מעלים הילוך

פולני2000

New member
מעלים הילוך

טוב, הרבה מים עברו בנהר והיום אני בעלים גאה של אזרחות פולנית. סיימתי שלב ראשון בתהליך מאוד ארוך שהתחיל לפני כ-4 שנים (סביב סיום התואר הראשון שלי). התחושה היתה שאפשר גם אחרת. רק אחרי שהשתחררתי גיליתי שבשביל המון אנשים (כולל כאלו שלמדו איתי בתיכון) הצבא היה רק אופציה- מלא השתמטו. שלא לדבר על מפגש עם זרים שמתפלצים מהמחשבה שהשנים הכי יפות יבוזבזו בשמירות בפאקינג חברון. הכי גרוע הוא לצאת לעולם האמיתי ולגלות שנדפקת וחזק: כי בזמן שאתה שמרת, יש אנשים שעשו כסף, למדו לתואר, או סתם סידרו לעצמם תפקיד בצבא שמסדר להם קריירה. חיי הכלב של הסטודנט הישראלי היו מזעזעים את השותפים הזרים שלי בכל פעם מחדש. בגילוי לב מאוד לא אירופאי אחד מהם אמר לי שהמדינה פשוט מתאכזרת אלינו. יצאתי לעולם הגדול וזאת המציאות- פשוט נורא קשה פה. התחושה שרק אתה בתוך החרא הזה התפוגגה כשיצאו חצי מיליון איש לרחוב בקיץ האחרון. אבל הטמטום ששולט פה לא יוביל לשינוי אמיתי. אנשים לא באמת רוצים לצאת מהשטחים ולשנות סדרי עדיפויות, אנשים לא באמת מוכנים להתנתק מהדת ולקיים אורח חיים ליברלי, אנשים לא באמת רוצים שינוי. אני אפילו לא מתייחס להתפתחויו ההזויות האחרונות (היום שמעתי שהחשמל יעבור הכשר). פשוט רע פה והולך להיות עוד יותר רע. אפשר לשבת ולבכות (עשיתי), אפשר לנסות לשנות מבפנים (ניסיתי כמה וכמה פעמים) ואפשר פשוט למצוא אלטרנטיבה. וזה מה שהחלטתי לעשות לפני 4 שנים- בהתחלה כבדיחה, אבל היום הרבה יותר ברצינות. צברתי קצת כסף מאז התואר, הוצאתי אזרחות פולנית ועכשיו אירופה מחכה לי. מדינות סקנדנביה מאוד קוסמות לי- לא בגלל הנופים המרהיבים או כל מיני עניינים שברומו של עולם. אני רוצה לחיות במדינה שעולם הערכים שלה דומה לשלי: חילונית, ליברלית, מעריכה אנשים עובדים וחרוצים, מכבדת את הצורך של בנאדם לנהל חיים פרטיים. אין לי בעיה לשלם מיסים אם אני מקבל משהו בעבור זה. ברור לי ששום דבר לא מושלם ויש למדינות האלה בעיות- השאלה היא האם במאזן הן עדיפות על מקומות יותר קונבנציונלים למעבר (בריטניה, צרפת או הולנד). השאלות שלי הן כאלה: א. האם המדינות האלה לא פרובנציאליות. הכיוון שלי הוא לעבור תחילה לתוך תואר שני ורק אחרי שנתיים של לימודי שפה לנסות להתאקלם בשוק העבודה. הבעיה היא שהתוכניות שרלוונטיות מבחינתי הן בערים קטנות: אולבורג, לונד (אני יודע היא שעה מקופנהאגן), אופסלה. מדובר בערים אוניברסיטאיות- אני מוכן לגור בחור שנתיים- השאלה היא אם קופנאגן היא מקום לא פרובנציאלי (טיילתי שם- עיר יפה, אבל כתייר אתה לא מבין שום דבר. בשטוקהולם מעולם לא הייתי). האם לא עדיף ללכת למקומות יותר קוסמופוליטים כמו לונדון או פריז? ב. האם לרווק בלי ילדים (אבל מעריך שיהיו כאלה בעשר שנים הקרובות) כדאי לעבור למקום כזה. האם זה משתלם?

