מעליב או לא?

מעליב או לא?

לפני כמה שבועות הבן הקטן שלי חגג יומולדת בגן עם עוד 2 ילדים, אחד מהם שמו עׂמר. כל אחד מהילדים קיבל במתנה מהגן לוח שעם יפה, מעוטר באותיות עץ היוצרות את שם הילד. שלשום, במסיבת סיום, נודע לי שאמא של עׂמר החזירה את הלוח לגן כאקט מחאה על כך שהיה כתוב עומר. לא נראה לכם תגובה קצת קיצונית, שלא לומר מעליבה (את הגננות)?

האגס 1

New member
לחלוטין כן

ואת זה אני אומר בתור אחד ששמו הפרטי גם כן נתון לשיבושים ואי-דיוקים מתבקשים, וזה באמת דבר שיכול להקפיץ אותך בכל פעם, אבל דווקא מהמקום הזה אני כבר רגיל למצוא דרכים אלגנטיות להעמיד אנשים על טעותם בשמי הפרטי. הבעיה של האמא הזאת היא לא השם, אלא היותה טיפוס של "תשימו לב אלי".

אטיוד5

Active member
כאקט מחאה זה דבילי

אבל אם היא ביקשה שיאייתו כהלכה ויחזירו לה, אם אפשר במחילה, אז זה נראה לי סביר.

לא, היא לא ביקשה.

שמעתי אותה אומרת לאמא אחרת: "שיתנו את זה בשנה הבאה למישהו אחר שככה כותב את שמו, או לאיזה עומרי."

היא חלק מחבורת נשים אצלנו בישוב

שמחפשות כל הזמן בעיות. ובאופן לא מפתיע - גם מוצאות. אני נחשבת לאמא השמ"זניקית, חלק ניכר מהדברים לא מפריעים לי.

האגס 1

New member
אז זה לא אמור להפתיע

שהיא החזירה את המתנה. אם היא לא היתה מוצאת בעיה עם השם - היא היתה מוצאת בעיה עם זה שהשם לא מנוקד, ושמישהו עוד עלול לחשוב שהתכוונו שם ל"מסגד עומר" או ל"הומר סימפסון" ועוד כהנה וכהנא. וסליחה על הבורות - מה זה "שמ"זניקית"?

De-Panther

New member
איזו אמא מעצבנת... אם הייתי הבן שלה

הייתי מאוד נפגע מהקטע הזה סה"כ ילדים קטנים... הם בעצמם לא ממש יודעים איך לכתוב את השם שלהם(וגם אם כן זה לא הכי משנה להם) הם רק רוצים את המתנה ש"לא פייר שהוא קיבל ואני לא" לפני שבועיים בתפוח הזהב היה לי מקרה דומה
בתעודה שקיבלתי(בגלל הזכיה של הפורום) ה-א' בשם שלי(אורן) נראתה כמו מ' וזה נראה כאילו השם שלי הוא מורן אז עכשיו יש כמה אנשים שקוראים לי מורן בגלל הדבר הזה
אבל זה בעיקר מצחיק אותי
ואל תעזו לקרוא לי מורן
קוראים לי אורן

Islington

New member
זה עניין של כתיב לא מובן

לפחות לך יש שם משפחה של גדולי האומה. יש לך מושג כמה עיוותים שונים ומשונים יש לשם משפחה שלי?

De-Panther

New member
אגב בכיתה מצאו לי כינוי שממש אבל...

ממש הרגיז אותי עם השמשפחה במקום וָיִ שיבשו את זה ל-וִי כמו V וזה דיי מציק וזה
אבל שמות וכינויים נועדו כדי שיבשו אותם... כמה פעמים צצו אנשים שהחליטו שהכינוי שלהם יהיה די-נמר ואני לא מזמן חשבתי על קטע עם אחד בכינוי די-קרנף

למעלה