מעניין אותי לדעת

מעניין אותי לדעת

1) האם יש קשר בין הקללה עזאזל לבין השד/מלאך עזאזל
2) מסקרן אותי לדעת איך מנקדים במחשב

הרהוט

New member
תשובה לשאלה השנייה:

בְּמַחְשֵׁב או בַּמַּחְשֵׁב, לפי ההקשר.

trilliane

Well-known member
מנהל
ברוך הבא!

1) לא מכירה את השד/מלאך עזאזל...
אני מכירה את "עזאזל" בתור המקום שהיו משלחים אליו תיש לכפרה. מילון ספיר ניסח זאת טוב ממני: עֲזָאזֵל [תנ] [ז'] כּינוּי למקום נידח ומקוּלל - בעיקר בגידוּף: לַעֲזָאזֵל! קריאה להבעת אכזבה או חוסר סבלנוּת וכד'; לֵך לַעֲזָאזֵל! קריאת גידוּף לאדם להַבָּעַת חוסר נַחַת ממנו משַלֵח לַעֲזָאזֵל (בּהשאלה) מתפּטר ממנו; שָׂעיר לַעֲזָאזֵל אדם הנענש על פִּשעֵי אחֵרים, מי שנחשב האָשֵם לכישלון אחֵרים (על-שֵם מָקום בּמִדבּר יהוּדה שהיו מַשליכים אליו שָׂעיר לכַפָּרה ביום הכּיפּוּרים בּימֵי קֶדֶם) 2) יש בקישורי הפורום (בסרגל הכחול למעלה) קטגוריה של ניקוד, תוכל למצוא בה מענה לשאלתך: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Links/Default.aspx?ForumId=1072&cId=9501

לעזאזל!../images/Emo190.gif

אמנם המילה 'עזאזל' השתמרה יפה בשפתנו, אך על פירושה הדעות חלוקות. הופעתה במקרא היא בקטע דרמטי ותמוה, הנושא מסר חתרני טרום-מקראי של אלוהות דואלית, טובה ורעה, בדומה לזורואסטריזם - אך לא כאן המקום להרחיב עליו. יתכן שהשם מתייחס לקורבן: העז שהלכה לעזאזל (בארמית: אזל = הלך, ואידך זיל גמור...). תימוכין לכך ניתן למצוא בכך שהעז שהלכה מכונה גם 'שעיר המשתלח', ממש הקבלה מילולית. אולי זה שם המקום: מקור המילה 'עז' הוא עוז ועזוז, כמו עז פרא המדלגת בין הצוקים. המקום שאליו נשלח השעיר היה הר או צוק עז וקשה (ערבית: 'עזאז' = אדמה קשה). עוד אפשרות היא שם של אלוהות זרה, 'עזז-אל' = 'כוח האל'. אולי יש קשר לאל הדד (=עזז?), אל הסערה והרעם (הדד רימון) שאותו עבדו עמים רבים באזור. השם הדד מופיע במקרא פעמים רבות בהקשרים של אזורי מדבר כמו מואב, מדיין ואדום - ארצו המקורית של השעיר. טוויסט מעניין מופיע בספר החיצוני חנוך, המספר על עזאל, אחד מבני האלוהים שחמדו את בנות האדם. עזאל היה שר מלאך הממונה על הכישוף, על המלחמה ועל הזנות, וגם הוא, כמו השעיר, הושלך למדבר כדי שיחיה בו תחת הסלעים עד יום הדין (ספר חנוך ח'). עזאל מופיע גם אצל חז"ל, יחד עם חברו עוזא, כשני מלאכים חוטאים שנפלו מן השמים. עזאל מואשם בכך שפיתה את הנשים ולימד אותן להתייפות ולהתקשט. 'עזאזל' יכול להיות שיבוש של 'עזאל', או שילוב של שני השמות. בכל מקרה, נראה שעזאזל הוא עוד אחד מהשדים והרוחות שהפחידו את עמי האזור (כולל את אבותינו) לפני ימי המקרא, ואשר היו חזקים מספיק לשרוד את מספרי הצנזור המקראי ולהגיע אף לימי חז"ל, אם כי לאחר התאמות ושינויים שמקשים להבין את אופיים ותפקידם המקורי. לקריאה נוספת

למעלה