מעל גיל 30

jon01

New member
מעל גיל 30

אני בן 31, נסיון עבר בטקוונדו שנתיים. ראיתי הרבה פציעות ממכות וכן ממתיחות, דלקות וברכיים. מחפש אמנות יעילה וטובה לגוף ולנפש שמתאימה למנטליות של אחד שלא מחפש לפצוע או להפצע יותר מדי כי אז זה פשוט לא שווה (ראיתי גם אנשים שפרשו כתוצאה מפציעות לא חמורות, הם איבדו את הבטחון וההנאה). וכמובן מורה שהוא אישיות. ו...אה, בלי קאטות. אותי זה נורא משעמם ולא נראה לי יעיל. המון תודה

אייקידו נשמע מתאים לך בדיוק

אומנות יפנית צעירה יחסית, שמתמקדת בבריחים והטלות, ומדגישה את האספקט הפילוסופי ואת העבודה עם הצ´י (קי). (וגם אין בעיה להתחיל בגיל מאוחר, ואין קאטות - גם למייסד השיטה זה נראה בלתי יעיל). איפה אתה בארץ? שנוכל להמליץ לך על מורה.

jon01

New member
אבל...

תל אביב, ועוד שאלה לגבי הפרקטיקה. קראתי המון על אייקידו ועל הסגנונות. יש לי חשש קל שהאמנות, למרות שלדעתי מדהימה, לא מקנה כלים מספקים להגנה עצמית במצבי אמת כמו התקפת סכין או יד ריקה אלא אחרי שנים רבות של אימון. זה גם הוזכר לא אחת בפורום, וגם הנסיונות של מנוסים בדבר להסביר והתפלספויות שונות מעלות בי את החשש שצריך להיות סטיבן סיגל בנסיון ובמהירות כדי להיות מסוגל להגן ואם אין ברירה גם להתקיף. ברור שהאמנות מהנה ומעניקה התפתחות פנימית (ראיתי אימון). אבל כידוע בחיי היום יום, בייחוד בארצנו, אני חושש שאייקידו, כיוון שאינה אמנות לוחמנית אלא "של שלום" אינה יעילה. אם רץ אלי מחבל עם סכין לא נראה לי שהוא יסכים לפתרון בדרכי שלום.

מריושי

New member
לצערך..

עד עכשיו בכל שנות עיסוקי באומנויות לחימה ונראה לי ששאר חברי הפורום יתמכו בי לא ראיתי אומנות לחימה שנותנת פתרון מהיר ועם אימון מועט וכל אומנות לחימה תתן לך את כל הכלים שאתהה צריך כדי להגן על עצמך מסכינים ושאר כלי מטבח ויד ריקה

