מעללי גוגל

נץ666

New member
מעללי גוגל

עבור הרבה אנשים, גוגל נתפסת עדיין כאיזו חברה צעירה, רעבה, כזו שנלחמת בביל גייטס. דא עקא, שברור לכל מי שמבין קצת שהדברים אחרים לגמרי, וחברת ענק מסדר גודל כזה חדלה מזמן להיות "תמימה, צעירה, רעבה". סיפורון קטן: בישראבלוג של תפוז יש פרסום קבוע של מודעות קטנות של גוגל. רק מינויי פרו [אלה שמשלמים כסף עבור אפשרויות עריכה משוכללות ומתוחכמות] יכולים למנוע את פרסום המודעות האלה. בשבועיים האחרונים מתפרסמת בבלוג שלי מודעה של ארגון ימני. פניתי לפורום של הבלוגים, ושם נאמר לי שלו אעשה מנוי פרו אוכל להוריד את הפרסומות, ליריב [ יוצר ישראבלוג ובעל אחוזים ] אין שליטה על מה שקורה ועל בחירת המודעות. כמו כן הציעו לי לפנות לגוגל ישראל. התשובה הראשונה שלי לפורום הוא שכנראה הם מרוויחים הרבה כסף מבלוגרים חינמיים כמוני, ולכן מן הראוי שיתאמצו קצת יותר, וכמו כן פניתי במכתב לגוגל. נראה מה יילד יום

נץ666

New member
שבתי לשתף אתכם בתשובה שהנציג

בן ה-17 של חבוט טרח לתת לי בפורום של ישראבלוג: כותרת ההודעה: לי אישית-אין מה לעשות. מאת: קובו פולוניום תאריך ההודעה: 19:48 16/10/05 דרג את ההודעה: אתה בא לארגן הליכת-ויקי-קנפו-לכנסת? ותשובתי, התמימה כנראה: כותרת ההודעה: לא חושב שהליכת ויקי כנפו היא ענין מאת: בנדק חביב תאריך ההודעה: 20:06 16/10/05 דרג את ההודעה: ללעג ו/או לסוג תשובה שמטרתה לומר לשואל: סתום את הפה בצורה מתוחכמת-אירונית. אני כן חושב, שכיוון שנענע-ישראבלוג מקבלים כסף על כל מודעה כזו לפי כמות הכניסות לבלוג מסויים, שיש בידיכם כוח מסויים לדיון עם גוגל על קבלת הסכמת בלוגר לפרסום מודעה מסוג מסויים בבלוג שלו. תאר לך בלוגר צמחוני אדוק מפרסם בשר, תאר לך בלוגר דתי מפרסם בשר חזיר. אני לא ממש מדבר במושגים שאינם ברורים. אינני מוצא שום הצדקה לשלם מנוי פרו לשירות חינמי, כאשר ברור שהיחסים ביני כמקבל שירות ובינך כנותן שירות הרבה יותר מורכבים מהתיאור המכניסטי שנתתי. מה גם שמתברר שמבלוגר חינמי שכמוני נענע וישראבלוג עושים בעקרון יותר כסף בגלל המודעות של גוגל. הבנתי שאינכם בשלב הזה מסוגלים להתערב בחירת המודעות של גוגל-ישראל. אני מבקש שתשקלו מחדש את ענין קבלת רשות הבלוגר לפרסום/אי פרסום סוג מסויים של מודעות בבלוג שלו. - הודעה זו תפורסם גם בפורומים שונים ונוספים ברשת. תודה

לא תאהב את מה שאגיד,

אבל הילד הזה צודק: באף פלטפורמה אתה לא יכול לבחור את סוג הפרסומות. גם אם בעלי האתר מרוויחים בזכות תכני החינם שאתה מספק, זו העסקה שעשיתם: אתה מקבל פלטפורמה חינמית להעלאת תכנייך, והם מקבלים את הכסף מהפרסומות.

נץ666

New member
בינתיים באורח פלא המודעה לא עולה

לבינתיים. יש מכתב שנשלח לגוגל ואני מאמין שהאמריקאים יענו לי בכל מקרה.

י.ש.

