מעניין אותי לדעת...

מעניין אותי לדעת...

אתם רוצים לפתח את המחול בתור מקצוע, או להשאיר אותו בצד בתור תחביב?

g i l i

New member
אני דווקא לא

אני מאוד אוהבת לרקוד אבל אני לא חושבת שזה רווחי, וגם בכל עובדה אפשר להמשיך לרקוד אז חבל לפספס גם קריירה לשנים (בסה"כ ריקוד זה זמני) וגם להפסיד את התחביב..

אני

בתור מקצוע.....ובגלל זה אני משקיע בזה את החיים שלי אבל זה תלוי כמה אוהבים את זה

אני...

נורא נורא אוהבת את זה, ואולי הייתי הולכת לפתח את זה כמקצוע... אבל יש לי בעיה בלב, ודיי אסור לי לרקוד את מה שאני עושה עכשיו, שזה לא הרבה
בגלל זה לא הלכתי לבחינות של תלמה ילין והכל...

אני

נראה לי בשלב זה שאני חושב על זה כמקצוע... אבל מצד אחד אני רוצה לפרנס כמו שצריך את המשפחה שלי ולעסוק במקצוע טוב וחשוב... אבל אולי אני יהנה יותר בריקוד...לא יודע...לדעתי אפשר לעשות כסף והרבה אם עושים בחירות טובות...גם בריקוד...ובכלל בכל מקצוע מי שרק רוקד בלהקה וזה בעצם המקצוע שלו בריקוד אז זה ברור שהוא לא יקבל הרבה כסף...אבל למשל המורה שלי אני חושב שהוא עושה בוכטה כי יש לו ראש וזה לא שהוא רקד בלהקות הכי מפורסמות...(הוא רקד רק בבת שבע בגיל מאוד מבוגר..בגיל 27 הוא התחיל לרוקד קלאסי..ועכשיו הוא מנהל את אחת הלהקות הכי טובות בארץ...הורה) פשוט הוא עשה את הבחירות הנכונות.. ואולי אני ירקוד וילמד באוניברסיטה במקביל...בנתיים אני לומד כמו שצריך אבל אני "סובל" מזה...

אממ ...

אמממ לא יודע...חחח לדעתי אחרי בת שבע הוא נבחר להיות המנהל האומנותי של הורה....(אם אני לא טועה הוא המנהל האומנותי..) והוא פעל נכון והיה לו מזל והוא העלה את הרמה בהורה ...והורה היא להקה מעולה שאין הרבה כמוה..רק בודדות... חוץ מזה שבהורה רוקדים ילדים שגם לומדים באקדמיה שזה בא לידי ביטוי בלהקות שבירושלים...ולכן ירושלים מעולה בקטע של להקות מחול...(מחולה,הורה,פירואט ועוד הרבה...) אמממ אם הוא הרים את הורה והיא אחת הלהקות הצעירות המובילות בארץ אז נראה לי שהוא עשה המון בחירות מעולות והיה לו המון מזל... והוא בן אדם צנוע וחכם וזה בא לידי ביטוי במקצוע שלו...

תיקון טעות אופיר... והתשובה שלי..

א. שי ממש לא עושה בוכטה... : ) ב. הוא התחיל לרקוד קלאסי בגיל 16 ולא 27 כמו שאמרת... ג. הוא לא מנהל את הורה והוא אפילו לא המנהל האומנותי הוא רק מורה שם : )) ובקשר לשאלה.... מממש רציתי לפתח את המחול בתור מקצוע אבל עכשיו אני דווקא די בקטע של טייס וזה לא ממש הולך עם מחול... בכל זאת 12 שנה צבא : )

אממ הייתה כתבה בישראל דאנס..באתר אי

אינטרנט על רקדנית אחת... והיה קטע בכתבה שמדבר על הופעה איפשהו וכתבו שחיים משהו(שעשה לנו ריקוד פעם..) ושי הופיעו שם ואז אמרו על שי שהוא בראש ההורה בירושלים... ובקשר לזה שאם הוא חכם או צנוע ..כל אחד יגיד לך משהו אחר..כל אחד ודעותיו...:)

ו...בקשר לכסף..

הוא מרוויח יפה מאוד! אם הוא לא היה מרוויח הוא לא היה יכול לפרנס משפחה והוא מפרנס..ובנוסף אישתו היא גם עוסקת בתחום המחול ולא נראה לי שהיא מרוויחה יותר ממנו...

טוב אני לא יודעת

כל אחד אומר משהו אחר אני דווקא זוכרתשהוא אמר שהוא התחיל לרקוק קלאסי בגיל 16.... אפשר לשאול אותו... בקשר לצנוע באמת כל אחד לשיפוטו.. שי אחלה בן אדם בחלק מהמקרים ויש מקרים שהוא זבל ממש ובלי קשר לריקוד אלא בתור בן אדם למשל אם אבא של שתי תלמידות שלך נפטר אתה יכול לה גיד מילה לבוא ללויה או לשבעה לפחות מוזר שהוא לא מצא לנכון לעשות אף אחד מאלה אבל לא משנה... ובקשר לכסף בתור אחת שדיברה איתו על משכורות של רקדן.. אני יוגגעת כמה הוא מרוויח וגם ככה אישתו מרוויחה.. ואל תשכח שמריולן מנהלת מגמה....והם לא מפוצצים בכסף הם לא חיים מתחת לקו העוני אבל הוא לא מנגבים תתחת בכסף... הם ממוצעים... זהו חחח

dani5451

New member
הלוואי

אני מאוד רוצה לפתח את זה כמקצוע אבל השאלה אם אני אוכל לפרנס את המשפחה שלי מריקוד אם אני אהיה מורה לריקוד אז אני יכולה כי מורים טובים מרוויחים הרבה אבל אם אני אהיה רקדנית בלהקה אני לא אוכל כי אי אפשר לפרנס משפחה מהכסף שאתה מקבל מהלקה הלוואי ואוכל לשלב את שני הדברים יחד אם לא אני אמשיך לעסוק בזה כתחביב!!!!

ליזיגי

New member
האמת ש....

חשבתי על זה בזמן האחרון בתור מקצוע, וזה נראה לי כל כך מושלם להופיע על הבמה.. והכסף בכלל לא מעניין אותי.. אני לא מחפשת להיות עשירה, אני רוצה רק לחיות כמו שצריך.. וחשבתי על זה, ואני כל הזמן חושבת על המורה שלי לבלט- זה לא נמאס לה כבר? שיעור אחרי שיעור אחרי שיעור... לי באופן אישי אני חושבת שזה היה נמאס, כמו כל עבודה אחרת- למרות שאני ממש מאוהבת בזה
אז כמו שאופיר אמר, צריך לדעת לעשות החלטות נכונות- להיות כואוגרף של להקה מצליחה, או אפילו להקות ג'אז יצוגיות בתוך עיר או ישוב.. גם נהנים, וגם לא חסר הכסף
אז אני לא יודעת אם אני אפתח את זה, כי אני יודעת אפילו עכשיו שמחול זה באמת תחום שלא כל אחד יכול להצליח בו- חייבים השקעה והתמדה.. ולכל מי שיודע שזה מה שהוא הולך לעשות- המון בהצלחה

למעלה