מעכשיו נהיה רציני

מנגה22

New member
מעכשיו נהיה רציני

עד היום הכל היה סבבה...היתי צעירונת והרשתי לעצמי הכל גם כי היו לי את הקשרים הנכונים וגם כי לא הייתי ניידת מספיק. 4 שנים הייתי מגיעה לכל פסטיבל או יריד שהיה בא לי ולא רואה ממטר..מוכרת צעצעים, עושה קעקועי חינה וצמות בשער. בלי דוכן מסודר בלי כלום, לפעמים הייתי מרויחה כמה מאות שקלים ולפעמים כמה עשרות שקלים בלבד. נמאס לי! אני רוצה דוכן מסודר..עם שולחן, ואור כדי שאני יראה מה אני עושה..בלי בלאגנים ובלי להסתבך. השאלה היא איך אני בכלל מתחילה? מאיפה אני קונה שולחן?האם אני צריכה אור משלי? האם משלמים לבעל היריד כסף מבעוד מועד? האם בכלל משתלם מבחינה כספית כל העיניין? מי שפה..האם זה המקצוע היחידי שלו או שאלו עוד "דמי כיס?",ומהוא בכלל עוסק פתור ממס ואיך מגיעים לעשות דבר כזה? האם יש דבר כזה בלעדיות? האם מותר לי לשאול כמה דוכנים כמו שלי יהיו? ומה עם אני מוכרת בדוכן פריט שהוספתי בנוסף למוצר שהכרזתי שאני מוכרת? אשמח לתשובות :)

HayaBee

New member
מה שהיה היה....כרגע התנגן בערוץ 11 שירים שהיו

לא שאני מקשיבה ל 11 בטלויזיה אבל חיפשתי משהו מענין ובדיוק גמרתי לקרוא את שכתבת וגם בבלוג......התרשמתי. המון שאלות טובות ואנסה לענות להן לפי הסדר, בטוחה שחברים נוספים ישלימו את שאחסיר. דוכן מסודר, אנילא ממש מבינה מה עשית עד עכשיו עם הצעצועים, פרסת שמיכה והנחת הכל על האדמה? אבל, כמו שראית בכל המקומות במהלך 4 שנים לאנשים יש שולחנות, סוחבים , ככה זה, גם כיסא ומפה, אלו הדברים הבסיסייים. את השולחן קונים בדרך כלל בACE או הוםסנטר, כ- 300-400 שח בימינו וכבדים למדיי. אור - את החשמל מספק המקום, המפיק, המארגן - בקיצור מקבלים במקום, את המנורה את צריכה להביא, קני ב-130 שח בערך מנורה על עמוד טלסקופי באותן חנויות, אני מעדיפה מנורת שולחן עם מנורה רגילה, פחות חשמל ופחות חום ולא נתקלים בה, קני כזו עם קפיץ תפיסה לשולחן, הן זולות ויעילות. צריכה גם כבל מאריך כ-10 מטר ומפצל ל-3. כמובן שמשלמים למפיק היריד, המחירים נעים בין 80-300 הממוצע הוא 150 שח, משלמים לפני התנאים שמעמיד המפיק, לפני או עם ההגעה או במהלך היום. רוב הנמצאים כאן מתפרנסים באופן קבוע מעבודה בירידים, מתקיימים ירידים רבים שהינם קבועים בהם הדוכנים נמצאים, יום אחד בלוד וביום השני בכפר סבא ובשלישי ברעננה וכך הלאה. מוצאים את המקומות המתאימים ומתמקמים בהם. בלעדיות - יש מצב לבלעדיות כשהמפיק מסכים, כשהיריד קטן או כשמשלמים על זה תשלום מיוחד. הכל תלוי בסוג הארוע ובסוג הדוכן , מותר לשאול ולברר עם המפיק, תמיד תקבלי תשובה כלשהי, מקוה שתקבלי תשובות כנות, שמעתי על כאלו שמשקרים - את החשבון תעשי אחר כך עם אותו אדם. אם סוכם שאת מוכרת סוג מסוים של פריטים ואת מפתיעה את המפיק בסוגים נוספים הוא יכול לומר לך להוריד מהדוכן ולא למכור. אם אין דוכן נוסף שכזה אולי יאפשר לך להשאיר ולמכור את מה שהבאת. יש ירידים שבהם מרכזים על דוכן נושא אחד בלבד ושולחן אחד בלבד ואין לערבב. קחי לתשומת ליבך שיש להירשם אצל השלטונות ולהנפיק פנקס קבלות מסודר (ממוספר). קיראי בדף הקודם תשובתי לגליה, גם שם יש פרטים רבים שתוכלי להעזר בהם כמו כן בבלוג יש מאמרים לדוכניסט המתחיל. מקוה שעניתי על הכל ויהיה לך הרבה חומר למחשבה, אני כאן לשאלות נוספות. שיהיה לך בהצלחה. לילה טוב, מחר יום חדש יפציע......

