"מעלית".

מובחרת

New member
"מעלית".

אתם כאן, חבר'ה חכמים ורגישים אחד אחד...רוצה לשמוע את דעתכם ווקשה: אנוכי, מתגוררת בבנין, אשר חלק מדייריו עדיין חרדים.( עם דגש על ה"עדיין"...עם שכיינה כמוני, לא ירחק היום--- ) בד"כ, משתדלת שלא לעורר את חמתם בקשור לדת. השבת, תש כוחי מלטפס את 5 הקומות עד ל"מגדל השן שלי", ובאופן אוטומטי, רציתי להשתמש במעלית. כמובן, שמתוך התחשבות יתירה ברגשותיהם של הדוסים - לא עשיתי את זה. טיפסתי 5 קומות ברגל, ובקושי הגעתי, עם הנשמה ביד. מה הייתם עושים?

rigoletto111

New member
מה השאלה בכלל?

את הרי לא גרה במאה שערים, ואין סיבה שתתחפשי לדוסית. כשעברו לגור שם הם ידעו שזה לא איזור חרדי. אם ממש לא מוצא חן בעיניהם שיעברו לגאולה או להר נוף וכו'

מובחרת

New member
האיזור אמנם לא חרדי,

אבל, הבנין שלי ספציפית, מאוכלס חרדים. נדמה לי, שהלחץ שלי נובע, מאי רצון למשוך תשומת לב מיותרת. נכון, שאם אסע במעלית, לא יאונה לי כל רע. סתם כזה. אין לי חשק למשוך עיניים. תודה בכל אופן.( שיט. צפחאה עכשיו! )

barr1969

New member
איזה חוסר התחשבות ברגשות את מגלה

כשאת מזמינה מעלית לקרקע, ונבלעת בתוכה עד קומה 5? ברב הבתים החרדיים המשותפים, יש מישהו שממונה על ניטרול המעלית לפני שבת. אם המעלית פועלת, ואת לא בחברה של שומרי שבת עם רגשות העלולים להיפגע בכל רגע, מה הבעיה בדיוק?

מובחרת

New member
אז הו, שאני כן בין חברה השומרת שבת.

בבנין מתגוררים שומרי שבת. נכנס בי שיגעון כזה, שחילול השבת שלי, עלול להרגיז. זוכרת כמה צרמה לי מוזיקת העובדים הזרים- בליל שבת אחרי קידוש, כשעדיין שמרתי שבת. יש בזה משהו, לא ?

איזה חוסר התחשבות מצידם.

בגלל שלהם יש אמונה מסוימת, אז לתת לך להתייבש חמש קומות ברגל? נראה לי מופרך. אם את גרה באיזור חרדי בין מכרים שאין את מעוניינת שיידעו על חילוניותך - זה מקרה אחר, בו בחירתך דוקא נכונה, שהרי את ביודעין חיה במציאות כזו בה את צריכה לחפות על עצמך לבל יידעו על אורח מחשבתך וחייך השונים. אך אם המקום הוא מעורב, ובאופן עקרוני לא מפריע לך אם יידעו או לא - אז אני לא מבין.

שמת לב?

החרדים מאוד מאוד רגישים. הם מאוד נפגעים ומאוד עדינים ברגשות שלהם שזה פשוט חוסר רגישות ואכזריות לשמה לעלות להם במעליות לעבור להם בשכונות בלי שַל וליסוע בשבת כשהם לא יכולים. לכן הם יזרקו מיני תרגימה וכריות ספיגה על מי שתפגע ברגשות שלהם הכל מתוך כוונה טובה והכל מתוך בהלת רגשות ורגישות. האף שלהם גם מאוד מאוד רגיש והם מאוד נפגעים ברגשות שלהם אם הם מריחים פיצה אפויה בפסח ממרחק כמה רחובות ביחד עם כבד צלוי שזה ערוב תבשילין. לכן הם מקפידים לזשרוף כמה פחים אצלם ברחוב כדי שהריח יעבור. חס וחלילה הם לא יעשו משהו לפיצריה חוץ מכמה אבנים קטנות ורגישות. זה גם מאוד פוגע ברגשות שלהם כשנציגת שירות של חברה כלשהי תדבר איתם, במקרה כזה הם מעדיפים להסתכל לצד השני תוך כדי דיבור כדי לא להיפגע. בכלל, הם גם משתדלים להעיר בקול רם ובעדינות לבחורה שתשב מקדימה במהדרין כדי שהם לא יפגעו חס וחלילה. הם רגישים. מתוך אותה רגישות נדירה ומיוחדת הם משתדלים להמשיך ללכת כשיש צפירה כדי שהרגשות שלהם לא יפגעו מכך שיש אנשים רגישים שזה מפריע להם. שום דבר לא אישי נגד הי"ד הכל עניין של רגשות.

מובחרת

New member
העובדות שהבאת, נכונים ברובם.

