מעלה שאלה לדיון

לולי מ

New member
מעלה שאלה לדיון../images/Emo58.gif

כמה נקודות שחשבתי על סנייפ סנייפ מול וולדי- לסנייפ כמו לוולדי היתה ילדות אומללה רק בעוד שאצל וולדי היא נקטעה ברגע שהגיעה להוגי (האומללות נקטעה כמובן) אצל סנייפ האומללות המשיכה מכיוון שבניגוד לוולדי סנייפ לא השתלב חברתית לא היה אהוב ואהוד הוא מצד אחד רצה בכל מאודו את אהבתה של לילי אבל הוא קרא לה בוצדמית. הוא המעורב (הרי הוא הנסיך חצוי הדם) מתכחש לצד המוגלגי שלו כמו וולדי ודבק רק בצד הקוסמי יכול להיות שלילי ידעה שהוא חצי קוסם חצי מוגל היא הרי הכירה אותו מילדות יכול להיות שבגלל זה היא רחשה לו אפילו בוז גדול יותר לא נדע בוודאות מן הסתם, אבל אם היא ידעה היא לא הסגירה את זה, ואולי זה גרם לייסורי מצפון אפילו גדולים יותר. (ואני כן חושבת שזו נקודה משמעותית כי לאורך השביעי אנחנו רואים אנשים כמו דין תומאס שבורח כי הוא חצי מוגל או יותר נכון זהות אביו כקוסם לא ידועה אם נכונה או לא וכו') וסנייפ נמשך אל כוחות האופל כמו וולדמורט ודמבי מסרב לתת לסנייפ את המשרה כמו שהוא סירב לוולדי ואני חושבת שהוא סירב לדעתי מהסיבה האישית שהוא אמר להארי כי הוא התפתה והוא לא סמך עליהם עם משרה כה חזקה בידיהם וסנייפ יודע לבצע הלטת הכרה בכזו רמה שדמבי נותן לו ללמד את הארי בידיעה שגם וולדי לא יכול להיכנס למוח של סנייפ וסנייפ חוסם את וולדי עד לשנייה האחרונה וסנייפ יודע לעוף. וזה יוצא דופן. כי גם כשהם גילו שוולדי עף כולם היו בשוק. אז השאלה שלי היא כזו- אם סנייפ היה חזק כמו וולדי (ואני חושבת שהיא סיפרה את כל הדברים והתכונות האלו של סנייפ כדי להדגיש כמה יוצא דופן זה שהוא יכל להגיע לכזו רמת קסם) למה הוא לא נלחם בנגיני? למה הוא לא פגע בוולדי כששניהם היו בצריף? למה הוא עשה מה שדמבי ציווה עליו? למה הוא מת למען הארי? הוא הרי לא ידע שהארי הוא הוקרוקס שחייב למות כדי שוולדי ימות דמבי לא טרח לחלוק איתו את המידע הזה מה לדעתכם זה היה? נאמנות לדמבלדור או ללילי? אם לדמבי אז הוא אכן היה טוב במהותו ועשה בחירה (כמו שהארי בחר כמו שהארי אומר לאלבוס-סוורוס שהוא יכול לבחור) ואם נאמנות ללילי אז האהבה שהרגה את וולדי היא לא האהבה של לילי להארי זו אהבה שהרסה אותו וששמרה על הארי אבל האהבה של סנייפ ללילי היא זו שהרגה את וולדי, כי בכך שסנייפ עשה הכל גם שילם בחייו כדי להציל את הבן של לילי ולא נלחם אפילו (מה שלפני שידענו את כל הסיפור יכול היה להתקבל על הדעת) רק כי דמבי אמר לו שהוא חייב את זה ללילי. לא רק לילי הקריבה את חייה מתוך חוסר אנוכיות מוחלטת להארי גם סנייפ עשה את זה. עכשיו מה דעתכם על סנייפ? (ולא לא חייבים לאהוב אותו אבל אפשר לנסות
)

טוב,אני אקצר כי..../images/Emo58.gif

כתבתי פה הרבה מה דעתי על סנייפ. אבל בקצרה: סנייפ היה הדמות האהובה עליי ולדעתי היה גיבור הספר. למרות כל הסבל וההתעללות שסבל בחיים הוא היה טוב. הוא לא קיבל שום תמיכה גם שהיה סוכן כפול( אף אחד לא ידע על כך וכולם גם הארי תיעבו אותו). אז לדתעי אדם שמקריב הכל (כי אין דבר שסנייפ לא הקריב) למען לילי ולמען הטוב הוא אדם דגול וגיבור! וזהו . זו התמצית