פולני2000

New member
נחתך לקראת הסוף

הכוונה שלי בשאלה השניה- היא האם באמת אתם מרוצים מתשלום המיסים שלכם- האם אתם מקבלים שירותים נאותים (בריאות, חינוך וכו'). האם השיטה באמת עובדת? מחכה לתשובות שלכם, ממה שראיתי יש כאן לא מעט מקומיים. תודה, הפולני החדש!

forglemmigej

New member
היי פולני

אם אתה נחוש בדעתך לעזוב את ארץ מולדת דע מה עומד בפניך , הגירה זה לא מהלך קל כלל וכלל לא, זה דורש המון אבל המון משאבים כספיים, תעצומות נפש לא קטנים ,לא פעם אני שאפילו שחיה פה עשר שנים ,שואלת את עצמי מה אני עושה פה בעצם אבל זה עובר אחרי כמה זמן כי אי אפשר להתנדנד כל הזמן קדימה ואחורה זה מתיש ביותר. הצעה פרקטית לי אליך תלמד בשפת המקום תשקיע בלימודי שפה שיביאו אותך ללמוד בשפה המקומית זה יחסוך לך הרבה שנים של השתלבות גם תואר מקומי יפתח לך דלת יותר בקלות . מצד שני רק שתדע שהמצב הכלכלי לא זוהר גם פה ויש אבטלה לא קטנה, אנשים רבים מחפשים עבודה זמן רב מאד .זה באשר לקשיים באשר להטבות אין ספק שמדינת הרווחה נותנת תמורה לכל קרונה שמושקעת בה אבל זה לא רק מדינת הרווחה שבסדר, אלא התנהגות האנשים אין פה בכלל דבר כזה להחליק פינות הכל ישר כמו סרגל בלי שום זיגזגים לישראלים אחדים היו בעיות כשרק הגיעו וביקשו מחברים ש"יכניסו" אותם לעבודה הם פשוט לא מבינים שאין דבר כזה שמישו שמכיר יכניס אותך ,כל שיטת הקומבינה פשוט לא עובדת פה ,לא מעטים מהם לא הבינו שצריך להשקיע בקורסים בלימודי שפה רציניים אם הם רצו להיות חלק מהמילייה לכל דבר פה דורשים תעודה אפילו למנקב כרטיסים ברכבת אין דבר כזה "כאילו" שלמדת או גמול השתלמות חחח היושר פה זה משהו שמחזיק את החיים הטובים יש גם זבלים כמו בכל מקום אבל הם בטלים בששים . באשר לפרובינציאליות יש פה הכל בכל מכל טוב ולא רק זאת היום סקנדינביה מובילה באופנה ובישול בשטחים אלו שלא לדבר על סרטים ועוד הופעות תרבותיות ומי זכה בפרס נובל לספרות השנה? שבדי דוקא. יש רכבות, מטוסים, משרדים ממשלתיים, כבישים סלולים ..פשוט אלו לא מדינות שמפגינות גנדרנות עם קתדרלות ענקיות או גנים מפוארים וחניות פלצניות היופי יותר מופנם אבל לא פחות מושך. קיצר אתה ממש
לפה.

פולני2000

New member
תודה על התשובה!!!

