מעניין אותי לדעת...

אני רוצה שזה יהיה מקצוע אחד שלי אבל

אני גם רוצה להיות זמרת ושחקנית
ככה שאני מקווה שיצא לי, ואם לא אפשר לשלב בניהם

אמ..

אני רוצה לעסוק בזה גם כשאני יהיה גדולה... [לרקוד במסגרת כלשהי כמו "הלהקה הקיבוצית" או משהו כזה...] ובנוסף ללמוד משהו באוניברסיטה..:))

דריאנה

New member
אני אישית

רוצה לרקוד בלהקה מקצועית לתקופה, אבל אחרי זה גם ללמוד... אני מניחה שבסביבות שנות ה-20 המאוחרות שלי אני אפסיק לרקוד בתור מקצוע ואשאיר את זה בתור תחביב... (וכל זה בהנחה שאני אהיה מספיק טובה בשביל להתקבל ללהקה). ניראה לי שמחול זה מקצוע שוחק מדי בשביל לעסוק בו כל החיים...

ךאלו שבאמת רוצים ושואפים מאוד לרקוד

לאלו ששואפים מאוד לרקוד כמקצוע, וחוששים לעשות זאת בשל חוסר הכסף שבמקצוע. חשבתם על אפשרות לשלב מקצועות נוספים שניתן לעבוד בהם בשעות שלכם? יש מלא מקצועות כאלו7 בשוק. כגון איפור(יש גם איפור כלות ומרווחים בזה לא רע),עיצוב שמלות כלה ושמלות ערב,בניית ציפורניים,הנהלת חשבונות ויש עוד רבים וטובים. בכל אלו אפשר גם לעבו7ד מהבית,בשעות נוחות,ולהרוויח לא רע. בנוסף יש את קורסי המדריכים השונים כגון ג'ז. ועוד. מי שרוצה ללמוד לימודים אקדמיים,יכול גם לעשות זאת. יש מוסדות לימוד המאפשרים לעבוד וללמוד. כגון האוניברסיטה הפתוחה. אמנם אני רוקדת כתחביב,אך מאוד אוהבת זאת. אך בתחביב זה כבר שנים רבות. ובגיל יותר מבוגר מכם. צברתי כבר ניסיון תעסוקתי לא מבוטל. ואל תחשבו שבכל המקצועות יש כסף. אני למשל משלבת מקצועות אחדים. מה שחשוב בעבודה,בכל עבודה,זה לעשות מה שבאמת אוהבים,רוצים ונהנים. כסף זה חשוב,אבל לא הכל בחיים. מקסימום אוטו פחות יקר,אם בכלל, אבל לעבודה הולכים כל יום. וחשוב שתהיה מהנה. ואם הריקוד כל כך חשוב לכם,והשקעתם בו רבות,ורוצים מאוד לעלות על הבמה, אל תוותרו. יש מקצועות נוספים שאפשר לשלב,למי שרוצה,וגם לימודים. בהצלחה בכל מה שתבחרו.

גם אני עבדתי ולמדתי במקביל

גם אני עבדתי ולמדתי במקביל. להיפך,אתם צוברים ניסיון תעסוקתי וזה מעולה! תחשבו ,שכשתפסיקו לרקוד מקצועי מתישהו,יהיה לכם ניסיון מקצועי רב, ותוכלו ללמד למי שרוצה,או ללמד בנוסף,להכנסה נוספת. בימינו,ניסיון תעסוקתי זה דבר חשוב. וחוץ מזה,אתם הרי אוהבים מאוד לרקוד וזה מה שחשוב!!! אז ריקדו בכיף!!! והמון המון הצלחה לכם!

האמת שלא חשבתי על זה ככה..רק שהמ

שהמקצועות שהייתי רוצה הם לא דברים שאני יכולה לבחור להם את הלוח זמנים..

יש מלא מלא מקצועות בשוק

אם הריקוד באמת חשוב לך,ואת באמת רוצה אותו מקצועי. ואני יודעת עד כמה זה מקצוע תובעני. אבל,אם את באמת רוצה אותו,את יכולה למצוא מקצוע נוסף קצת פחות אהוב אך שתוכלי להתפרנס ממנו יחד עם הריקוד. ובאמת יש בשוק מלא מלא מקצועות. וחוץ מזה,את תמיד יכולה ללמוד בפתוחה,וללמוד בקצב שלך. יש גם שם מלא מקצועות אקדמאיים (כולל ריאיית חשבון ,למשל) שתוכלי ללמוד בזמן שנוח לך,ולפרוס את זה איך שנוח לך. כך,שכשתפרשי מהריקוד,יהיה לך גם תואר אקדמאי. חוץ מזה,גם בעבודה סטודנטיאלית רגילה לא מרוויחים הרבה. ופה את עושה מה שאת אוהבת,והשקעת בו כה רבות. אם הריקוד באמת באמת חשוב לך,תוכלי למצוא פתרונות. בהצלחה רבה רבה בכל מה שתבחרי!!!

