מעניין אותי מאד

lost insight

New member
כמה תשובות

איזה דמות אהובה עליכם? יש הרבה מורים רוחניים שאני מחבב. אושו היה הראשון, התאהבתי בו קשות (לא במובן הרומנטי) איזה תכונה דומיננטית יש בכם? אובססיביות, חשיבת יתר איזה תכונה הייתם רוצים להקטין? לחץ ופאסימיות איזה טיפוס אתם חושבים שאתם? מה האפשרויות? שאלה קצת מורכבת. אתם עושים מדיטציה כל יום? כן. איזה משפט או מילה אהובה עליכם? יש הרבה, אני לא מצליח לבחור. אני אוהב מילים כמו - מהות, מקור, תודעה. מה יוצר בכם כעס? שליטה ודיכוי אחרים, חוסר צדק. איך אתם מגיעים למצב שאתם סולחים לבן אדם? (מה אתם אומרים בליבכם שגורם לכם לשנות את הדיעה שלכם כלפיו)? בד"כ שאני אומר לעצמי שפעולתו היא בלתי נשלטת, ושזה נובע מבורות ולא מרוע. האם אתם חושבים שהאדם הוא בעל תכונות שניתנות לשינוי והאם הוא יציר הוריו או החברה שבו הוא חי? ניתן לשינוי תחת מגבלות מסויימות. האם אתם נתקלתם בהפליות בחברה? כן, יותר מדי. מה אתם תורמים לחברה שבתוכם אתם חיים? לא הרבה באופן מעשי...אבל אני מאמין שכל אדם שנכנס לדרך רוחנית תורם לחברה. האם תוכלו לענות לי על השאלות האלה? כן

תשובה

איזה דמות אהובה עליכם? אין אחת ספציפית, אך יש מדי פעם דמויות שנותנות לי השראה תקופתית. לרוב אני מוצאת השראה ב'גדילה' שאני רואה אצל חברים שלי, או בדמויות בדיוניות, לא קשורות לכאורה, לרוב מסרטים או סדרות אנימה. איזה תכונה דומיננטית יש בכם? אהבה עצמית. שאיפה. ביטחון. יופי. איזה תכונה הייתם רוצים להקטין? אין כזאת, כי אני לא מאמינה ב'הקטנה'. אני נמצאת בהתבוננות עצמית תמידית, ואם אני רואה משהו שאני לא אוהבת אני מקבלת אותו והופכת אותו למשהו רצוי, אהוב ועוזר. אני מעדיפה מטמורפוזה על מלחמות פנימיות. איזה טיפוס אתם חושבים שאתם? הסבירי את השאלה. טיפוס פסיכולוגי? טיפוס אלמנטלי? או אולי הכוונה לדרך בה אני מנהלת את החיים שלי? אתם עושים מדיטציה כל יום?כל יום- לא. אבל כמעט כל יום לאחרונה. איזה משפט או מילה אהובה עליכם? "כולנו מסכנים במידת הטפשות של עצמינו". וגם כח, אומץ, תעוזה, אושר. אהבה. שלווה. מה יוצר בכם כעס? חוסר שליטה. איך אתם מגיעים למצב שאתם סולחים לבן אדם? אני מזכירה לעצמי שכל אחד ראוי לאהבה, גם אם אני לא מחבבת אותו במיוחד באותו רגע. האם אתם חושבים שהאדם הוא בעל תכונות שניתנות לשינוי והאם הוא יציר הוריו או החברה שבו הוא חי? אני חושבת שיש לכל אחד מאיתנו מהות עקרונית שבחרנו, אבל תכונות ספציפיות עדיין ניתנות לשינוי ע"י הבחירה החופשית שלנו. בין אם בחרנו לתת לסביבה שלנו או להורים 'לעצב' בנו תכונות(בין אם בחירה זו היתה מודעת ובין אם נעשתה מחמת חוסר המודעות), ובין אם מדובר בבחירות שאנחנו עושים כל יום, המעצבות את מי שאנחנו. האם אתם נתקלתם בהפליות בחברה?כן. מה אתם תורמים לחברה שבתוכה אתם חיים?את מה שאני יכולה מהידע והנסיון שלי, בהתאם למצב ולרצון שלי באותו רגע.

למעלה