מעמדות ועמדות.

מעמדות ועמדות.

היום נזדמן לידי עיתון מאמש וכשעלעלתי בין בתריו,צדה את עיני כתבה על ``ידועים בציבור`` מעמדם החוקי וכו`.אין כאן המקום להאריך.מנהון להון מצאתי עצמי מהרהר במעמד ומצב שלי כיום.אני אינני שומר תורה ומצוות מסיבה אחת ויחידה. שהגדרתי המדויקת היא ``מומר לתיאבון`` הוי אומר שאני מאמין שיש בעל הבית לבירה.אבל לא מאמין לכל הסילופים והשבעים פנים לתורה שכל אחד הוסיף לפי ראות עיניו וגודל זקנו.נקודה נוספת חשובה היא, שאין לי שום רגש לשום דבר שבקדושה.האם זה מעמיד אותי בדיוטא תחתונה בטיט היוון,של הדתלש``ים?הרי למסקנה זו לא הגעתי בעקבות התובנה שאצל החילונים נהנים יותר האם אני תחתית החבית?האם אני סתם מאותגר שמחפש הנאות גרידא?או שאני סה``כ קורט קוביין של הדתיים שמחפש מנוס מתיאוריות שגרסתי כל חיי ורוצה גם קצת לחיות כאדם חופשי ללא עכבות של מסורת ותרי``ג חוקים שנועדו לסדר לי את החיים?אם אתם חושבים שאני סתם נהנתן שמחפש תירוצים לחזרה בשאלה אז על מה מוקדשים כל ספרי הפסיכולוגיה על הקשר בין גוף לנפש?מי שחושב שאני שקוע בשגיונות שווא שיגיב.אני את המסקנה שלי הסקתי מזמן..

ח א נ צ

New member
טוב, ספרתי כאן לפחות...

ארבעה סימני שאלה... וגם לא הכי הבנתי ת'קשר בין ידועים בציבור למצבך כיום. לעומת זאת הבנתי בקווים כלליים את עיקרי אמונתך, כמו גם את העובדה שלמסקנה לנהל את חייך בדרך בה בחרת לא הגעת "בעקבות התובנה שאצל החילונים נהנים יותר". מכאן, שהשאלה שלך בדבר היותך "מאותגר שמחפש הנאות גרידא", נראת לי פרדוקסאלית - על אף, שאף פעם לא מאוחר לעשות איזה חשבון נפש... אבל, וזה אבל חשוב! מה זה משנה מה אחרים חושבים עליך? האם עיקרי אמונתך צריכים להיות מושפעים משיפוטיות האחר? ואם יבוא מי שיגיד ש"אתה בסדר אתה"?! אז זהו? ירדה האבן מהלב?! ומה עם לסמוך קצת על עצמך? וזה לא שרע להוועץ, עד רבא, אבל למה בכזאת התגוננות?

בן הצבי

New member
ברתי,

אם-כן לא הבנתי את המעמד-ומצב שלך: האם "מומר לתיאבון" או כופר בתורה שבעל פה? בין כך ובין כך, מגוף שאלתך משמע שאתה לאו-דוקא מבסוט מהמצב הנוכחי שלך. והפועל היוצא הנגזר מכך הוא, שעליך לחשוב טוב אודות שני דברים: במה בדיוק אתה מאמין ובמה לא? ובאיזה צורת-חיים תחי` טוב עם עצמך. אינני יודע מה איתך, אבל אצלי שתי השאלות הנ"ל הן בבחינת "הא בהא תליא". ואגב רגש: ידוע לך מסתמא מה כתוב בדא"ח אודות הסיבות שמקהות את הרגש לדברים שבקדושה. מה א ת ה חושב על מה שכתוב על-כך בדא"ח?

אבזץ

New member
זיין מוח לתיאבון.

וזו אינה ההודעה הראשונה שאתה מבלבל ת'ביצים... ולבקשתך, הדיאגנוזה: עולה בי יותר מחשד קל שאתה מעורער בנפשך קשות, ומנסה לעורר כאן מהומה על לא מאומה. גבר, טפל בעצמך. ועזוב אותי באימא'שך. תודה.

אבזץ

New member
אפשר לחפש תנוחה חדשה.

או מנוחה נכונה תחת כתפי השכן. נשתגעתי סופית. תודה.

תמיד אשמח לגוון

אם כי מתחת לבית שחיו השעיר והמיוזע של השכן הגרוזיני שלך נראה לי איך נאמר טיפ טיפה סוריאליסטי.

uri80

New member
בודאי שיש בעל הבית לבירה.

אחרת איך נשתה אותה וממי נקנה אותה? רצוי שתהיה קרירה ובכלל שתהיה גינס. בכל מקרה, עשה מה שנכון בעיניך. הרי אינך חייב דין וחשבון במקרה הזה לאף אחד מלבד לעצמך.

סלסרו

New member
גיניס זה לפוסיז.

שתה בירה גרמניה לבנה, סמיכה, קרררה.. מה חבל שזה לא טוב לכרס..

uri80

New member
חסר טעם שכמוך...

לא יודע להעריך דברים טובים. ואל תדאג, כרס אין ולא תהיה גם בעשרים השנים הקרובות. יש כבר שניים שהתערבו איתי על כך (אחי וידו בכל). רוצה להצטרף להתערבות?

סלסרו

New member
ר' זירא היה צריך לצום מאה תעניות,

בכדי שישתכח ממנו תלמוד בבלי ויוכל ללמוד תלמוד ירושלמי. ואילו אתה, מספיק שתשתה Weissbier פעם אחת וגיניס שמינס ישתכח ממך על המקום...

אז כיף לך או לא?

אם זה טעים זה כשר, זה המוטו שלי, כל השאר זה בילבולי ביצים של פלצנים.

למעלה