an OTHER

New member
אחלה שאלות ../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

משהו קטן: סנייפ כן ידע שהארי הורקרוקס. זה היה בפרק "סיפורו של הנסיך", באחד הזכרונות האחרונים. ואז גם מסופר שסנייפ התעצבן על דמבלדור שכאילו "טיפח וגידל" את הארי כדי למות בידי וולדמורט. בקשר לשאלה- האם סנייפ חזק כמו וולדמורט? אני חושבת שלסנייפ יש כוחות קסם עצומים, יש לו גם כוחות מנטליים מאוד חזקים (כל הנושא של הסוכן כפול) אבל הוא לא קיבל תמיכה מאף אחד, ורק נשנא ע"י כולם. עד כאן, בקשר לכוחות שלו, הוא חזק בערך כמו וולדמורט (גם לוולדמורט יש כוחות מנטליים, וגילינו את זה בהרבה מקומות, כטום רידל וכוולדמורט). אבל פה הנקודה שבדילה אותם. בסנייפ יש גם חלק שאנחנו מכירים אצל הארי (זה התגלה רק אחרי השביעי =( לצערי). לסנייפ יש רגשות. סנייפ יכול לאהוב. וזה מה שדמבי כל הזמן ניסה להבהיר להארי. כבר יש לו נשק שלוולדי אין. ולא יהיה. ובגלל זה אני חושבת שסנייפ יותר חזק מוולדמורט בעניין הכוחות. סנייפ אולי לא הביא את היכולות האלה לידי ביטוי בגלל ששוב, יש לו רגשות והוא לא יכול להרוג בלי רחמים. הוא גם היה מומחה בהלטת הכרה, שהצליח לבלבל את כווווולם: המורים בהוגוורטס, אוכלי המוות, וולדמורט בעצמו, וכמו שאמרת, הוא עשה את זה עד סופו. עד השניה האחרונה שהיה עם וולדמורט בצריף המצווח. בקשר לשאלה, האם הוא היה נאמן יותר ללילי או לדמבלדור, אני חושבת שזה הינו הך. אחרי שסיפר לוולדמורט על הנבואה והבין ששילח רוצח באהובתו הוא בא לדמבלדור, בחרטה ענקיית, ובאותו רגע החליטו שנקמה בוולדי תתבטא בנאמנות לדמבלדור (ולילי). בקשר לאלה שלא מבינים למה סנייפ היה חייב להשתלח ככה בהארי כל השנים האלה, זה רק מראה כמו גדול הוא. הוא שנא את הארי בכל מאודו בגלל הדמיון הזה לג'יימס שכל כך שנא, ובגלל שלילי מתה בשבילו. אבל בכל זאת, היא שיחק את התפקיד ב-100% ולמרות כל השנאה שלו אליו, הוא המשיך להגן עליו, גם לאחר שובו של וולדי, ובזמן כל המלחמה הזאת. אני חושבת שמאחורי הניצחון של הארי על וולדמורט עומדים מס' אנשים : בראש ובראשונה, הוריו, שהקריבו עצמם ונתנו לו את חייו, סנייפ, ששמר עליו כמו שהיה שומר על לילי, ודמבלדור (שעשה נזק, הזקן המבולבל, אבל יש לו כוונות טובות=] ) וכמובן.. כל האנשים המרכזיים שנתנו לו תמיכה רגשית ונפשית: סיריוס, עליו השלום, רון והרמיוני, לופין (כנ"ל), וג'יני (שגם שיחקה אחלה תפקיד בתור התקווה של הארי). חפרתי.

an OTHER

New member
חח לאאאא

התכוונתי שאני חפרתי... אבל עכשיו אני חושבת שכן, גם את עשית את זה טוב! (-:

לולי מ

New member
../images/Emo6.gif מצחיקה

כתבת משפט אחרון שחפרת אז כתבתי לך שאני בעצמי לא יכולתי לחפור טוב יותר וכן מודעת לעובדה שחפרתי אבל השעה היתהמאוחרת ואחותי סיימה לקרוא את הספר ועכשיו הוא יעבור אחר כבוד לאבא שלי
שרשור שלם על כלום

an OTHER

New member
אה.

עכשיו הבנתי. זה תמיד קורה לי פה שאני הורסת את המצחיקים. חפרתי. את חפרת. כל הפורום הזה חפירה ממושכת. גם כן הארי פוטר... חופר אחד. שוב חפרתי.

לדעתי ../images/Emo58.gif

לדעתי סנייפ עשה את מה שהארי ציווה עליו גם מנאמנות לדמבלדור, גם נאמנות ללילי, ומסיבה חשובה לא פחות [שקשורה לראשונה] - אם הוא היה נלחם בנגיני זה היה חושף אותו. וולדמורט ישר היה מבין מה הולך פה..שסנייפ בעצם מרגל כפול אבל לטובת דמבלדור. והוא היה מת במילא אחרי זה, אבל מסכן עוד מלא אנשים. דעתי על סנייפ: הדמות שלו מדהימה. אני ממש אוהבת אותו. אהבתי אותו גם לפני ה-7, כשחשבתי שהוא אוכל מוות, וזה התגבר לאחר השביעי. הוא כל כך רגיש שזה עצוב ונוגע ללב. זה ממש נדיר בעיני. [וג'יי קיי רולינג פשוט מדהימה עם היכולת שלה לגרום לנו להתחבר ככה לדמויות...] Severus Snape

לולי מ

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

היה לי די עצוב בהתחלה שהוא אפילו לא נלחם אבל אחר כך חשבתי שהוא בטח רצה למות כדי להיות עם לילי עוד פעם מז שגורם לי לתהות האם הוא היה מודע לכך ששוב הקונדסאים יחד?
אין לו מזל לא בחיים ולא במוות סנייפי המסכן

../images/Emo58.gif

חח אני רק עכשיו כשאמרת קלטתי שהקונדסאים שוב ביחד.. אוף זה כזה עצוב. אולי הוא באמת חשב על זה שהוא הולך להיות עם לילי ולא התנגד גם בגלל זה...כ"כ אצילי!!
סנייפ..

לולי מ

New member
כן הא?../images/Emo58.gif

בסופו של יום הספר הזה מלא סתירות לדעתי הוא בין הכי מצחיקים במיוחד רון ומן הסתם הוא הכי עצוב

למעלה