New member
נץ חביב,

אני בדרך כלל לא רואה את תוכן הפרסומת גם אם היא מכסה כמעט את כל העמוד. אני מחפש את האיקס המוחק. את חלונות הפרסומת בתפוז ובישרא אינני רואה כלל. בבלוגר למשל, אין פרסומת. ראה בלוג קטן שפתחתי שם לפני זמו מה: http://guatemala1.blogspot.com עבור אכסון האתרים שלי אני משלם כבר מספר שנים לאחר שכמה אתרי חינם שהקמתי בעמל אך ללא גיבוי מתאים התאדו. http://tal.shdemati.com אני עושה את זה אצל הקונקורנציה של גוגל, ביאהוו. גם הם שמים פרסומת בכל מקום שהם יכולים.

simplex

New member
גוגל נותנת לבעל האתר את הכלים

לסנן החוצה פרסומות מסויימות. אבל הסמכות לכך מן הסתם הושארה בידי נענע/ישראבלוג/יריב שהם מן הסתם הבעלים של האתר מבחינתה של גוגל. ראה: https://www.google.com/support/adsense/bin/topic.py?topic=154 לגבי גוגל, הם אף פעם לא היו תמימים, והם בהחלט רעבים, אבל בינתיים הם משחקים לפי כללי משחק הוגנים.

אשרי המאמין...

אולי, אם היית מצליח לאגד מאסה קריטית, מבין הבלוגרים של ישרא, ליצירת קבוצת לחץ - היו מתייחסים אלייך. אולי. כבלוגר בודד? - לא נראה לי שמישהו יתחשב ברצונות שלך. מבחינתם - הם מאפשרים לך את הפלטפורמה, ואתה אמור להיות אסיר תודה. (וסליחה על הציניות)

UvalS

New member
../images/Emo45.gif

ובנוגע לאמרות על גוגל - אני אישית לא חושב שגוגל כבר לא צעירה, היא צעירה בריבוע. תמימה? פחות.. ויותר רעבה.

e-magine

New member
בפעם הראשונה כשקראתי את הודעתך

חשבתי על מקבילית הכוחות: א. אתר מארח ב. בלוגר ג. מפרסמים ד. קוראים חשבתי שבין הגורמים האלה צריך היות איזון ושאי אפשר להפר את האיזון הזה, כי אם מפירים אותו זה כמו לקצר את אחת הרגליים של השולחן. אני חשבתי בהתחלה שהדרישה שלך דומה קצת לדרישה לקצר את אחת הרגליים. די הסכמתי עם נוסעת, ורציתי להגיד ש"זו העיסקה". אחרי זה התחלתי לשאול את עצמי האם באמת זו העיסקה? האם אתה אכן ביקשת "לקצר רגל לשולחן" או שלאמיתו של דבר, השולחן היה פעם יציב יותר, לא אתה (הבלוגר) ביקשת לשנות את היציבות ואת האורכים, אלא מישהו אחר? ובעצם מה שאתה מבקש הוא למדוד ולאזן מחדש את רגלי השולחן למען יציבותו? לדעתי הבלוג מהגדרתו הוא שטח מאד פרטי. נכון, היות ואינך מחזיק בבלוג שעומד על מתחם עצמאי ששכרת בכסף, אתה משלם מחיר אחר והמחיר הזה הוא מתן שטח פירסום. אבל יחד עם זאת מי שרוצה אתר בלוגים משגשג לטווח ארוך, אסור לו לנסות להכתיב עיסקה, בה יהיה במננון הפירסומות העלאת תכנים הנוגדים את השקפת עולמו של הבלוגר. במילים אחרות, לטעמי, אתר בלוגים שיכתיב פרסומות בעלות תוכן מנוגד להשקפת עולמו של הבלוגר, מסכן את יציבות העיסקה ואת עתיד האתר. אני סבור שמלכתכילה, אם היריב היה מציע לך שטח בלוג בו יפורסמו הודעות ימניות, היית דוחה את זה על הסף (לא שאני מכיר אותך אישית, אלא על סמך הכתוב בהודעה שלך בלבד). לדעתי, העיסקה המקורית היתה שהפרסומות תועלנה תוך התחשבות. מי שהפר את האיזון וקיצר רגל או שתיים לשולחן הוא האתר, כאשר פתח פתח לפרסומת לא מתחשבת וללא אפשרות סינון. (לדעתי זה בכלל בניגוד מדיניות גוגל ואנ מצפה שתעדכן אותנו על תשובת גוגל). ערעור העיסקה התחיל מסיבות כלכליות, כאשר ליריב לא היתה כנאה ברירה ומכר את הבסטה או לפחות את השליטה בה, לנענע. אחרי זה בא סיפור הסרגל של נענע, שהוחדר בכח לגולשים, ואחריו באה המחאה האימפוטנטית, שהתבטאה בכתיבת המון פוסטים נגד הסרגל, באירגון בלוג מיוחד למחאה (פעולות שכמובן רק הגדילו את הכנסות האתר) וב"גולת הכותרת" שהיתה יום אחד של אי כניסה לישראבלוג. נענע מצידה הקטינה את הסרגל למנויי הפרו בלבד ובזה הסתיים העניין. הדרך היתה סלולה לחוקן הבא.

