מעלה האגם.

Aberforth

New member
מעלה האגם.

כולנו גדלנו לתוך מניע הרווח, בין אם נרצה להודות בזה או לא. מה שאנשים קוראים לו אהבה, אם לא מקבלים אותו בחזרה, הופך לאדישות או לשנאה. אז האמת מתחילה להתבטא. אם נרדוף אחרי אנשים שאנחנו רוצים אבל הם לא אוהבים אותנו בחזרה, יגיע היום שבו נשאל את עצמינו מה לעזאזל לא בסדר איתנו. אם נחפש את היופי, את מה שאנשים אוהבים לקרוא לו ניצוץ, או את האהבה מהסרטים, נמצא את עצמינו בגיל 40 בודדים, מלאי חרטות ובעיקר חסרי זוגיות. אהבה היא הרבה דברים, אבל אף לא אחד מהם הוא הדבר שאינו יכול להתקיים. אי אפשר לאהוב מישהו, לקרוא לזה הגורל שלך ולצפות שבעוד מי יודע כמה זמן אותו אחד יאהב אותנו בחזרה. אהבה נמצאת אך ורק בבדידות. כל עוד אנחנו משלים את עצמינו שנצליח לתפוס את ההוא שאמר לנו מיליון פעמים לא, יש לנו לאן לשאוף, אבל זה שאיפה שהסכום הכולל שלה שווה לאפס. רק ברגע של בדידות, ברגע שבו אין לנו מה להפסיד, רק אז הנפש מגלה לנו מה היא באמת רוצה וזה שיאהבו אותנו. החיים הם כמו פצצה. אנחנו אוגרים את החוויות, האכזבות וההכחשות שלנו לתוך הבטן, והפצצה הזו הולכת להתפוצץ ביום מן הימים. אז נכון, זה לא יקרה מחר וזה גם לא יקרה בעוד שבוע, אבל כשזה יקרה, אנחנו צריכים להיות מוכנים. רק אהבה יכולה להיות לנו למשענת ביום שכזה. בינתיים, אנחנו מייחסים לה מושגים כמו יופי, כסף וחומרנות, כי זה מה שלימדו אותנו באגדות, אבל אף אחד ממושגים אלה לא יכול ללמד אדם כיצד לאהוב, כיצד לגעת, וכיצד להיות שם בשבילך. אז אנחנו יוצאים למרדף, אבל באותו בזמן אנחנו בורחים ממי שאוהב אותנו. יכול להיות שאותו אחד הוא אכן פחות מוצלח, פחות יפה או פחות עשיר, אבל הבן זונה הזה יעשה כל שביכולתו לגרום לנו להיות מאושרים. האם אנחנו רוצים לחיות חיים של מרדף, שנאה עצמית ובדידות. או שמא אנחנו רוצים לאהוב ולהיות אהובים על ידי אותו אדם.

יפה כתבת

אמיתי ונוגע.

אני הפסקתי לרצות. כנראה שאצלי כבר קרה הפיצוץ. כמה אכזבות ודחיות הנפש יכולה לשאת?!

וזה לא רק באהבה, בכלל לחיים. זה פשוט פלא איך כל דבר שרציתי- שלא תלוי בי ובי בלבד, אלא ברצונו של גורם אחר- לא הצלחתי להשיג.

אותו תהליך שקרה לי בעניין מציאת אהבה, שהפסקתי לרצות והפסקתי לחפש ולקוות, מתחיל לקרות לי גם בחיי התעסוקה. רק דחיות דחיות דחיות.

למי יש כוח.

השלושר

New member
שאלות ואז נלך

1. איפה נכנס כאן האגם
2. ממי אנחנו בורחים ? למיטב הבנתי אני לא בורח מאף אחת כרגע.
3. מה הלקח האופרטיבי מהטקסט ?
נניח שהפנמתי אותו במלוא מובנו.
מה עושים מכאן והלאה.

Aberforth

New member
תשובות וקדימה נצעד.

1. השורה הראשונה של הטקסט לקוחה מתוך הסדרה "מעלה האגם". השאר זה שלי :)

2. כל אחד והאסקפיזם שלו.

3. לאהוב את מי שאוהב אותנו ולא לנסות לגרום לאחרים לאהוב אותנו על אפם ועל חמתם.

LdsPdV

New member

LdsPdV

New member
הגישה

הישראלית לעניין ברורה.
אין לך מה להצטדק...

קצת עצוב, אבל זה מה יש...

השלושר

New member
מה פירוש "כל אחד והאסקפיזם שלו" ?

הטקסט לא אומר שכל אחד בורח מ'משהו'.
הוא אומר שכל אחד בורח ממי שאוהב אותו.

נראה לי טענה שלא עומדת במבחן המציאות באופן גורף כמו שהיא מנוסחת.

השלושר

New member
מאד חופשי אבל עוד לא הבנתי

מניין לך שכל אחד בורח ממי שאוהב אותו.

Aberforth

New member
לא כולם, עובדה שיש זוגות בעולם.

אבל חלק נרחב עושים / עשו / יעשו זאת לפחות פעם אחת בחיים שלהם.

למעלה