TheWho

New member
אם כך, אולי תבדוק את הדבר הבא

חלק ממסמך שנכתב ע"י "אריאל(המקורי)" מפורום "אומנויות לחימה" בתפוז שיטת רוח הסופה (קאזה אראשי ריו) שיטת האייקי-ג´וג´יטסו היחידה למיטב ידיעתי שניתן ללמוד בארץ היא שיטת רוח הסופה, והיא דוגמא יפה לאומנות לחימה קלאסית, הן בשל ההיסטוריה והקשר שלה לעבר, והן בשל מרחב הטכניקות העצום הנלמד בשיטה, ולעומק הידע הנרכש בתחומים השונים. ההיסטוריה של קאזה אראשי ריו. . במנזרי השוגנדו הצטברו כמויות גדולות של ידע בתחומי פילוסופיה, רפואה ואף אומנויות לחימה. כמו שאר הכתות ביפן הפיאודלית, גם כת השוגנדו עסקה בהשפעות פוליטיות על השלטון. על מנת להגן על האינטרסים של הכת, אומנו חלק מן הנזירים כ- סוהי (לוחמים נזירים). שיטת הלחימה של כת השוגנדו פותחה על ידי נזיר בשם שובו, במאה ה-8 לספירה, ולוחמי השיטה נודעו כ-יאמאבושי (לוחמי הרים) ונחשבו באותה תקופה ללוחמים שהטילו מורא על צבאות שלמים של סמוראים מאומנים, בשל הפנאטיות הדתית, ושיטת הלחימה האכזרית שלהם. שירו נישיאמה, שחי בסוף המאה ה-18, היה נזיר שינטו שלמד במנזר דווא סנזאן, בהרי יאגורו והדונו, באזור ההררי של מחוז יאמאגאטה. במסגרת לימודיו הוא למד את אומנות הלחימה שנקראה באותה תקופה יאמא-אראשי ריו (סופת הרים). כשהוסמך כמורה, הוא עבר ללמד בצ´ידוקאן, בית ספר לילדי העילית של יפן, שנועד להכשיר אותם כסמוראים ולהנחיל להם את האידיאלים של שבט הסקאאי. עבודתו כמורה הסתיימה בשנת 1873 עם תחיית שילטון קלאן מייג´י, בשל סגירת בית הספר, כחלק מכוונת שילטון מייג´י לרכז את הכוח בידי שכבת האריסטוקרטיה הסמוראית. שירו נישיאמה נדד ברחבי יפן, עובד כמדריך אישי לחברי הממשל ולאנשי צבא בכירים. הוא מצא את ביתו השני במנזר ניקו טשוגו, שם הוא שירת ולמד תחת סמוראי משבט איזו, הושינה גנשין. כאשר אחד מבניו נפטר, הוא לקח על עצמו ללמד את נכדו, איקיהירו נישיאמה, את שיטת הלחימה שקיבלה את השם "קאזאמורה יאמא אראשי ריו" (קאזאמורה הוא שם הכפר שבו הוא לימד), ואקהירו נישיאמה הוא זה שקיצר את השם ל-"קאזא אראשי ריו", וקבע את שיטת הלימוד והדיסיפלינות השונות בשיטה, אותה לימד במשך שנים רבות. בשל השינויים שבתקופה שאחרי מלחמת העולם השניה, הוא התקשה למצוא תלמידים שרצו ללמוד את שיטות הלחימה הקלאסיות. בשנת 1950 הוא הוזמן להדגים את שיטת הלחימה שלו בטוקיו, בפני מורים לקנדו וג´ודו, מתוך מטרה להדגים את העליונות של השיטות המודרניות על השיטות הקלאסיות והארכאיות. ההדגמה זכתה להצלחה רבה, בכך שהוכיחה בדיוק את ההפך. באותה הדגמה נכח דיויד לי סמואל, איש חיל הים האמריקאי שהיה שם בחופשה, בשל פציעה מפגיעת פגז. הוא החל ללמוד את השיטה ביחד עם שני חיילים נוספים מיחידתו, רנה ברז´וול וג´סי אנטוניו. למרות הפציעה שלו, הוא התנדב לשרות במודיעין חיל הים, דבר שאפשר לו להשאר במזרח הרחוק ולהמשיך ללמוד את השיטה. הוא הוסמך בשנת 1968 להוראה בכל הדיסיפלינות של השיטה, וכשחזר לארצות הברית פתח בית ספר להגנה עצמית, בו הוא לימד חלק מהסילבוס לידיים ריקות של השיטה, מבלי להשתמש בשמה. כאשר הוא אסף אליו קבוצת תלמידים נאמנים, הוא סגר את בית הספר, ולימד את אותה קבוצה את השיטה המלאה של "קאזא אראשי ריו", תחת פיקוחו של אקיהירו שנסע לאמריקה על מנת לפקח על הלימודים, למרות שגילו התקרב לשמונים. אחד מתלמידיו, הנרי ווילאר, נסע ליפן ללמוד תחת אקיהירו, והוסמך להוראה על ידו. אחד מתלמידיו של סנסיי ווילאר בניו יורק, הוא סנסיי שמעון מילרוד, שקיבל הסמכה בשיטה בתקופה שגר בארצות הברית, ומאז שעבר לארץ הוא מלמד את השיטה גם בישראל, תחת פיקוחו של סנסיי קסטניאוס מניו יורק. אקמי יזראל נישיאמה, ביתו של אקיהירו נישיאמה, היא כרגע ראש השיטה בעולם, וכמו