מעלה נושא לדיון

ברביונה

New member
מעלה נושא לדיון ../images/Emo13.gif

לא אחת נשאלת שאלה בפורום איך היה ביריד מסויים? ונניח שאני קרמיקאית מה להגיד, היה מעולה? למה לי? ממש לא מתחשק לי שיבואו קרמיקאים אחרים ויהוו תחרות על כיסו של הלקוח. ואם אני תכשיטנית למה לי לאמר שהיריד היה פיצוץ והמכירות מעולות - הרי מיד יגיעו עוד 10 תכשיטניות. ונכון של אחת מכינה דברים שונים, אבל לקוח שקנה תכשיט מסויים גם אם יראה תכשיט יפה אחר לא יקנה שוב. להגיד שהיריד גרוע ולא היו מכירות - זה כולנו יודעים לאמר ובקולי קולות. אבל כשטוב אנחנו לא תמיד משתפים. מה אתם אומרים?

../images/Emo40.gifדעתי בנושא

ואם לא נגיד אז לא יהיו עוד דוכנים? הרי אם יריד מתוכנן להכיל 20 דוכנים זה מה שיאוכלס, לא משנה אם אמרת בפורום או ראו את זהו במקום אחר או שמעו על זה ממישהו. וחוץ מזה לא משנה כמה יפים יהיו הדברים שלך אם תעמדי לבד אין אטרקציה של יריד וגם ככה לא תמכרי כי יש המון פסיכולוגיה מאחורי הסיבות של למה בן אדם קונה. לגבי תכשיטים , זה נושא כאוב...זה הדוכן הכי נפוץ שקיים. אני באופן אישי חושבת שבעלי ירידים צריכים יושרה ולהגביל את מס. דוכני התכשיטים בפרופורציה ליריד, לוודא שסוגי התכשיטים שונים ומגוונים ולפי השקפתי גם לגבי תכשיטים וגם בכלל לתת עדיפות לאמנים אשר יוצרים את מרכולתם במו ידייהם משום שזאת אומנותם.

HayaBee

New member
נושא מצויין, בדיוק בשישי האחרון הועלה ....

היתה לי שיחה עם דוכניסט ביום שישי בדיוק בענין זה, למרות שכל פעם כשהוא מצלצל אלי ושואל על יריד הוא מקפיד לשאול אם יהיו עוד דוכנים מאותו סוג ומעונין להיות יחודי בתחום. בהמשך השיחה הוא מספר לי על ארוע בו הצליח למכור יותר מכל ארוע אחר בו היה בעבר, אותו ארוע היה בדיוק בנושא בו עוסק הדוכן שלו ולכן היו שם עוד עשרות דוכנים - בדיוק באותו נושא וענין - ושם עשה את המכירות הטובות ביותר.. לא יודעת מה זה בדיוק אומר, הפוך על הפוך, לא? לדעתי אין תחרות אמיתית בין הדוכנים ואסביר. שורה של חנויות תכשיטים בשוק של איסנטבול, כל הרחוב מלא חנויות תכשיטים - הכי כייף להגיע לשם ולקנות, המבחר אדיר ואמצע משהו שבדיוק מתאים לטעמי ולכיסי. שורה של דוכני תכשיטים ביריד, בדיוק אותו הדבר, אם אין מבחר זה משעמם והיריד לא מושך, כנ"ל לגבי מוצרים לתינוקות- יריד בנושא זה מביא רבים מאוד לחפש מוצרים שהם מעונינים בהם, המבחר יביא את הקונים. ברחוב הנעלים נוה-שאנן היו עשרות ומאות חנויות נעלים וזה עבד נפלא. בפסטיבל שוקולד כל הדוכנים מוכרים שוקולדים, אז יש תחרות? אחד מפריע לשני? בקניונים כל חנויות המותגים מפריעים אחד לשני? א, הרי אנו באים לקניון בגלל הריכוז הגדול של החנויות תחת קורת גג אחת, כנ" ביריד, כל הדוכנים החמודים תחת מסגרת אחרת כייפית באוירת פסטיבל וחגיגה. כל ירידי הנושא דווקא מוצלחים. אני אישית חושבת שכמה שיותר דוכנים זה פסטיבל וכייף ויותר אנשים מגיעים לראות את המבחר. יש יותר סיכויים למכירות ויש אוירה טובה וכייפית בין בעלי הדוכנים זה יגרום לקונים להגיע ולרצות לקנות, לכן כן להעביר את המידע, כן ליצור תחרות זה לטובת הקונים והם יודעים להעריך זאת ויגיעו כי עבורם ריכוז של מבחר בהחלט פועל לטובתם. I rest my case

לכל אחד טעם שונה.מסכימה עם חיה

כבר הייתי בכמה ירידים ואם מישהוא לא יאהב את התכשיטים הוא לא יקנה כך שמעצבת אחרת לא מהווה תחרות-אלא עם הן עושות אותו דבר.מסכימה עם חיה. חשש מתחרות לעתים נובע מחוסר בטחון במוצר ובכל מקום תמיד תהיה תחרות אם זה בקניון ואם זה בחוץ ביריד.

גיוון ביריד זה חשוב!!

אני המפיקה של היריד בביג רגבה , ואני מאמינה בגיוון של דוכנים אני מאמינה שדוכן יפה מושקע ואטרקטיבי מוכר! גם אם יש 10 דוכני תכשיטים כל אחד הוא אחר. ואגב היריד שלי יהיה באופן קבוע ומשתתפים בו רק אומנים אני לא מצרפת מה שלא עבודות יד. ואני מחפשת עוד דברים מענינים לתשומת לב הנוכחים בפורום! אגב אני לא גובה תשלום עבור הדוכן!!! חג שמח וכשר לכולם

למעלה