א. הגירה זה צעד נורא. נקודה. אני לא חושב שיש משהו רומנטי בלקום ולעזוב הכל מאחוריך- כמו שציינתי בהודעה שלי, המהלך הזה, שהחל לפני כמה שנים כסוג של בדיחה, והופך להיות רציני מיום ליום, הוא לא משאת נפש אלא תוצאה של נסיבות. אני אדם בוגר שראה שניים שלושה דברים בחייו, וכאשר אדם כמוני קם ועוזב מדינה שבה נולד, גדל, שירת בצבא, עבד ובו החוג החברתי שלו והמשפחה שלו, הוא עושה זאת אחרי הרבה מחשבה ותכנון, ואחרי תהליך ממושך שלהבנתי עדיין לא הסתיים מבחינתי. אני עדיין מתלבט, וגם ברור לי שגם בסקנדנביה לא מלקקים כל היום דבש. ב. תודה על העצה בנוגע לשפה. הכיוון (בין אם זה יהיה בסקנדינביה או במקום אחר) הוא ללכת וללמוד לתואר שני, ובמקביל ללמוד את השפה המקומית (ברוב המקומות זה ניתן כחלק מהמסגרת הלימודית). אני לא רואה טעם להתחיל ללמוד בארץ, מה גם שאני עדיין רחוק מלהיות סגור איזו שפה אני אמור ללמוד (אם בכלל). אגב, הממוצע מדבר על פרק זמן של שנתיים בקרב דוברים ילידים הדרוש לרכישת מיומנות שפה טובה. האם הדנית/שבדית יוצאות מהכלל (קשות/קלות יותר). מה הניסיון שלך עם הדנית? מהביקור שלי בקופנהאגן מדובר בשפה מאוד לא יפה לאוזן, השאלה היא האם היא גם קשה כמו שהיא נשמעת? ג. שיטת הקומבינה מעולם לא קסמה לי. אצלנו במשפחה הפתגם הידוע הוא שבישראל כולם חברים של כולם, רק שהם לא חברים שלי. התחושה שלי היא שרוב האנשים בישראל מרגישים ככה. יש כנראה קבוצה סודית שמצליחים באמת "לא לצאת פראיירים" השאר נדפקים וממשיכים לספר לעצמם איך הם יצאו גבר-גבר כשתפסו את המכולתניק מנסה לרמות אותם בעודף. ד. לגבי הפרובנציאליות- הכוונה לא היתה למגדלים גבוהים. באסטנה בונים מבנים מטורפים לחלוטין. אני מנחש שאין לך מושג איפה זה אסטנה כמו ל-99.99% מהאנושות. פרובנציאליות לא נמדדת בבניינים או בתשתיות אחרות אלא באופן שבו אנשים תופסים את המקום בו הם חיים. ישראל היא מקום פרובנציאלי: אורח החיים בישראל בשנים האחרונות הוא העתק דהוי של מה שהיה בארה"ב לפני 40 שנה- עם אותם קניונים מגוחכים ובולמוס קניות. ילדים עושים פרום בסיום התיכון, כולם רוצים בית פרבר במושב השיתופי. אין בישראל שום דבר פוזיטיבי שהופך אותה לבעלת משמעות בשביל רוב האנשים שאני מכיר. אנשים חיים כאן מתוך ברירת מחדל ומתוך תחושה שלא עוזבים את מה שהשקיעו בשבילו כל כך הרבה (כי כאמור אנחנו משקיעים והרבה). ה"מצליחינים" "עושים את זה" בניו יורק ובלונדון, לא בת"א, חיפה או קרית מלאכי. ברור לי שגם מדינה כמו דנמרק סובלת מזה, השאלה באיזו מידה. ואם נהיה יותר ספציפים- מקום כמו אלבורג, במונחים ישראלים: האם זה ת"א או קרית מלאכי? האם מעניין לחיות במקום כזה או שאנשים נמצאים שם מתוך ברירת מחדל. ה. המון תודה על התשובות- וכמובן, אם הדברים יסתייעו, ונכריע על האופציה הסקנדינבית, אני אשמח מאוד לבוא!