אביה, היא פתחה את השיטה בפני לא-יפנים, בבתי ספר בארה"ב, אנגליה וישראל. מבנה השיטה בשל רוחב ההיקף של השיטה,היא מחולקת לארבע דיסיפלינות, שנלמדות במקביל: אטמי-ג´יטסו לחימה בידיים ריקות תוך שימוש במכות ובעיטות לאזורים רגישים בגוף היריב, תוך שימוש בכל משקל הגוף במכה, על מנת לייצר מכה שיכולה לנטרל ואף להרוג את היריב. למקרה והמכה לא הצליחה להפתיע ולנטרל את היריב, לומדים באטמי-ג´יטסו להמשיך לרצפי התקפות הדומים על מנת למנוע מהיריב לתפוס את היוזמה. למרות שנלמדות בעיטות גבוהות, זה אינו העיקר, שכן הדגש הוא על לחימה שאינה דורשת מאמץ גבוה, ואינה דועכת עם הגיל, כאשר האדם נהיה פחות גמיש ופחות חזק. מה גם שהשימוש בשריון בשדה הקרב מקשה על שימוש בטכניקות כאלה. אייקי-ג´יטסו לחימה בידיים ריקות הכוללת מגוון רחב של הפלות והטלות, בריחים, חניקות ושבירות, כולן מתוך מטרה לגרום למירב הנזק ליריב, ואף להרוג אותו. כל הטכניקות בנויות ללחימה נגד מספר יריבים, וההטלות מבוצעות תוך זריקת יריב אחד נגד השני. ההטלות שונות בצורה מהותית מההטלות הנלמדות בשיטות אחרות, בשל המטרה שלהן – להפיל את היריב על הראש או הצוואר, על מנת להרוג אותו או לפצוע אותו אנושות, ולמנוע ממנו להמשיך ולהלחם. חלק מהאייקי-ג´יטסו, הוא ההגנה נגד יריב חמוש, לא רק בסכין אלא גם בחרב או מקל. הטכניקות הללו הם הסיבה לפיתוח הלחימה בידיים ריקות – לשימוש בקרב, כאשר הנשק נלקח או נשבר, והם כוללות טכניקות שמטרתן לקיחת הנשק מהיריב. קן-ג´יטסו לחימה בעזרת כלי נשק חדים – החרב הארוכה (דאיטו או קטאנה), החרב הקצרה (השוטו והיורוידושי) וסכין (טנטו). בשלב מתקדם נלמדים גם הלחימה בעזרת שתי חרבות (ארוכה וקצרה) או שני סכינים. בנוסף נלמדת בדרגות גבוהות המניפה (בדר"כ מברזל), הן כנשק (סגורה או פתוחה) או כהסחת דעת על מנת לשלוף נשק אחר. עיקר הטכניקות הן עבור הריגת היריב על ידי חיתוך או דקירה בנקודות חשופות בשריון שלו, למרות שישנן טכניקות שעיקרן לקיחת הנשק של היריב, תוך שימוש בנשק של הלוחם כמנוף לשיחרור הנשק מהיריב, על מנת לקחת אותו שבוי. ג´ו-ג´יטסו (הכוונה ל- Jo-jitsu – לחימה במקלות ולא Ju-jitsu – שהיא שיטה בפני עצמה) לחימה בעזרת מקלות, החל ממקל בגודל 60 ס"מ (שוג´ו) מקל באורך 120 ס"מ (צוג´ו) או מקל באורך 180 ס"מ (דאיג´ו). ברמה מתקדמת נלמדים גם הלחימה בעזרת שני מקלות קצרים, ומקל וחרב בו זמנית. בשלב גבוה יותר נלמדים כלי הנשק כאשר מצורף להב בקצה – חנית, ורומחים שונים. השימוש במקלות ככלי נשק החל לפי המסורת כאמצעי אימון ללחימה בעזרת חרבות או חניתות ורמחים, אבל נתפס כשימושי בקרב אנשי דת שונים, שעליהם נאסרה הקזת דם, אבל היה להם צורך באמצעי להגנה עצמית. המקל משמש לא רק כאמצעי לגרימת זעזוע על ידי מכה, אלא גם כמנוף לביצוע חניקות, שבירות מפרקת, הפלות ושליטות באמצעות בריחים ונקודות לחץ. המקל גם יכול לשמש כמנוף על מנת לפרוק את היריב מנשקו, על מנת לאפשר לקחת אותו כשבוי. כל אחד מארבעת החלקים הוא שיטת לחימה בפני עצמה, אבל העקרון שעומד מאחורי שיטת רוח הסופה הוא שילוב של כל החלקים ביחד, כגון שילוב של מכה לפני הטלה, על מנת למנוע מהיריב לנחות בצורה טובה ולגרום לו עוד נזק, או בריחים שמאפשרים שליפת סכין והריגת היריב. שילוב החלקים ביחד מתאפשר בשל העקרונות הזהים שעומדים מאחורי כל השיטות – לדוגמא, הטאי סבאקי (תנועת הגוף) - תנועות שמטרתן הזזת הלוחם מהסכנה, ומיקומו בצורה טקטית עדיפה, על מנת לאפשר תגובה. מכיוון והעקרון הבסיסי הזה זהה בכל החלקים, הלמידה של כל חלק משפרת את היכולת של הלוחם בתחומים האחרים. הדוג´ו נמצא ברמת-גן. בשדרות הלמדן (ליד רחוב הרצל 73) מאחורי מגשר הספוט של בית ספר "זומר" המורה הוא: סנסאי שמעון טל:652014 052.