אלא מאי? שעשרות פעם ישבתי בקדימה של אוטובוסי מהדרין, ומעולם מעולם מעולם, לא העירו לי על כך! אני עצמי שמתי לב פתאום, שישותי החוטאת מוקפת שחורים..כמובן, שאם לא מעירים לי, הפאדיחה גדולה יותר מבחינתי. אבל, יודע מה? נדמה לי, שהציבור החרדי בירושלים, גס ,וונדליזי, ופרוע עשרת מונים, מהציבור החרדי בבני ברק בה גדלתי. גילויי האלימות שמייחסים לחרדים, כמעט ולא פגשו אותי במהלך 29 שנותי.

נכונות ולא ברובן

אלא ברובו של הציבור. כלומר העובדות קיימות רק לא כל חרדי הוא כזה. בבני ברק? לא נתנו מכות רגישות לנערות כדי שלא יפגעו ברגשות תושבי שכונת אור החיים? לא שרפו חנות בגדים ברחוב רבי עקיבא שפגעה ברגשות התושבים? לא שרפו עצים ורמזורים בצומת השומר עזרא כשהיה חשש לפגיעה ברגשות החרדים הלא הומאים? אני לא יודע באיזו פלנטה את חיה. חרדים רגישים לרגשות עצמם ואטומים לגמרי לרגשות חילונים. רק חרדי שלא אכפת לו מרגשות של אנשים שחושבים אחרת ממנו לא יכול להבין את חשיבות יום הזכרון. ואל תספרי לי שאומרים בחיידר קדיש או משניות לעילוי נשמת - במקום. כי זה היה חיילים חילונים. בצבא החילוני שלא שאלו את רעבּ חיים קנייבסקי אם ללכת ללבנון. אני כן מסכים שיש הבדל מהותי בצורת ההתנהגות בין המגזרים השונים אצל החרדים ואני לא רוצה להכנס לזה פן יאכלו אותי כאן כמה געררס בלי תוספות.

חיים 1990

New member
זה נכון שיש אלימות בני ברקית

אבל גם לדעתי היא פחותה מהאלימות הירושלמית. שרפו חנויות בר``ע, שבבניקים שרפו פחים בעזרא השומר (במקרה הייתי שם וראיתי שכולם היו בחורים, בודדים נראו כבחורי ישיבות). מכות לבחורות בשכונת אור החיים לא ידוע לי, למרות שאני גר שם. לעומת זאת מעשי האלימות בירושלים רבים יותר לדעתי.

אנילה1

New member
מובחרת, חושבים על טיפוס במדרגות

כהזדמנות לעשות כושר, ומאמצים את זה לכל יום, כך חוסכים גם הרבה כסף למכון כושר, שלא נדבר על שכנות טובה עם החרדים.

בתש1

New member
אני בעד התחשבות ושלום

אולי באמת כדאי לעבור לאזור אחר..

Le Fay

New member
אין דילמה.

כשמצד אחד אלה הרגליים הממשיות שלך, הזיעה הממשית שלך וקוצר הנשימה הממשי שלך ומצד שני ספקולציות בדבר רגשותיהם של זרים, הדבר היחיד שעשוי להכריע לטובת מדרגות הוא ערכן האירובי המשוער לבריאותך, לפיגורה או למירוק חטאים. מצד שני בשביל זה יש את הריצה אחרי האוטובוס ונקיונות מאחורי המקרר, אז מעלית.

חיים 1990

New member
דבר ראשון תתחילי דחוף

לעשות ספורט, קצת ריצות יעזרו לעליה במדרגות. דבר שני, לדעתי צריך להתחשב רק אם הם מתחשבים בך. בקיצור זה תלוי בך כמה את רוצה להיות איתם בקשר טוב.

הבעייה אינה חוסר התחשבות מצידה !

אלא עד כמה כופין על מיטת סדום ! ונדהמתי לשמוע מפי נהג ההובלות יונתן הס עד כמה עינם צרה איש ברעיהו החרדים. למרות שאותו אברך דלפון משלם את ההובלה לפי שעה, [לרווחת פועליו הסבלים] עכ``ז נתקל בהתנגדות עיקשת להשתמש במעלית באיזורים חרדים,והמפסיד כמובן האברך הדלפון

אומי5

New member
יש לי רעיון מקורי

תיגשי למשפחה בקומת קרקע ,או בקומה הראשונה ,ותגידי להם בזו הלשון : אני חילונית ואני לא רואה סיבה לעלות חמש קומות ברגל בשבת. אם אתם רוצים למנוע את חילול השבת הזה באו נחליף דירות (וכל אחד ימשיך לשלם את אותו הסכום לבעל הדירה .)(את הנאמר בסוגריים יש להגיד מהר ) ככה במסירות נפש תמנעו חילול שבת בביתכם ממש...... אני מהמר שפשוט תמשיכי לעלות ברגל או להרגיש לא נעים מפני שאר השכנים, כי הם לא יסכימו. אומי (שחזר מהודו )

למעלה