torontoboi

New member
ההתנשאות שלך לא תעזור לך כ"כ בתהליך ההגירה

זה שהקרצת את אסטנה שלא קשורה בשיט לטופיק שלך וזה שמתוך התנשאות אתה ישר מניח שאף אחד חוץ ממך לא יודע איפה אסטנה ממוקמת, וזה שאתה קורא למקומות כמו אלבורג "חור", ממש לא יעזור לך לא בהגירה ובטח שלא בהתאקלמות בשום מדינה שהיא ובטח שלא בסקנדינביה, אז אולי תתחיל קודם בלעבוד על זה :) ובאשר למשהו קצת יותר פרקטי, אני סוגר כבר חודש רביעי בעיר שאתה היית מכנה אותה "חור", אודנסה שבדנמרק, אני כמוך באתי לפה עם דרכון אירופאי לעשות תואר שני, וזאת הייתה החלטה מצויינת ואני מאוד נהנה פה. אודנסה היא בהחלט לא "חור", וגם אלבורג או לונד הם לא "חורים", אז כדאי שקודם כל תוציא את המונח הזה מהאוצר מילים שלך. הסוד לחיים טובים הוא התאקלמות ולעשות חברים. קודם כל בשומקום בסקנדינביה חוץ מאולי שטוקהולם לא תמצא הרבה ישראלים. באודנזה אני כבר חותם לך שלא תמצא אף ישראלי (חוץ ממני) וכך גם באלבורג. אם אתה בא עם מצברוח טוב ומוכן ומזומן להכנס לכיתה שחצי ממנה יהיו ילדים מגרמניה והשאר מיקס של ילדים מזרח-אירופאים ואולי כמה דנים (ככה זה כשאתה לומד באנגלית) ולוקח מובן מאליו שהגיל הממוצע בכיתה יהיה 23-24, ולדעת שאלה האנשים שאתה תהיה איתם עכשיו שנה-שנתיים ואין כזה חיה ישראלים או יהודים או אמריקאים פה, ואתה לא דוחף לאף אחד בפרצוץ את כל המצב בארץ (כי לאף אחד באמת לא איכפת), אז תסתדר פה בלי בעיה. מבחינת מדינת רווחה, אני יכול לדווח כי דנמרק היא בהחלט מקום טוב, איך שאתה מגיע לפה (עם אזרחות אירופאית כמובן) אתה מקבל לימודים חינם, ביטוח רפואי חינם (לא רופא שיניים) ולימודי דנית בחינם, שהם לא-חובה אבל מומלצים בהחלט ואתה זכאי לשלוש שנים לימודי דנית בחינם ברגע שאתה מקבל את הכרטיס ביטוח בריאות שלך (CPR-Number), שתקבל אותו תוך שבועיים כזה אם באת לפה בתור סטודנט. דנית אמנם נשמעת כמו טרקטור דיזל, אבל ההגייה היא החלק היחיד שקשה בשפה. מבחינת תחביר היא יותר קלה אפילו מאנגלית. ה"סוד" הגדול פה, אם בא לך לדפוק את המערכת, הוא שאחרי שאתה מסיים פה לימודים (כלומר, אחרי שסיימת שנתיים של תואר שני וקיבלת את התואר), אתה זכאי ישר לדמי אבטלה דניים שמשתווים למשהו כמו 1,700 יורו לחודש, ואתה זכאי להם לשנתיים כל עוד אתה גר בדנמרק והולך לראיונות עבודה והסדנאות שהם שולחים אותך אליהם. ישראלים הם לא היחידים שיודעים לדפוק את המערכת, גם המזרח-אירופאים עושים את זה פה וגם הדנים עצמם אם נותנים לה כסף חינם אז לוקחים. ובתכל'ס זאת אשמת המערכת שנותנת לכולם ככה כסף, לא אשמתך. אבל כאמור בשביל זה אתה צריך קודם לשבת בדנמרק שנתיים וללמוד תואר שני. וזה שהלימודים בחינם לא אומר שהמחייה בחינם - תצפה לשלם (כמוני) 350 יורו לחודש עבור מעונות סטודנטים לא זוהרים במיוחד פלוס כמובן אוכל תחבורה וכו' שאף אחד לא ישלם בשבילך. עבודה אפשר להשיג אבל זה יהיה משהו כמו מחלק עיתונים (בשלוש בבוקר במינוס עשר) או מנקה כלים או משהו כזה. הטלויזיה פה משעממת, המחירים בשמיים והמזג אוויר חרא. אבל מצד שני ככה זה גם בארץ :) החיים פה בהחלט שונים מהארץ אבל אני מאוד שמח שאני ב"חור" ולא בקופנהאגן. ב"חור" הזה מצאתי חברים מאוד טובים, הפאבים יותר זולים ואוניברסיטה יותר כיפית. אם אתה ממש מתעקש על מטרופולין זוהר, תישאר בתל-אביב. או תעבור לאסטנה. :) בהצלחה!