jon01

New member
אז

האם זה בכלל מתאים לגילי? כמה אנשים מתאמנים שם וכמה בגילי? בגדול אני מעוניין להתאמן עם אנשים בסביבות ה-30 שאז המנטליות והגישה דומה. האם יש אתר ישראלי? (אם אין והשיטה מעניינת, חבל שלא יהיה אתר מסודר). וחוץ מזה המון תודה על העזרה.

פיירמן

New member
פרטים נוספים../images/Emo41.gif

האתר הראשי הוא האתר הארה"ב והוא מרכז את הפעילות של כל המרכזים הפרוסים במספר מדינות. שיטה זו נחשפה לעולם המערבי רק ב- 30 השנה האחרונות והיא אינה מפרסמת את עצמה ברבים(לכן גם לא יהיה אתר בעברית). היופי באומנות זו ולצורך העניין גם באומנויות אחרות כמו אייקדו(שצמחה מתוך שיטה זו) היא שבשיטות אלו אתה לא נילחם כוח בכוח(כמו קרטה לדוגמא) ואתה לא נשאר סטטי, אלא אתה כל הזמן בתנועה, לכן באומנות זו ניתן להמשיך ולהתאמן שנים רבות וגם הפציעות שקורות, הם לא פציעות שישביתו אותך לזמן רב. הדגש פה הוא ששיטה זו מוגדרת כ"אומנות לחימה" וכך היא גם מועברת, ולא בתור ספורט תחרותי. לדעתי עליך לבוא ולראות אימון(עדיף אפילו להשתתף באחד), בשיטה זו ובשיטות אחרות שלפי דעתך יכולות להתאים לך, ולאחר מכן ע"פ שיקוליך תחליט מה הכי מתאים לך. (רוב המכונים יתנו לך אימון ראשון חינם) ולשאלותיך: גיל התלמידים נע בין 23-45 ישנה כרגע קבוצה שמתאמנת בימי שני ורביעי מ- 21:15 - 23:30 לפרטים נוספים תוכל לפנות למספר הטלפון שנמסר בהודעה הקודמת. בהצלחה בכל אשר תלך

"נילחם בכוח..." ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

מאמתי בקראטה נלחמים בכוח?! אני עוסק בקראטה כבר מספר שנים, ומעולם לא המחו אותי וגם לא הנחתי את תלמידי להשתמש בכוח - לא בצורה פיזית באימונים/תרגילים ולא בגישה לחיים. קראטה אמנם נתפסת כאומנות לחימה, יחסית יותר לוחמנית משיטות אחרות (כגון אייקידו), אך היא בשום שנים ואופן אינה נמדדת בכוח, לא שנארים בה סטטים (אלא ההיפך הוא הנכון - תמיד שואפים לזרום עם היריב), ולא יוצאים עם פציעות. אם הינך חושב בליבך שקראטה המטרה היא כוח, אזי אני ממליץ לך בחום לבוא לדוג´ו שלנו בפ"ת, לראות שיש דרך אחרת שאולי לא נהירה לך כ"כ, ואולי לנפץ כמה מיתוסים על קראטה. בברכה