אגב,

אם את עדיין תלמידת בי"ס יש תוכנית מיוחדת,שאפשר לשלב לימודים באוניברסיטה הפתוחה יחד עם תיכון. תבררי עליה.אך אל תקחי הרבה קורסים. רק אחד,וכך אט אט צברי נקודות לתואר. כדי שיהיה לך זמן להתפתח בריקוד כמובן. אך גם לחיים שמעבר ללימודים ולריקוד.יש גם חיים חברתיים,וגם הם מאוד מאוד חשובים. אל תפספסי את הגילאים הנפלאים של החיים!!! בהצלחה בכל!!!

dancer14

New member
עם כל הכבוד!!!

הבלט ובכלל המחול בארץ בכלל לא מפותח המשכורות מאוד מאוד דלות!!! אני רקדתי עם הבלט הישראלייותרמשנה במפצח האגוזים והיורקדניםשלא קיבלו משכורת 3 חודשים וגם אין מצב שהמשכורת שלהם יותר מ4000 ש"ח גג! בגלל זה אניבחיים לאאפתח את הריקודשליבארץ בחיים לא!!! אני ארקוד רקבחול בחול המשכורות טובות!!! ככה אני אוכל לפרנס את המשפחהשלי!!!

MiniMe20

New member
אני עדיין מתלבטת

אממ... האמת היא שבגדול אני רוצה לשמור על הריקוד בגדר תחביב בלבד, אבל מצד שני התחלתי ללמד ואני לומדת כוראוגפיה ומנסים לשכנע אותי ללמוד באקדמיה, אז אני לא ממש יודעת. מה שאני כן יודעת שלא חשוב מה אני אבחר, אני לא הולכת לוותר על זה לגמרי.

../images/Emo55.gif תחביב כי-

אני מתגייסת ואין דבר שיותר חשוב לי מהמדינה (כן אני ציונית) אפילו לא המחול.. אני רוקדת מגיל 5 והרמה שלי גבוהה אבל לא מספיק כדי להתבלט ולהתקבל ללהקות,אז חבל לבזבז את שאר הכשרונות במשהו קטן.. כמו כן חיי רקדן הם חיי עבד במלוא המשמעות-עבודה מהבוקר עד הערב עם גרושים של משכורת... בקיצור לא מתאים לי,אני שווה הרבה יותר מכמה גרושים!!! וגם המחול הוא יותר לנשמה וברגע שזה הופך למקצוע אתה מוכר תנשמה והעסק הופך להיו קצת יותר מידי תחרותי,לא אוהבת...

שמעיי..

את יכולה להיות מורה מקצועית למחול. אצלנו בבית ספר יש מורה למחול שכל חוג אצלה הוא מאוד יקר והיא מורה בבית ספר בערך 13 שנים.. אולי אפילו יותר... בקיצור, את כן תוכלי להרוויח מזה כסף.. ולא גרושים.. למשל המורה שלי עשתה לי הרצאה... שבשביל להיות סלבריטי, אני צריכה- משחק, ריקוד, שירה. שמכל דבר אני טובה במידה. בריקוד אני הכי טובה והכי מפתחת את זה... בשירה אני בחוג, מאין להקה אחת לשבוע, שרה מאוד נחמד. ולגבי משחק.. עד לפני ככמה 3 שנים הייתי בטוחה שאהיה שחקנית.. כלומר יש לי את זה.. ואני די טובה בזה.. אבל אין לי דרך לפתח את שלושתם מאוד.. ומה?! את הריקוד זה הנושא הכי מפותח אצלי בינתיים... אז פתאום אפסיק ואעבור לשיר יותר?!... אז אמשיך בריקוד והדברים האחרים כבר יגיעו לבד, אני סומכת על זה ועדיין לא ממש חושבת על מה אעשה שאהיה גדולה... (כי בלרינה, לא אהיה)

dancer14

New member
ככה את חושבת!!!!

זה ממש לא נכון!!! בארץ זה גרושים בחול לא!!!

amitush26

New member
../images/Emo187.gifקראתי עכשיו את כל השירשור...

והחלטתי שזה יהיה כל כך במקום לצטט את המשפט של מורין (חידדתי קצת
) ממרכז הבמה- "יש אנשים שאין להם את הרגליים, ויש אנשים שאין להם את הלב." ולמי שלא הבין- יש אנשים שאין להם את היכולת, ויש אנשים שאין להם את הרצון, הסיבולת. (במקרה של מורין זו הייתה סיבולת...אבל בשביל מי שאוהב את זה זה לא סבל
)

אהה?!

המשפט דיבר על מוטיבציה ורצון, איך לעזאזל קישרת את זה לסבל או יכולת?! תהרגי אותי אם אני מבינה את רב ההודעות שלך...

amitush26

New member
../images/Emo187.gifחח....../images/Emo6.gif

אני מבינה את עצמי... ראית בכלל את מרכז הבמה?
המשפט דיבר גם על מוטיבציה וגל על רצון... כשמורין אמרה לאמא שלה במופע סיום "לך לא היו את הרגליים... לי אין את הלב." וזה פשוט נראה לי קשור... מי שלא הבין לא נורא... פשוט ישר חשבתי על זה כשקראתי את השירשור (למרות שלא נראה לי שיש כאן משהו לא מובן... או שאולי קצת... שיהיה
)

למעלה