פולני2000

New member
תודה על התשובה

כנראה שהתנסחתי בחוסר זהירות. אם העלבתי- זאת לא היתה הכוונה. פרובנציאליות זה ענין סובייקטיבי, רציתי לדעת ממכם, האנשים שמתגוררים במקום, האם אתם מרגישים שהם חיים בסוף העולם שמאלה, במקום שבו אנשים חולמים לעבור למקום אחר, או שאתם מרגישים שאתם חיים ב"מטרופולין זוהר" כהגדרתך. אם יש מגדלים (כמו באסטנה) זה פחות רלוונטי מבחינתי. אגב, שאלה רצינית ולא מתנשאת, האם העובדה שזר יכול, תהא השכלתו אשר תהא, יכול לשמש רק נער עיתונים, נכונה גם בקופנהאגן? לגבי שאר הדברים: אני לא מחפש ישראלים ולא מחפש לדפוק אף מערכת , לא אבוא לסקנדינביה כדי לקבל דמי אבטלה.ואני מניח שהמצב בארץ לא מעניין אותם, הוא גם יפסיק לעניין אותי ברגע שאעזוב. אשמח אם תיתן הערכה לגבי עלויות מחיה חודשיות במקום כמו אלבורג. תודה על התשובה המפורטת, סליחה אם נשמעתי קצת סנוב, ואני מאוד שמח בשבילך שמצאת מקום שטוב לך לחיות בו. אני מקנא, אחרת לא הייתי שואל כל כך הרבה שאלות.