תראה, בד"כ כשבא אלינו בן אדם לדוג´ו

ואומר שהוא מחפש אומנות שתיתן לו יכולות הגנה עצמית בזמן קצר, אני מייעצת לו שילך לחפש את החברים שלו. יש לי אפס סבלנות לאנשים שרוצים הכל ועכשיו. אבל היום אני במצב רוח יותר נינוח (עוד לא התעוררתי לגמרי), אז אני אתקן שתי טעויות בולטות במה שאמרת. ראשית, לא צריך להיות סטיבן סיגל בשביל להשתמש באייקידו ביעילות. להפך. האומנות בנויה כך שהשימוש בכוח העצמי ובנתונים הפיזיים של האייקידוקא היא מינימאלית. כל הטכניקות בנויות כך שיעבדו גם נגד יריב גדול, חזק ומהיר ממך. למעשה, מניסיוני אנשים קטנים וחלשים מתקדמים באייקידו הרבה יותר מהר מאשר בריוני קשקשים למיניהו. שנית "פתרון בדרכי שלום" לא בהכרח אומר שמתיישבים עם התוקף אל שולחן המשא ומתן. אייקידו היא אומנות לחימה, לא אומנות הפטפטת ולא באלט (למרות שיש מורים ששוכחים את זה). הכוונה בפתרון של שלום במונחי האייקידו היא ניטרול התוקף בלי לגרום לו נזק ממשי. בכל אופן, אני ממליצה לך לברר לגבי קורינדו אייקידו. השיטה הזאת אמורה לתת דגש יותר פרקטי, ופחות "ידידותי לתוקף" מאשר האייקיקאי.

jon01

New member
תראי

לרגע לא התכוונתי לשום דבר שבא בקלות או בזמן קצר, לא כתבתי זאת ואם חשבת שאני רומז זאת או מתכוון, אני מתנצל.נהפוך הוא, אני מחפש אמנות שתהיה דרך חיים ואין ספק שגם חיים שלמים לא בהכרח יספיקו להבנה או השליטה בדבר. באיזה דוג´ו את? אשמח לקבל פרטים עליות על הקבוצה והמורה. מקווה שעוד נשארה לך סבלנות...אני דווקא מהטיפוסים שרק מחפשים ללמוד דברים חדשים אבל מאידך גם מחפש תכליתיות ופרקטיקה. תודה.

amir_aikido

New member
קורינדו אייקידו

אם אתה רוצה להתרשם מסגנון אייקידו שנותן הרבה התייחסות לצד הפרקטי, אתה מוזמן לבוא ולראות שיעור של קורינדו אייקידו. זהו סגנון של אייקידו שלא מתייחס לאואשיבה ולא רואה בעצמו חלק מ"אמנות השלום". אלא המשך ישיר של סגנונות אייקי-ג´וג´טסו, רק יותר עגול וזורם. הסגנון מאוד יעיל למרות שכמו כל אמנות מתוחכמת נדרשת השקעה משמעותית כדי להגיע לרמה שבה הוא באמת נותן את האפקטיביות שלו. קאטות יש, אבל רק ללימוד כלי-נשק מסורתיים, והדרך לשם עוד ארוכה ... (הקאטות לקוחות מסגנונות שונים של ג´ו-ג´יטסו מסורתי ואם הסמוראים חשבו שלימוד קאטה יכול לשפר את יכולתם הקרבית, מי אנחנו שנפר מסורת זו) כתבת שלמדת טקוואנדו, מנקודת המבט שלי, כמתאמן שלומד הן קורינדו אייקידו (כ-12 שנים) והן טקוואנדו (כשנתיים) קורינדו אייקידו יותר פרקטי למצבים של הגנה עצמית ובעיקר כשתוקפים אותך עם סכין/אלה וכו´... לפחות אם אתה מתייחס לאופן שבו טקוואנדו נלמד בד"כ (רוב הזמן מוקדש להתייחסות לטקוואנדו תחרותי ולא לצד של אמנות הלחימה) עוד חומר על אייקידו בכלל וקורינדו אייקידו בפרט תוכל למצוא באתר וושו במאמרים (את המאמר בשם אייקידו אני כתבתי) המועדון של קורינדו אייקידו בת"א נקרא שירוקאן, המורה הוא שלמה דויד, אחד מהותיקים בין המורים לאמנויות לחימה בארץ, דאן 6 באייקידו ובג´ודו, דאן 5 בקראטה, מורה/מאמן לאמנויות לחימה שזהו מקצועו והוא עוסק בכך כ-30 שנים (כמדריך/מאמן/מורה ולא רק כמתאמן). כתובת: רחוב איילת השחר 3, קומה 4, טל´ 5373449 . אימוני קורינדו אייקידו בימים א´,ג´,ה´ בשעות 20:30 עד 22:30 (אנחנו מתחילים מאוחר יותר ומסיימים מאוחר יותר בד"כ) בעקרון סנסי שלמה נותן דגש על גישה פרקטית מעשית באמנויות הלחימה כך שניתן יהיה להשתמש בהן להגנה עצמית. ומאוד יתכן שהסגנון הזה יתאים למה שאתה מחפש. בהצלחה בכל אמנות / סגנון ודרך אמיר

