מעניין אותי לדעת...

sindip

New member
מעניין אותי לדעת...

יש בנות שיכולות לעשות טריקים יפים בקפוארה? אני רק חודש וחצי בתחום, ובכלל לא שמעתי/ראיתי בנות עושות סלטות וכאלה...אולי אני אהיה ראשונה?

jennie 00

New member
חחחחח

זה נכון שרוב הבנות עושות פחות אקרובטיקה מבנים אבל יש כאלה שעושות אפילו יותר (כמו נועה אם את מכירה...) כול אחד והיכולות שלו :]

abada for ever

New member
ת'אמת...

אם תסתכלי באחוזים או משהו כזה- הבנים עושים אקרובטיקה ופלוריאו יותר מבנות. אבל--- יש הרבה בנות שעושות סלטות ודברים כאלה..אצלנו בקבוצה המון בנות עושות פלוריאו ואקרובטיקה הרבה יותר טוב מכמה בנים..

יש הרבה מאוד בנות

שעושות דברים מדהימים ואת כל הטריקים הללו. בגדול יש כמה דברים שמקשים על בנות בדרך אל הפלוראו המגניב - הראשון, שזה דורש הרבה כוח בפלג גוף עליון. אצל בנים זה מפותח יותר באופן טבעי (בקשו מכל בן שלא התאמן שנים לעשות שכיבות סמיכה והוא יעשה כמה בלי בעיה), לעומת בנות שאצלן השרירים האלה חלשים יחסית והן צריכות לעבוד עליהם הרבה (בת צריכה לעבור דרך אימונים עד שתתחיל לעשות שכיבות סמיכה יפות - וזו רק דוגמה אחת). אחרי שבחורה מצליחה להגיע לכוח הנדרש בפלג גוף העליון, יש מגבלה נוספת והיא פרופורציות הגוף הנשיות - הרבה משקל מרוכז באגן ובירכיים, לעומת הבנים שאצלם זה מפוזר בצורה יחסית אחידה. למה זה מפריע? לתרגילים שבהם צריך להרים את האגן למעלה (מקקו לדוגמה). זה רק מסביר למה רואים פחות בנות עושות את הדברים האלה, ולמה בנות בדרך כלל מצליחות אותם אחרי שהן מתאמנות שנתיים +, לעומת הרבה בנים שמצליחים את זה כבר בחודשים הראשונים. (וכמובן, שיש יוצאי דופן לשני הכיוונים...). וכמובן, בנות שהתאמנו מגיל צעיר (בעיקר באקרובטיקה אבל לא רק) - כי בגיל צעיר קל יותר ללמוד, ובגיל צעיר ההבדלים בין בנים לבנות שציינתי כמעט ולא קיימים. (לא בכוח ולא בפרופורציות גוף). אז גם בנות שמתחילות קפוארה בגיל צעיר, וגם בנות שבאופן כללי עסקו בספורט מגיל צעיר - יהיה להן הרבה יותר קל. והכי חשוב שתזכרי, שהכול אפשרי
אני הייתי מאלה שלקח להם חודשיים להצליח להבין גלגלון, ולימדו אותי ע"י כך שארבעה אנשים תפסו לי את הידיים והרגליים והזיזו אותם לפי הסדר, כי לא הצלחתי להבין אחרת
אז אכלתי חצץ והתאמצתי המון, אבל הצלחתי המון המון דברים מגניבים ומרשימים. הכול עניין של כוח רצון ועבודה קשה

sindip

New member
אתה צודק...

אבל אל תדאג...בקרוב מאוד גם אני יוכל לעשות את כל התרגילים המאגניבים האלה...אתה עוד תראה...

טפיוקה

New member
אלפקה ממש צודקת..

ואני חשבתי שאני היחידה שבקושי עושה אקרובטיקה.. גם ממש קשה לי וגם אני לא עובדת על זה מספיק כדי לפתח את זה , אז אין תוצאות, ותאמת אני גם מתה מפחד... (ולהזכיר אני מתאמנת כבר שנתיים וחצי)

למעלה