מעל חודש בBJJ

zoti

New member
מעל חודש בBJJ

כבר עבר חודש מאז התחלתי להתאמן בג'יו ג'יטסו וחלו כמה התפתחויות. קודם כל, כמעט והפסקתי לחלוטין להתאמן במואי תאי. לא בגלל שאני לא רוצה אלא בגלל שהאימונים שנערכים במקום בו אני מתאמן אינם מספקים אותי. יש לי מספר השגות על דרך האימון של המאמן שלי במואי תאי ויחד עם העובדה שאין לי עם מי להתאמן שם ושלא עושים ספארינג זה גרם לי להשקיע יותר זמן בBJJ. היום אני עושה בין 5-6 אימונים של BJJ בשבוע שמהם 3-4 הם עם גי ו2-3 הם ללא גי. אישית אני מעדיף את העבודה ללא הגי כי הגי מאד מסורבל למרות שהוא מוסיף הרבה נקודות אחיזה. לעומת המאמן של המואי תאי, המאמן של הג'יו ג'יטסו הוא אדם מאד חם וחברותי. הוא משתף אותנו יותר במחשבותיו והוא הרבה יותר פתוח. לשימחתי יש מספר לא קטן של חברה שרוצים לעשות קרבות ולה טודו (לא הטרול) ואני מייעץ להם בנושא הקרב בעמידה. מחר אחד הבחורים שלנו נלחם בקרב פאנקריישן ואני עזרתי לו קצת באימוני המואי תאי שהוא עשה כהכנה לקרב. לגבי הBJJ. אני ממש מרגיש איך הרמה שלי משתפרת. אני משתמש בפחות כח והרבה יותר טכניקה. אם לפני שבועיים שלושה הייתי נכנע 6 פעמים בקרב של 6 דקות עם חגורה כחולה היום אני נכנע רק 3. יש אצלנו בחור צעיר שגם הוא מתחיל. הוא בן 16. גובהו מעל 2 מטר והוא שוקל 122 ק"ג. כשהוא יושב עליך אתה בצרות. יש לנו גם אתר חדש (נראה אם תמצאו אותי בתמונות) http://www.modernwarriormartialarts.com (הדומיין ישן התוכן חדש)

zoti

New member
בטח.

עם חגורות לבנות אין לי בעיה. אפילו הבחור של ה122 ק"ג נכנע לי כי אני יותר טכני ממנו. יתרון המשקל שלו נמחק בגלל האיטיות שלו. החוכמה היא לא להגיע למצב שבו הוא נמצא מעליך כי אז הוא פשוט מועך אותך. החגורות הכחולות כבר יותר חזקות. יש להם הרבה נסיון כי הם מתחרים ומתאמנים באופן קבוע.

RoyceGracie

New member
למה לא לעבור מועדון מואי טאי ??

אתה גר בעיר גדולה, למה לא לעבור מועדון ? אתה עוזב משהו שעשית הרבה זמן לטובת משהו שאתה רק מתחיל בו... אתה לא מרגישה שזה בזבוז ?

zoti

New member
אין מועדון אחר. זו הבעיה.

המאמן התאילנדי מאד מוכשר אבל נראה לי שהוא הגיע למצב שבו הוא כבר עייף והוא מרגיש "שרוף". כמו כן, המנטליות של האנשים בדאלאס שונה מהמנטליות של אלו בקליפורניה ואלו שבדאלאס יותר עצלנים ופחות אוהבים לעשות ספארינג.

חס וחלילה ביזבוז...

להפך... תקרא אילו תיאורים מלאי התלהבות zoti שולח על ההנאה שהוא מפיק מהאימונים במקום החדש. לדעתי אם אתה מתאמן כבר תקופה ארוכה במקום מסויים, אז קצב ההתקדמות שלך נהיה יותר איטי, ואם אתה מתחיל להתאמן במקום חדש (אפילו הוא דומה באופיו למקום הקודם בו התאמנת, על אחת כמה וכמה אם מדובר במשהו אחר לגמרי כמו עמידה מול קרקע) אז רמת הידע שלך תקפוץ בצורה מאוד תלולה (מניסיון). כמובן שיהיה חבל לא להתאמן בכלל בעמידה על מנת לשמר (ולשפר) את הידע שנצבר עד כה, אבל זה כבר עניין של אם יש מקום כזה, זמן וכו'. בכל מקרה לדעתי הצעד שעשה zoti (כפי שאני התרשמתי מדבריו) הוא צעד בהחלט נכון. רן.

crane

New member
יישר כח!

אני שמח לשמוע שאתה מתקדם ונהנה. תמשיך לדווח.

תגיד, יוצא לך גם לעשות standing up

עם החבר'ה האלה? ואם לא, איך ועם מי אתה עובד על זה?

zoti

New member
מבחינת STAND-UP.

אני נמצא כמה רמות מעליהם. הייתי אומר שרמת הסטנד-אפ שלי מקבילה לרמת הBJJ של מאמן הBJJ שלנו. אני עובד איתו על תוכנית לשיפור רמת הסטנד-אפ של החברה שרוצים לעשות קרבות וולה-טודו ובתוכנית יותר ספארינג והרבה עבודת ידיים. בנוסף לזה אני מחפש עוד מקומות להתאמן בהם ולא רחוק ממני מתאמן בחור שגם הוא היה בפיירטקס ויש לו סטנד-אפ טוב. אתמול הוא עשה קרב (וניצח) והצעתי לו שלקראת הקרב הבא שלו הוא יתאם איתי ונעשה ספארינג כי גם לו יש רק בחור אחד שהוא יכול לעשות איתו ספארינג. הבחור שלנו שנלחם אתמול ניצח בסוף הסיבוב השלישי בחניקת מספריים אבל לא אחרי שהוא אכל ברכיה רצינית לאף שגרמה לו לנשוף דם בכמויות רציניות.

ומה עם שילוב?

זה בטח קצת מוקדם, אבל ניסית לראות איך אתה מרגיש עם shoot מעמידה?

zoti

New member
מאד מוקדם.

למרות שהSHOOT משתפר גם הוא משיעור לשיעור אני עדיין לא מרגיש נוח איתו בכלל. בעיקר כשאני יודע כמה זה יכול להיות בעייתי כשאתה פוגש בעיטה או ברכיה בדרך למטה. אנחנו (מאמן הBJJ ואני) מדסקסים כרגע את נושא השילוב. המאמן שלי מאד פרקטי בנושא לחימת הרחוב (הוא עושה מואי תאי בעצמו וגם קאלי ואסקרימה) ולכן הוא מבין את חשיבות הלחימה בעמידה. אנחנו רוצים להוסיף שיעור אחד שבו נשלב עמידה וקרקע עם הרבה ספארינג.

zoti

New member
מותרת חניקה ואסקולרית אבל לא

Neck Crancks ופגיעה בקנה הנשימה. או בעיברית, מותר לחנוק חניקת דם אבל אסור להפעיל לחץ על חוליות הצוואר או לגרום לפגיעה כל שהיא בקנה הנשימה. ישנן תחרויות המגבילות גם נעילות עקב בגלל הסכנה לפגיעה במפרק.

למעלה