amir_aikido

New member
שאלת גם על גילאים

שאלת גם על גילאים רוב הקבוצה שלנו עברה את גיל ה-20 (יש בודדים שלא), יש אצלנו גם מתחילים בגילאי 30 פלוס ויש גם שחורות שכשהתחילו להתאמן היו באיזור גיל 35. המורה בשנות החמישים שלו. אמיר

jon01

New member
למה גם טאקוונדו

הרגשת שהאייקידו לא מספיק\לא שלם מבחינת האמנות או הפרקטיקה? ואם לשלב, לא כבר עדיף ללכת על אמנות כמו רוח הסופה?

amir_aikido

New member
שילוב אמנויות לחימה

ברמה התיאורטית קורינדו אייקידו כאמנות היא אמנות שלמה ובהחלט מספיקה להגנה עצמית. וגם אם יש תחומים שפחות נלמדים במסגרת ההאימון, כאמנות קורינדו אייקידו מספקת גישה יותר מאוסף ספציפי של טכניקות (המורה שלי לפעמים בוחר ללמד גם טכניקות מאמנויות אחרות או סגנונות אייקידו אחרים וקאטות הכלים היותר מתקדמות שאנו לומדים הן קאטות של שיטות ג´ו-ג´יטסו אחרות ולא של קורינדו אייקידו). אבל ברמה המעשית יש תחומים שיותר מודגשים באימון ויש תחומים שפחות. בין השאר דווקא בשל היות הקבוצה קבוצה מעורבת יש באופן יחסי יותר דגש לחומר הבסיסי ופחות לחומר מתקדם. כך למשל מתרגלים הרבה שחרורים ממצב של תפיסה כי זהו אופן שבו קל יותר ללמוד טכניקה ופחות טכניקות מול בעיטות כי הנפילות מבעיטה קשות למתחילים (שלא לדבר על הצורך להשקיע זמן בלימוד הבעיטה עצמה). לפני כשנתיים, מצאתי את עצמי בתקופה בה היה לי מספיק זמן פנוי ללמוד עוד. המורה שלי תמיד המליץ לי ללמוד יותר מאמנות אחת ומיותר ממורה אחד (מעטים אמני הלחימה הרציניים שלמדו רק אמנות לחימה אחת). בהתחלה ניסיתי לבדוק עוד מועדון של אייקידו, אך אחרי כחודשיים התאכזבתי, הבנתי שבעצם אני פשוט ממשיך לתרגל את הסגנון שלי ולא מסתדר עם הגישה שם, ובעיקר לא מסתדר עם אותו מורה. לכן, חיפשתי אמנות שנייה שתהיה שונה ככל הניתן מהאייקידו, כדי שהיא תתן דגש בעיקר על אותם תחומים שפחות מודגשים באייקידו. חיפשתי מורה שאני ארגיש טוב איתו, שיהיה מקצועי, הגיוני ובעל גישה פרקטית אבל אחרת מהגישה של המורה באייקידו, מקום שיהיה לי נוח וכו´... והגעתי לטייקוואנדו באוניברסיטת ת"א. מתן הדגש על בעיטות מאוד מצא חן בעיני ועזר לי להפתח מנטלית לכיוונים נוספים. טכניקות האגרוף שלי השתפרו (אפילו המורה לאייקידו אומר זאת). למה לא הלכתי למשהו כמו רוח הסופה ? קודם כל, לא הכרתי את השיטה הזו אז. מעבר לזה, לאחר שהכרתי אני מתרשם שקורינדו אייקידו ורוח הסופה הן שיטות מאוד דומות, קורינדו מעט יותר עגולה, רוחה הסופה מכילה מעט יותר חומר (בעיקר בתחום של אמנות המכה). לכן, כל זמן שאני יכול להמשיך להתאמן בקורינדו, אני אישית אעדיף את השיטה הביתית שלי - קורינדו. אמיר

