מעלילות הסוני F717

fireman

New member
מעלילות הסוני F717

טוב...אז שבוע עם המצלמה.... מעל 300 תמונות, הרבה ניסיונות, הרבה קריאה בחוברת אחלה מצלמה. אתמול אחרי שהרגשתי שהאפשרויות האוטומטיות של המצלמה לא תמיד נותנות לי את מה שאני רוצה, התחלתי לשחק באפשרויות הידניות. והגעתי לתוצאות בהחלט נחמדות ממשחק ב Fים וזמני חשיפה וכל מה שיש שם שאת האמת אני לא יודע מה זה אבל ניסיתי בכל מקרה. אני מעלה לכאן סט של 3 תמונות שצילמתי אתמול בתחנת רכבת ב"ש מרכז. שתיים מהן צולמו בכיוון ידני ואחת בכיוון אוטומטי של המצלמה. את ההבדלים תוכלו לראות בקלות. בכיוון ידני יצאו תמונות יותר בהירות (כמו שרציתי) אבל הן לא יצאו חדות לעומת התמונה שצולמה באוטומטי שיצאה קצת יותר חדה אבל כהה.... איפה הייתה הטעות שלי? מה אני צריך לעשות בשביל לקבל תוצאות טובות יותר לגבי שימוש באופציית ה white blance שמתי את המצלמה על מצב עננים כפי שהתאים למזג האויר באותו הרגע. אודה להתייחסות

ת ו מ ס1

New member
לגבי החדות

ההבדל נובע מעומק החדות בצמצם נתון. כדי לקבל תמונה בהירה, פתחת צמצם וקיבלת יותר אור. הבעיה היא שצמצם פתוח מצמצם את עומק השדה ולכן קיבלת חדות רק בחלק הקרוב של התמונה. לדבי דיגיטליות עדיף כהה על בהיר, כי כהה ניתן לתיקון, בהיר פחות או בכלל לא. תומס

enoeht

New member
עצה קטנה

ממש אין לי בעייה להסביר לך את מה שאני למדתי בתחום של צמצם, תריס וכו' ואפילו אשמח. למרות זאת אני ממליץ לך בחום לרכוש את הספר "מדריך שטח לצילום" של נשיונל ג'אוגרפיק - וללמוד ממנו. יש הרבה מאד מה. ברגע שתקבל מידע עם תמונות ודוגמאות הכל יתברר לך ואני מבטיח לך שאחרי ימים ספורים של ניסויונות, יצאו לך תמונות מעולות. יש לך מצלמה מעולה וכדאי להשקיע בחלק החשוב... או במילים אחרות אצטט את אברהם לינקולן : "אם יקציבו לי 8 שעות בשביל לכרות עץ, אנצל 6 שעות מתוכן בשביל לחדד את הגרזן..." תהנה, אודי.

fireman

New member
תודה רבה לכל העונים!

שיחקתם אותה.... לגבי הספר...הוא בעברית? מה מחירו המשוער?

ת ו מ ס1

New member
בעברית זאת מהדורה ראשונה

באנגלית כבר יש מהדורה שניה מעודכנת. תומס

אין הבדל גדול בין המהדורות,

קניתי את הגרסה האנגלית בגלל העדכון והתאכזבתי קשות כמה דפים על צילןם דיגיטלי, השאר נראה זהה פרט לצילום העטיפה

ת ו מ ס1

New member
והבדפים על צילום דיגיטלי

שווים משהו ? יש להם גם סדרת המשך שלמה לספר - צילום פורטרטים ועוד... תומס

DizzyMissLizzy

New member
לפי מה שאתה מתאר

אתה לא ממש מתמצא במה שקשור לפתיחת צמצם, מהירות חשיפה ושאר הפונקציות המתקדמות של המצלמה. במקרה כזה, תמיד-תמיד האוטומט יתן לך תוצאות הרבה יותר טובות. אם אתה מעוניין לפתח את הידע שלך בצילום, מעבר לצילום באוטומט, אני מציעה לך לקחת קורס טוב. אני מדברת מניסיון: בימים אלה אני בעיצומו של קורס מעולה, ומבינה שהדברים אינם כל-כך פשוטים. בכל אופן, זה לא איזה טיפ קטן שמישהו ייתן לך על רגל אחת, וכבר תדע לצלם.

למעלה