מעלה שוב את הפוקצ'ה הכפרית

מעלה שוב את הפוקצ'ה הכפרית

המשגעת של קובי כדי שתיכלל בקטגורית הלחמים והפוקצ'ות בקישורי הפורום. ממליצה עליה בחום רב. מתכון: פוקאצ'ה כפרית רכיבים: 3 כוסות קמח שטיבל 2 כוס קמח מלא כוס קמח שיפון 2.5 כפות סוכר חום כפית מלח 1.5 כפות שמרים יבשים שתי כוסות מים 3 כפות שמן זית אופן הכנה: מערבבים את כל היבשים ויוצרים גומה מערבבים את הנוזלים מוסיפים ומגבשים עם כף לשים היטב ומכסים בכלי עם ניילון נצמד לשעה מוציאים אויר ולשים לכדור מניחים על תבנית משומנת בשמן זית ממתינים 5 דקות ופותחים לעובי 2.5 ס"מ בעזרת האצבעות . מפזרים מעט מלח גס רוזמרין יבש וסומסום מתפיחים להכפלת נפח אופים ב-180 מעלות ל-25 דקות בהצלחה קובי הערות: אני (דרומית) הוספתי חצי כוס קמח מלא לבצק כי המרקם היה רך מדי ולא התגבש. את הלישה הראשונה עשיתי במיקסר ואח"כ הוצאתי ולשתי עוד קצת על משטח מקומח (בקמח לבן). שימנתי קצת את הקערה בה התפחתי את הבצק בשמן זית. רוזמרין יבש קטפתי משיח הרוזמרין בגינה וכתשתי אותו בעזרת עלי ומכתש לפני שפיזרתי על הפוקצ'ה. שיטחתי את הפוקצ'ה עם אצבעות משומנות בשמן זית על התבנית, עשיתי שקערוריות קטנות בעזרת האצבעות על הבצק וטיפטפתי מעט שמן זית. לחכות בסבלנות שהפוקצ'ה תתפח בתבנית לפני האפיה. מתכון מעולה! מקור המתכון: eingedi הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
תודה לך דרומית../images/Emo24.gif

עושה רושם טוב מאוד יאמי
כמו כל הדברים של קובי.
 
למעלה