bizhar

New member
לדעתי בלבד..

לדעתי מתאימה לך שיטה "רכה" אך אפקטיבית כמו סגנונות קונג-פו מסויימים. כיוון שאני לא מספיק מכיר שיטות אחרות אמליץ לך על ווינגצ´ון למרות שאני משוכנע שתמצא הנאה גם בסגנונות רבים אחרים. ווינגצ´ון משלב תנועה רכה ומשוחררת אך יחד עם זאת בעלת עוצמה ומהירות. זה לא סגנון אינסטנט וכמו בכל אומניות הלחימה ייקח זמן לא קצר לרכישת מיומנות מספקת אבל הדרך לידע רצופה הנאה ומאתגרת גופנית ומחשבתית. מתאים מאוד לגילים שלך ומעלה מכיוון שלא נדרש כושר גופני, גמישות או כוח יוצא דופן. בווינגצ´ון אין חגורות ואין תחרותיות כך שהסיכון להיפצע אינו קיים יותר מאשר בשיעור אירובי... והערה בקשר לקאטות: בווינגצ´ון אמנם קוראים לזה אחרת אבל ישנם מספר "קאטות" המורכבות למעשה מתנועות היסוד של השיטה ומהוות בסיס הכרחי לרכישת מיומנות. גם מאסטרים עם 40 שנות נסיון ימשיכו לתרגל אותן יום יום ובכל יום ילמדו דבר חדש. כבר הציעו לפני לבחור מורה ולא שיטה ולכן אמליץ לך לבקר במספר מקומות, להתרשם ולהחליט.

bizhar

New member
אין אתר.

למיטב ידיעתי, איגור קאזשנסקי הוא המורה היחידי המלמד ווינגצ´ון בארץ אם כי אולי אני טועה. אני לומד אצלו וחף מאינטרס כלשהו, רק לפי מה שנראה לי שאתה מחפש, איגור מתאים כיוון שהוא מלמד בסגנון מאוד קרבי. הוא מאמן בירושלים, ת"א, חיפה ושדרות. אם אתה רוצה לשמוע יותר אתה מוזמן לפנות אלי. [email protected]

amir_aikido

New member
איגור התחיל ללמד גם בת"א ???

אם תוכל לתת פרטים על כך (מיקום, שעות ...) אני אשמח התרשמתי מהשיעור שהוא נתן לפורום ובהחלט הוספתי אותו לרשימת המורים שאני מתכוון להעשיר את ידיעותי גם אצלם בבוא היום, אחרי שאחליט שהספיק לי הטאקוונדו כאמנות שניה, ואתחיל לחפש אמנות שניה אחרת ( או שאזכה בסכום כסף כזה שיאפשר לי לצאת לפנסיה מוקדמת
) אמיר

bizhar

New member
איגור מלמד בלוד.

אני חושב שבימים ב´ ד´ 1900-2100 ליותר פרטים צור קשר: 051-842673 אני מזכיר גם לך שב 31.3 מתקיים סמינר ווינגצ´ון חד יומי פתוח ביער בן שמן. הולך להיות מעניין..

למעלה