מנגה22

New member
עוד כמה

תודה רבה על הכל ואני כבר שמרתי את הבלוג למועדפים. לשאלתך.. לגבי צעצועים זה עיניין של סלסילה גדולה ובתוכה את כל הצעצועים ככה שאני גם ניידת. רק בפסטיבל עכו שמתי שמיכה על הריצפה ותיתפלאי.. ערבים חושבים שמה שעל הריצפה יותר זול! היום בדקתי את השולחנות הלבנים שאני רואה בדרך כלל.. מטורף!! אני כולי מטר וחצי שוקלת 50 קילו ואני בטוחה שהשולחן שוקל יותר ממני.. אני החלטתי ללכת על עגלה כזאת שתעזור לי עם הציוד. מה הכוונה להירשם אצל השילטונות? האם מדובר בעוסק פטור? ואיך אני הופכת לאחת כזאת בכלל? תודה על העזרה את מלאך.

HayaBee

New member
נסי להסתכל ברשתות על מה שנקרא שולחן ברידג

זה שולחן קל, מרובה לא גדול ודי נוח, ואם צריך עדיף 2 כאלו מאחד הכבדים הנמכרים עכשיו, יש גם קלים וקטנים יותר באייס מאלומיניום שיוכל להתאים לך, תמשיכי לחפש, עגלה תמיד עוזרת בכל מקרה. מה עם הכתיבה על אורז? בדרתי עבורך את מקור הבקבוקים, נדמה לי ליד אבגד בתל-אביב. לדעתי הכי קל זה מה שכבר יש לך....קעקועים, אחלה דוכן נכנס לכל מקום ועושה כסף. עוסק פטור, כן, במע"מ באזור מגורייך, ענין של דקות ואת מסודרת. שבת שלום.

מנגה22

New member
לגבי הקעקועים

אכן זה מכניס המון כסף בהוצאה אפסית כמעט . 5 שנים שאני ככה עם הקעקועים ובא לי לגוון.. לגבי האורז אני נדלקתי על הרעיון כי פשוט אין הרבה כאלו בשוק.. לא ראיתי את הדוכן של האורז אפילו פעם אחת השנה מלבד נחלת בינימין . לגבי הבקבוקונים כבר מצאתי 2 מקומות אבל העלות שלהם מאוד גבוהה משום מה. גם אם אני קונה 1000 זה עדיין 5 שקל ליחידה, על מה ולמה.. הבעיה בקעקועים שאם סוף הקיץ גם נגמרת העבודה בזה ואני מחפשת משהו לחודשיים הקרובים כי אחרי זה אני טסה לעבוד במולים באנגליה. (שם באמת יש כסף) אז חיפשתי וחיפשתי משהו מגניב שגם יאמן אותי לקראת אנגליה.. ומצאתי "אורגזמטרונים" (זה שנראה כמו מקציף אבל עושה מסז' לראש) הבאתי כ 100 כאלו נראה מיום ראשון איפה אני אהיה ממוקמת.

E i t a n 47

New member
מה את מוכרת באנגליה?

את מוכרת דברים שלך? או שעובדת אצל מישהו אחר...

kfirla3

New member
לגבי סחיבה ומכירה

במידה והחלטת ללכת על עגלה, יש לי טלפון של חברה שמוכרת עגלות,טיפה כבדות אבל משתלם לסחיבה אחת של כל הציוד שלך, כל עגלה בסביבות 400 ש"ח, אבל זו הוצאה חד פעמית. לגבי מולים באנגליה, אם זה מכירת תמונות = לא ממליץ אלא אם כן אין לך משהו אחר לעשות. עדיף לך ללכת על המולים בארה"ב...

מנגה22

New member
השגתי

השגתי כזאת מתקפלת ממש במצב טוב נוחה מאוד ב 100 יד 2 :) אבל המון תודה בכל אופן.

