידים, הם פרשו מכתיבה בפורום וחבל. חבל להם על האכזבה והויתור, חבל לנו על כך שדעות מגוונות לא נשמעות, וחבל לבעלי התפקידים שפספסו את האפשרות לתקשורת. אני זורקת כמה מחשבות שלי בהקשר הזה - מתוך ניסיון לנתח למה בעצם לא נעשה יותר שימוש בפורום - - תרבות דיון: הרבה פעמים נושאים עולים בפורום כהתפרצות מתוסכלת לנוכח דברים שקורים, ולכן נוצרת תחושה של תוקפנות, ציניות וחוסר פירגון. אולי זה מה שמרתיע בעלי תפקידים מלהשתתף? - מצד שני, מערכת שמאמינה בשקיפות לא תירתע מלהשתמש בפורום לדיונים והבהרות, ותשמח על האפשרות ללבן נושאים בפומבי. גם אם הביקורת מתחילה ממקומות לא נעימים, הרבה פעמים כשמגיעה תגובה עניינית ואכפתית זה מפוגג את המתח ומביא לשיתוף פעולה. הרי בסופו של דבר דברים נובעים מאיכפתיות ומעורבות ולא מרצון לפגוע אישית במישהו. - בנוסף, מערכת שתשכיל לשתף את הציבור בכיווני מחשבה ותוכניות פעולה לפני שהם יוצאים לפועל, יכולה לקבל תרומה חשובה מהערות שיתקבלו מהציבור לפני הפעולה, ולא לחטוף ביקורת, תיסכול ושינויים לאחר מעשה, כשכל התוכניות כבר מוכנות ותהליך כבר החל לרוץ. - יש הרבה אנשים שיש להם מה לתרום אבל זמנם קצוב והם לא מגיעים לוועדות או אפילו להרים טלפון עם הערה על משהו ששמו לב אליו. הפורום הוא בשבילם פלטפורמה מעולה להעלות נושאים לדיון ולתרום את זוית הראיה שלהם. לא כל עצה צריך לקבל, אבל לך תדע אצל מי מתחבא הפתרון היצירתי לבעיה שאתה שובר עליה את הראש. למעשה יש לפורום יכולת לא רק לשקף מציאות אלא להיות כלי לשיפור. בזמנו היה פרסום בדפי מידע וניסיון לדחוף את הפורום יותר. אולי באמת הגיע הזמן להזכיר שוב על הקיום של הפורום לקהל הרחב, ובמקביל לחדד אצל בעלי התפקידים את המודעות לשימוש בפורום.