מעמדה של ליטא באיחוד האירופאי

מעמדה של ליטא באיחוד האירופאי

ברצוני לשאול שתי שאלות א. מה הסטטוס של הצטרפות של ליטא לאיחוד האירופאי? ב. באיזה תנאים היא תצורף? והאם זוג נשוי שאחד מהם אזרח ליטא יהיה זכאי לגור ולעבוד בכל מדינה של איחוד? תודה מראש

Nobilis

New member
תשובות

א) ליטא כבר באיחוד מאז מאי 2004. ב) החל ממאי 2011 התשובה היא כן (בתנאים הרגילים - כלומר, שבני הזוג מפרנסים את עצמם ללא עזרת המדינה). לפני כן - תלוי במדינה ובזמן. יש מדינה ספציפית שמעניינת אותך?

תודה על המענה

מעניין אותי אחת מתוך 4 מדינות הבאות גרמניה, שוויץ, אוסטריה או ליכטנשיין.

Nobilis

New member
תשובה חלקית

לגבי גרמניה ואוסטריה - סביר שתצטרך לחכות עד מאי 2011 לפני קבלת מלוא הזכויות. לגבי שוויץ וליכטנשטיין - זה דורש בירור מעמיק מעט יותר. אשתדל לענות בקרוב.

Nobilis

New member
לא משנה (הסבר), ותשובה...

ליכטנשטיין חברה ב-EEA (האזור הכלכלי האירופי, כמו גם נורווגיה, איסלנד וכל חברות האיחוד האירופי), ושוויץ חתמה על הסכם עם האיחוד האירופי שלצורך העניין כמוהו כחברות ב-EEA. חברות ב-EEA זהה ברמת העיקרון לחברות ב-EU בכל הקשור לחירויות הכלכליות (שאחת מהן היא חופש התנועה והעבודה). ועכשיו לתשובות - א) שוויץ הטילה מגבלות זמניות על תנועת עובדים ממדינות מצטרפות. מגבלות אלו צפויות להתבטל לא מאוחר ממאי 2011. ב) לליכטנשטיין (מפאת גודלה, כלומר - היותה מדינה פיצפונת, בקושי עיר) יש הסכם מיוחד עם ה-EEA. בניגוד לחברות האחרות ב-EEA, היא רשאית להגביל תנועת עובדים אליה (מכל מדינות, חדשות וישנות גם יחד) במכסות שנתיות. כרגע היא מנפיקה מתחת למאה אשרות שהייה חדשות מדי שנה.

ne ro

New member
שווייץ לא חברה ב EEA .

EEA הוא למעשה מדינות האיחוד האירופי (EU) ביחד עם מדינות EFTA שהן שאר מדינות מערב אירופה שלא חברות באיחוד כמו נורבגיה, ליכטנשטיין, איסלנד ושווייץ. שווייץ לא חברה אבל ב- EEA . !

Nobilis

New member
קרא שוב את ההודעה שלי

המשפט הראשון, למעשה. לא כתבתי ששוויץ חברה ב-EEA. כתבתי, ואני מצטט: "שוויץ חתמה על הסכם עם האיחוד האירופי שלצורך העניין כמוהו כחברות ב-EEA". העניין בו אנו דנים הוא זכויות הגירה.

רגע

אתה אומר שמי שמחזיק באזרחות צרפתית, גרמנית, בלגית או אנגלית (לצורך הדוגמא), רשאי להיות תושב שויץ, לגור ולעבוד בה? זה מעניין.... אפשר לבקש סימוכין?

Nobilis

New member
בוודאי...

ראה כאן, לדוגמא: http://www.geneve.ch/permis/uk/bilateraux_uk.asp בעיקרון לשוויץ יש 12 שנה מרגע החתימה על החוזה עם ה-EU (ב-2002) בהם היא יכולה להטיל מגבלות שונות. בעמוד הנ"ל מפורטות המגבלות. בתמצית, כבר ביוני 2007 זכאי מי שמחזיק באזרחות EU (בוודאי שמהאיחוד הישן, לגבי החדש יתכנו עוד מספר שנים של מגבלות) לקבל אשרת שהייה ועבודה בשוויץ עם הצגת חוזה עבודה, ללא כל מגבלה של מכסות.

Nobilis

New member
אה, ו...

אין כזה דבר אזרחות אנגלית. רק בריטית

Woking

New member
שים לב להגבלה מעניינת

removal of the restrictions and conditions for border areas (all EU/EFTA citizens domiciled in the European Union and EFTA to have the right to work in Switzerland as a border commuters)​
הדרישה של domiciled היא יותר חזקה מ-resident (משהו כמו מרכז החיים), ומשמעה שלישראלי עם אזרחות אירופאית יכולה להיות בעיה להגר לשוויץ אפילו אם ימצא עבודה. השאלה היא האם זהו תנאי אמיתי או רק שסתום בטחון.

אה

טוב, ואם אין לי חוזה עבודה וכל מה שאני רוצה זה להקים עסק משלי? או לפרוש לי לפנסיה שקטה בהרים תוך כדי שירת יודל?

Woking

New member
כשתהיה בגיל פנסיה נענה לך

בכל מקרה עד כמה שהבנתי ב-2014 יוסרו כל ההגבלות ולצורך הענין שוויץ תהיה כאחת ממדינות האיחוד. אבל בינינו למה שתרצה לצאת לפנסיה בשוויץ? מדינה מאוד יקרה ולא תהיה זכאי לפנסיה ממשלתית.

Nobilis

New member
אכן, ולמעשה...

אני כמעט בטוח שאזרח אירופי יכול לצאת לפנסיה בשוויץ כבר עכשיו. למיטב ידיעתי, המגבלות (אשר תוסרנה בעתיד, כאמור) הן רק על עבודה כשכיר.

Woking

New member
we aim to please

"On 1 June 2002 the Agreement between the European Community and its Member States and the Swiss Confederation on the Free Movement of Persons came into force. In general terms, the Agreement conferred on Swiss nationals and their family members the same free movement rights as those enjoyed by EEA nationals and their family members. The 2006 Regulations have replaced The Immigration (Swiss Free Movement of Persons) (No.3) Regulations 2002 save for the paragraphs on posted workers. Under the 2006 Regulations Swiss nationals are included in the definition of "EEA nationals" Their family members are considered as if they were family members of EEA nationals. Information relating to posted workers can be found under 'other information' on this page." http://www.ind.homeoffice.gov.uk/applying/eeaeunationals
אז נכון שזה לא עונה על השאלה, אבל בדר"כ ההסכמים הם הדדיים (reciprocal).

למעלה