torontoboi

New member
בכיף

אני שמח שזה היה עניין של חוסר הבנה ולא התנשאות אמיתית :) לגבי מגדלים - אין בדנמרק צורך כ"כ גדול במגדלים סטייל אסטנה או סטייל ת"א כי פשוט האוכלוסייה פה קטנה, ויש פה בתים בני 50-100 שנה שעומדים בכל מקום ואף אחד לא חש צורך לפרק אותם ולבנות במקומם מגדלים. אבל תמצא גם תמצא שיכונים עם בניינים בני 12-13 קומות בד"כ בפאתי הערים הגדולות, אבל הם מאוכלסים בעיקר ע"י פליטים סודנים ובוסנים וכורדים וסתם מסוממים או תמהוניים, זה לא מקום שצריך לשאוף אליו. יש גם בניינים נורמליים בני 5-6 קומות יחסית חדשים, אבל בגלל שהאוכלוסייה עדיין יחסית קטנה, אין פה ממש מגדלי יוקרה. לא אמרתי שאדם משכיל יכול לשמש רק נער עיתונים. בהחלט לא. אבל אם אתה בא בתור סטודנט זר לעיר בדנמרק שהיא לא קופנהאגן, סביר להניח שיהיה לך קשה מאוד למצוא עבודה זמנית מבלי לדעת דנית שותף. בגלל זה אני אומר שהעבודות שיותר רלונטיות לסטודנט זר הם לחלק עיתונים ולשטוף כלים ולנקות, ואם ממש יש לך מזל (ואתה כוסית) אז להיות ברטנדר בפאב אירי לדוגמה. וכאמור אני מדבר איתך רק על מצב שבו אתה סטודנט שמחפש עבודה זמנית. תשמח לדעת שכמעט כל הסטודנטים הדנים גם כן עובדים בעבודות חרא כמו קופאים בסופר ומקדולנדס, אבל פשוט בעבודות כאלה צריך לדעת דנית, אז אף אחד לא מפלה אותך לרעה כי אתה זר, פשוט יציעו לך עבודות שמתאימות למי שלא דובר דנית שותף. השכר יהיה אותו שכר בכל מקרה, וגם בלשטוף כלים תגיע ל14-15 יורו לשעה. כמובן שאחרי שתסיים את התואר ותחפש עבודה רצינית, החיים יהיו יותר קלים, במיוחד אם תנצל את השנתיים לימודים שלך כיאה ותלמד דנית תוך כדי. לדעתי אין פה אפלייה נגד ישראלים, ובמיוחד אם אתה מדבר קצת/הרבה דנית ועל אחת כמה וכמה אם יש לך תואר מאוניברסיטה דנית. הטעות הכי גדולה שאנשים עושים זה לא ללמוד דנית - לאנשים יהיה מוזר שישבת בדנמרק שנתיים לתואר שני ולא טרחת ללמוד את השפה. עלויות מחיה חודשיות - אלבורג זה כמו אודנסה, נראה לי עם 800 יורו לחודש אתה יכול לחיות נורמלי לחלוטין בתור סטודנט. קח בחשבון את הדברים הבאים: 1. אופניים אופניים אופניים. אין כזה חיה פה לחיות בלי אופניים. ככה גם לא תשלם על תחבורה ציבורית בעיירת מגורים שלך. 2. רכבות פה מאוד יקרות ובשביל להשיג כרטיסים פחות-יקרים אבל עדיין-יקרים צריך להזמין אותם כמה שבועות מראש. 3. אם השכר דירה שלך יהיה כמו במקרה שלי 350 יורו לחודש, קח בחשבון שעם החודש הראשון תצטרך גם לשים פיקדון של 3חודשים. כשאתה רוצה לעזוב את הדירה, צריך להודיע על כך בד"כ שלושה חודשים מראש גם כן. ממש לפני שאתה עוזב את הדירה, אתה מחוייב לצבוע את הקירות מחדש או שעלות הצביעה תנוקה מהפיקדון שלך. כמו כן, תצטרך לשלם גם עבור השבועיים שלאחר שעזבת, כלומר שמפקדון של 3 חודשים תקבל במקרה הטוב חודש וחצי חזרה. את כל זה גם הדנים משלמים אז אף אחד לא דופק אותך פה כי אתה זר, גם הדנים נדפקים ועוד אומרים תודה. 4. יש המון רשתות סופרמרקטים בדנמרק אבל בתור סטודנט עני תבלה את רוב זמנן בסופרים של הדיסקאונט - Fakta, Netto, Aldi, Lidl. לי אין תלונות על הסופרים האלה, הסופרים האחרים הרבה יותר יקרים אבל בתכל'ס סופרים בארץ הרבה יותר גדולים ויפים (לפחות אלו שבקניונים) ומרווחים ולא תמצא לזה מקבילה בדנמרק. מצד שני יש פה סופרים בכל חור. 5. לאכול בחוץ זה ממש לא הנורמה ואפילו בקניונים אין דוכני אוכל כמו שיש בארץ. מקסימום מקדונלדס. אוכל עושים בבית. זהו. אלבורג זה לא סוף העולם. לא יודע למה אתה קבוע דווקא על אולבורג, יש הרבה ערים אוניברסיטאיות בדנמרק. הייתי מציע לך להתחיל ב www.studyindenmark.dk אל תשכח גם שהתהליך קבלה לכל אוניברסיטה קצת שונה. במקרה שלי כל מה שהם ביקשו זה שאני אסרוק את הגליון ציונים שלי מהתואר הראשון ואת התעודה שלי (באנגלית כמובן) ואשלח להם, והופ התקבלתי. אוניברסיטאות אחרות יבקשו ממך לעשות העתק נוטריון של התעודה+גליון ציונים בשגרירות דנמרק בתל-אביב ולשלוח להם את ההעתק בדואר. וכמובן כל אוניברסיטה תקשב ממך מבחן TOEFL/IELTS ואולי גם GMAT תלוי למה אתה מנסה להתקבל. אם אתה רציני בעניין ובא לך כבר בראשון לספטמבר 2012 להתחיל פה לימודים אז יאללה תתחיל עם התהליך - יש לך נראה לי עד אפריל לשלוח את הבקשות ללימוד. בהצלחה! ליאור

nortsky

New member
רק לי...