מנגה22

New member
באנגליה..

אני ניראה יעבו בכירת צעצועים בעגלות. לארהב אני כרע לא יכולה להיכנס כי אין לי וזה ובטח גם לא יתנו לי כי אין להם סיבה לת לי.. בחורה בת 24 בלי תלושי משכורת מסודרים נראה לי קצת מחשיד במיוחד לקראת הקיץ. אם יש לך אולי כיוון באנגליה אני אשמח..

האורגזמטרון ממש ישן ונדוש לא הייתי משקיעה

בכמות כזו, אנשים כבר ממש לא מתלהבים מהם ( ראיתי מישהי שניסתה ביריד להיפטר נואשות מ5 חתיכות ונשארה עימם עד סוף היום...

HayaBee

New member
מצאתי את התשובה.....בגוגל כמובן, ראוה זאת פעם

ראשונה, נראה לי כקישקוש שמשווק טוב יצליח למכור ושני נשמעת לי מאוד אנרגטית ומשווקת טובה. כמו כל השטויות שהישראלים מוכרים בקניוונים בארה"ב - הציפורניים, ההברקה וכדומה, ממש שטויות. http://www.ktl.co.il/product.asp?productid=9079&CatCode=320

מנגה22

New member
לא עוד סתם מוצר

מי שהספיק להכיר אותי כבר יודע שאני בירידם ופסטיבלים אוהבת לפנות לאנשים ולמשוך את צומת ליבם..פה האמפולסיביות שלי באה לידי ביטוי כי אני לא אחת שתשב בבאסטה שלה בחיבוק ידיים, אני מבחינתי לעמוד לפני הדוכן שלי ופשוט להדגים על העוברים ושבים את הפלא הזה שנראה כמו סוג של מיצפת לעוגות עד שהוא נוגע לך בראש...ועושה כזה נעים... אווו יה! בקיצור מוצר לדעתי בגישה נכונה יכול להיות מנצח!

HayaBee

New member
לגבי הבקבוקונים דומני שאמר לי בשקל או בקירוב

ויש שם גם ענין של דבק ונוזל ושרשרת סך הכל שווה כי נמכר ב25 שח. גם לאנגליה זה יהיה יחודי.

מנגה22

New member
לגבי הבקבוקונים

היום אני הולכת לבדוק שוב את עיניין הבקבוקונים אף על פי שכבר נגמרו הירידים שאני אוכל להשתתף בהם מאחר ואני טסה. בכל זאת אני אקנה כמות כדי שיהיה לי לו שנה וחצי כשאני חוזרת. לגבי אנגליה אני לא הצלחתי למצוא אפילו קצה של חוט לבי עזרה בהוצאת אישור מכירה שם ואני מעדיפה לא להסתבך עם השילטונות..לא לפני שאני יועת איך בכלל הולכים שם הדברים.. את הקעקועי חינה אני בכל מקרה לוקחת לשם.

kfirla3

New member
אני לא חושב שאת יכולה לקחת איתך

את קעקועי החינה או לעבוד במה שאת רוצה לעבוד באנגליה. יש חברות מסודרות כמו שניתן למצוא באתר MAKA.co.il ועוד חברות שתוכלי למצוא בגוגל בכותר "עבודה בחו"ל". הפופולריים ביותר באנגליה במכירות "חוקיות" הן מכירת תמונות. בן דוד שלי עבד שם במכירת תמונות ואז עבר למכירת מסגרות. אבדוק לך איתו לגבי קשרים ,בכל מקרה ממליץ על חברות מורשות שיתנו לך את כל הפרטים לפני הטיסה, שוב לפי מה שיעלה בגוגל.

מנגה22

New member
את הקעקועים אני אקח לשם

בשביל שיהיה לי גיבוי או מהצד או סתם ככה .. לא חסר למה זה תמיד טוב. כבר מצאתי את עצמי באמצע שום מקום או במסיבת טבע בלי גרוש עלי והקעקועים סידרו לי כל מה שליבי חפץ בו.. מן "סחר חליפין שכזה" בכל מקרה אני רוצה מכירות אבל לא ציורי שמן כי רק רעות שמעתי על העבודה הזאת.

jan7

New member
קעקועים

אני מייצר שבלונות לקעקועים.יש כ1000 דוגמאות. היום אני מוכר שבלונה ב70 אגורות. 050-5686457 יעקב

למעלה