TheRaven1

New member
אני אישית חושבת שעירבת כאן

גורם לא קשור. גוגל לא קשורים לעניין. הם במקרה השרת של הפרסומות אבל הם לא הכריחו שום יריב ושום נענע לתקוע את הפרסומות שם. זו אחריות של נענע ויריב בלבד. לגבי הויכוח אם מותר/אסור/רצוי או לא, זה כבר עניין אחר ודעתי מנוגדת לשלך. לטעמי, אם נותנים לך מקום איחסון, פלטפורמה לכתיבת פוסטים, יצירת קישורים וכו', אתה צריך להודות ולא להתלונן על חתיכת פרסומת קטנה. אבל זו רק דעתי וזה לא עניין של ויכוח. TheRaveN

ailag

New member
משהו שפספסת

ישרא לא בחרו לך שום פרסומת, גם לא גוגל. הפיצ'ר הזה לוקח מילים נפוצות בבלוג שלך ומראה תוצאות רלוונטיות מגוגל adwords. אגב, זה תלוי משתמש - אנחנו נראה פרסומות בעברית ואמריקאים לא יראו למשל (אני משערת שזה לפי הארץ שמשוייכת ל IP שלנו). הכל אוטומטי. אף אחד לא מחפש לעשות כלום על חשבונך או להרע לך. ואם תכתוב רשומה על סקס תראה שבכניסה אליה יש פרסומות מאוד בוטות. אז? יריב עושה לך דוקא? או שמא האלגוריתם?

נדמה לי שהיה תקדים פעם

שבו ארגון החיזבאללה הצטרף לאיזה שירות החלפת באנרים של אמאזון. אני לא בטוח בפרטים, אבל נדמה לי שכשהפרסום של הארגון הופיע אצל מישהו שממש לא אהב את זה, העניין יצא, ולבסוף הורדה החיזבאללה מהשירות (וכך לא פורסמה יותר במסגרת החלפת הבאנרים). אני לא יודע על איזה ארגון ימני מדובר, אבל יכול להיות שיש לך קייס ללחץ עליהם אם זה ארגון לא ממש חוקי. ובהמשך לגבריה של הכותבת מעלי, עצה סימפטומטית שעלולה לעבוד: כנס לאתר של הארגון הימני הזה, תסתכל בקוד המקון שלו (view->page source) ותראה איזה מילות מפתח מופיעות ברשימת מילות המפתח בתגית הmeta. בדוק אם יש מילים שאתה יודע שמופיעות אצלך הרבה ומופיעות גם שם. בדוק איזה מהמילים הללו, כשאתה נכנס לגוגל ומחפש אותן, אתה מקבל לינק לאתר הזה. אם אחת מהן (או כמה) מביאות לפרסום בצד של האתר הזה - זה מעלה את הסיכויים שזו המילה הבעייתית (אבל זה לא הכרחי שזו דווקא זו). עכשיו, שנה את הפוסטים... אני מניח שאפשר לערוך אותם, נכון? זה עבודה, אבל יש סיכויי שזה יעבוד. בהצלחה.

למעלה