מעמד האישה בדת

מעמד האישה בדת

מכובד,או נחות?מצד אחד אומר אלוהים,"כל אשר תאמר לך שרה,עשה".. מצד שני הוא מגרש את הגר שהביאה לו ילד..אבל נראה בעיקר שהאישה מושפלת..

עזבי ציטוטים. סתכלי מציאות.

ההוכחה הכי גדולה זה שפה בפורום אין כמעט נשים נשאות כיון שהם כאלה מדוכאות בציבור עד שאין להם תאומץ לקום ולהחליט דברים.

mister xy

New member
אני לא בטוח בזה

כי בעניין הזה יש לאשה האנוסה יתרון מסוים לעומת הגבר האנוס; היא לא צריכה לשלם מזונות לילדים במקרה של פרידה אלא להפך, ברוב המקרים היא מקבלת מזונות. אני חושב שזו הסיבה העיקרית שרוב הגברים פה נשואים ורוב הנשים גרושות.

לחוד

New member
לדעתי האישו הוא לא המזונות אלא הילדים

גם כיום אני מכניס סכום מספיק בכדי תשלום המזונות ואף מעבר לכך, אבל הילדים. הילדים.

אני נוטה לחשוב שזה כי החינוך בחברה החרדית

נוטה להמעיט בערכה של האישה ובגלל זה היא מפתחת תלות מאוד גדולה בבעל לאחר החתונה (לא כולן אבל לדעתי באחוזים יותר מאשר במגזר אחר) ולכן גם אם היא חושבת משהו מסויים היא מדחיקה אותו. הציניות כ"כ גדולה וכ"כ חוגגת במגזר החרדי ששם מחשיבים אישה שהיא מבשלת, מדרת ומנקה וכל מה שקשור לנקיונות הבית לאשת חייל בעוד שאם היית נותן לה חופש לימוד והיא היתה מפתחת את הכשרונות שלה היא היתה יכולה להרוויח כ"כ הרבה שבכסף המיותר שהיה נכנס הביתה היא היתה יכולה להעסיק עוזרת. אבל ח"ו לתת לאישה חופש תעסוקה?? לא יעלה על הדעת. היא עוד מסוגלת להגיע לדברים אסורים רח"ל. וגם אם יש כבר אישה שמתעסקת במשרה מכובדת עדיין יש ציפיה ממנה שהיא תעשה את הכל בבית כדי שבעלה האברך העדין לא יתעייף. אתם הלא יודעים כמה קשה זה ללמוד...

mister xy

New member
לענ"ד יש כאן שני נושאים

יש את השובניזם הדתי שהיה קיים ביהדות (ובכל הדתות) מאז ומקדם, זה מתבטא בעיקר בהתבטאויות והלכות שלא כל כך נוגעות ביום יום. בנוסף לזה יש את השובניזם החרדי שהוא בעייתי הרבה יותר, זה מתבטא בתקנות צניעות, הפרדה באוטובוסים, וגם בבית עם הכביסות הטיטולים והבישולים. אני חושב שבקטע הזה הנשים החרדיות אשמות לא פחות מהגברים החרדיים.

אני חושב שהנושא הזה נידון בפורום

בעבר . אבל חשוב לשמוע עוד דעות וגם לחדשים . ברור שמעמד האישה נחות . הבעיה היא בימינו שהאישה מפיקה תועלת לא פחות מהגבר. אז אין סיבה שלא יהיה שויון.

אגס 10

New member
מעמד האשה בדת?הצחקת את אלוהים

לפני שאת שואלת על מעמד האשה בדת,תשאלי האם יש לאשה בכלל מעמד בדת ! אביא רק מס' ציטוטים והלכות שממחישות את מעמד האשה לעומת הגבר בדת ואתם תסיקו לבד את המסקנות. דבר ראשון,"ברוך שלא עשני אשה"כלומר,הגבר עדיף מהאשה.חד וחלק. "מה שקנתה אשה קנה בעלה",כלומר,כל רכוש האשה שייך לבעל. "אשה פטורה מכל המצוות"כלומר,מבחינת התורה לאשה יש חשיבות משנית בדת. "אשה פסולה לעדות,כלומר,מבחינת הדת,אשה לא נאמנת בכלל. אשת איש שנואפת חייבת מיתה לעומת הבעל שממש לא. אשה לא יורשת את רכוש הוריה,לעומת הגבר שיורש הכל. האם צריך יותר מכל הנ"ל כדי להגיע למסקנה ברורה שהתורה מתייחסת לנשים בדרגה פחותה מהגברים??? האם צריך יותר מכל הנ"ל כדי להבין שמבחינת התורה הנשים בכלל נועדו רק כדי לשרת את הגברים ולהיות להם לעזר???

עזר כנגדו!

לעזור לבעל למרוד באלהים. הדת מפחדת מנשים כיון שיש להם אינטואיציות חזקות מה אמת ומה לא אז פשוט דוחקים אותן לפינה ומשפילים אותן.

mister xy

New member
חשוב לציין

שכל הנ"ל מתאים לנורמות שהיו מקובלות בעבר הרחוק, ובזמנם יתכן שלאשה היהודית היה אפילו מעמד טוב יותר מהאשה הנכרית. הבעיה היא רק עם אלו שמאמינים שכל הנ"ל (ועוד הרבה הלכות וציטוטים שובנסטיים וברבריים) תקף גם בזמננו.

nini132

New member
לא

המעמד של האישה היהודית היה זהה למעמד האישה אצל הנוכרים באותם זמנים. מלבד האימפריה המצרית שהתקדמה בזכויות האישה יותר מכל תרבות אחרת בזמנם התלמוד סך הכל משקף את מעמד האישה בימי הביניים.

למרות שהיא יכולה לומר "איני ניזונה ואיני עושה

לא הבנתי למה "מה שקנתה אשה קנה בעלה" זה לטובת האשה, אולי תועיל בטובך להסביר את זה יותר?

איתנועה

New member
כנראה לא למדת מספיק

לפי היהדות זכויות האשה הם יותר מהגברים ע''פ תקנת חכמים מה שקנתה אשה קנתה בעלה ומצד שני הבעל חייב לספק לה מזונות וכל צרכיה כמנהג נשים מכובדות וכפי שמופיע בכתובה בנוסף לכך יש זכות ביד האשה להגיד שהיא לא רוצה לקבל ולא לתת נוצר מצב שאם האשה מרויחה פחות הבעל חייב לספק לה כל מה שהיא צריכה ואם היא מרוויחה יותר היא לוקחת את זה לעצמה

למעלה