הי פולני, רק לי קצת עצוב על מה שאתה אומר לגבי המיאוס מהחיים בארץ? ולו רק בגלל שאני שומעת את אותם דברים מהרבה אנשים, כולל אמא שלי שאמרה לי "אם מה שהולך היום בארץ, אני לא מצטערת שאת לא חיה פה, למרות שאני מתגעגעת מאוד". אמא שלי!! שתמיד אמרה על יורדים שהם אגואיסטים. *אנחה* עצוב. ולעניין, בכל מדינה יש טוב ורע. נכון שמעמד הביניים בישראל נשחק, הרבנות שולטת במדינה ושכחנו כבר מה זה תהליך השלום, אבל בשוודיה (שם אני נמצאת כרגע), קר. וגם חשוך. וגם אף אחד לא יגיד לך "יא זבל!" ויחבק אותך במקביל. אוקיי, זה אולי לא נשמע שקול אבל הדברים האלה לא קלים! חוץ מזה שכמו שאמרו לפני, הגירה זה בכל מקרה לא קל, ולא משנה כמה מוכן אתה מגיע, גם אתה תתבאס, ותיכנס לדיכאון קשה יותר או פחות, לתקופה ארוכה יותר או קצרה, ואז יהיה קצת יותר טוב, ואז יהיה הרבה יותר טוב, ואז תתרגל (קצת) למקום החדש אבל עדיין תתגעגע לאמא, לאבא, לחבר'ה, לים בדצמבר, או לחומוס אבו-אדהם. מכל זאת אני מקווה שאתה לא שוגה לחשוב שאני לא תומכת במעבר. לך! לך לדנמרק או לשוודיה, מצא את גורלך. גם אם לא תסיים בהגירה, לפחות יהיו לך אחלה שנתיים, מלאות חוויות, והאמת שאין סיכוי שלא תישאר אחרי זה כי בטוח תפגוש איזה סקנדינבית, זה מה שקורה בגיל הזה! (שבו אני מנחשת שאתה נמצא). בהצלחה! ואם אתה מגיע לשטוקהולם, תעדכן. :)

פולני2000

New member
תודה לכולכם על התשובות

טורונטו-בוי, . ההתמקדות באלבורג (או לונד או קרלסקרונה) היא בגלל תוכנית באנגלית בתואר שני שרלוונטי לי. תודה על כל הטיפים. נורטסקי- ישראל עברה שינוי בשנים האחרונות, וכמו שאומרים כל ספרי המודעות העצמית בשקל- "צריך לזרום עם השינוי". במקרה שלנו, לזרום החוצה. וחומוס אבו-אדהם? כנראה שהחושך השבדי שיבש את שיקול דעתך- החומוס שלהם הוא לא החומוס שיעלה בי געגועים ארצה, יש טובים ממנו, ויש גם הרבה יותר טובים ממנו.

נברא

New member
לא כ"כ נורא פה,

בטח לא אם משווים למקומות אחרים בעולם, סקנדינביה בין השאר. נכון, יש הרבה דברים מעצבנים, יש לחץ, ובעיקר יש את הישראליות הזו שמתבטאת בדעתנות-יתר ייצרית כמעט בכל נושא. ובכל זאת, במקומות אחרים צרות אחרות... מכרים רבים שלי שירדו לתקופות ארוכות חזרו לכאן באנחת רווחה. בסופו של דבר די טוב פה. (לפי שעה...
).

פולני2000

New member
חיים באר

בספר האחרון של חיים באר מופיעה אגדה חסידית יפה. אדמו"ר אחד מהעיר וורשה חלם חלום. בחלום הוא הולך על גשר בשער העיר פראג, ומתחת לאותו גשר נמצא כד מלא מטבעות זהב. האדמו"ר החליט כי זהו סימן מהאלוהים ועליו לנצל את ההזדמנות להפוך לעשיר. נטל את עצמו והלך עד לעיר פראג. כשהגיע מול השער גילה לאכזבתו שעל הגשר משמר של חיילים. האדמו"ר לא אמר נואש והחליט לחכות עד שהמשמר יעזוב. אך כמו כל יהודי טוב, נתפס די מהר. וראש המשמר חקר את הסיבה לכך שהוא משוטט בעיר לא לו. האדמו"ר סיפר מיד את סיפורו, וראש המשמר נכנס להלם. "זה בדיוק החלום שאני חלמתי" אמר ראש המשמר "רק שאצלי בחלום הכד לא נמצא מתחת לגשר בפראג, אלא מתחת לגשר בוורשה". האדמו"ר הודה לראש המשמר ששחרר אותו, וחזר אחר כבוד לוורשה. בוורשה, ממנה יצא מצא כד מלא מטבעות מתחת לגשר בהתאם לחלומו של ראש המשמר. לפעמים צריך לנסוע רחוק כדי להבין מה שיש לך בידיים.

S u B I

New member
תנסה אולי את שבדיה

או בריטניה, לפי מה (ואיך) שאתה כותב, דנמרק לא מקום בשבילך.. בהצלחה בכלמקרה.

למעלה