מעי רגיז?

michaeta

New member
מעי רגיז?

אני פונה אליכן מכיוון שבשבוע האחרון אני מרגישה שהבטן שלי או המעיים, אין לי מושג מה זה, מציקים לי. מרגישה תנועתיות ורעשים מהמעיים שמלווים בתחושת גזים ובחילות מדי פעם. למרות שאני מאובחנת עם אנדומטריוזיס עם מעורבות רקטווגינלית, עד היום לא הרגשתי תחושות כאלה. האם יכול להיות קשור לאנדו?
תודה מראש לעונות

ליה1997

New member
אמור להיות קשור

האבחנה שלי תמיד הייתה מעי רגיז עד שהבינו שזה אנדו אבל שווה בדיקה רק אל תתני להם להביא לך תרופות קשות לזה כמו שעשו לי. בהצלחה

nsy1987

New member
יכול להיות שכן ויוכל להיות שלא

אולי זה סתם וירוס מעיים? מצד שני, לי הויאבל בהחלט גורמת בחילות
ומעי רגיז זה משהו שכבר הרבה זמן אני מתחזקת
אז באמת קשה לענות על שאלה כזו דרך פורום.
אני הייתי השבוע אצל ד"ר שינמן שטעןשבעיות וכאבים של אנדו' מתבטאים בעיקר רק כשיש מחזור ואם זה נפרש ע"פ החודש זה
פחות מתאים ואולי זה אדנומיוזיס או משהו אחר. א"א לדעת עד שלא נכנסים פנימה ובודקים.
אם זה ממשיך להציק, אי הייתי הולכת לבדוק.
תרגישי טוב

aa02

New member
אדנומיוזיס זה בשריר הרחם כך שלא נראה לי שקשור למעי

אגב, מוזר שזה מה ששינמן אמר לך לגבי תזמון הכאבים.
למיטב ידיעתי, כאבי אנדו׳ יכולים להופיע במהלך כל המחזור החודשי ולאו דווקא בזמן הווסת, שכן האנדו׳ (והכאבים הנלווים אליו) מושפע מהשינויים ההורמונליים במהלך כל המחזור החודשי בעיקר מהאסטרדיול.

michaeta

New member
המשך...

אני ממש מוטרדת, אני בהפסקה מטיפולי הפוריות כרגע אבל אני ממש סובלת מכאבי גב תחתון וכאבי בטן תחתונה והסימפטומים המוזרים של כמו מעי רגיז. הולכת לבדוק הכל אבל בינתיים מאוד מאוד חוששת מהכאבים האלה.
כשעברת טיפולי פוריות מה היו הכאבים שמהם טיפסת על הקירות??
אוףףף

aa02

New member
אכן אוףףףףףףף

אצלי כל המוקדים הידועים נמצאים בצד שמאל כך שהכאבים היו בעיקר באזור הבטן התחתונה בצד שמאל... הם היו נעלמים וחוזרים ללא כל הודעה מוקדמת על בסיס יומיומי - לפעמים אחר הצהריים, לפעמים הערב, לפעמים לפנות בוקר
ופשוט היו משתקים אותי. מלבד משככי כאבים לי עזר לחמם את האזור עם כרית חשמאלית או עם בקבוק חם (למרות שעכשיו קץ ופחות מומלץ
)

michaeta

New member
המון תודה על התגובה.

לי יש מוקד רקטווגינלי אז אין לי כל כך מושג איך הוא אמור להשפיע ולמה דווקא עכשיו אני מרגישה יותר את הסימפטומים ויש לי עדיין ציסטה בשחלה שמאל, מאוד מפחדת מסרטן שחלות (שיש סימפטומים דומים) ולמה מלווה לכאב באיזור הבטן גם כאב גב תחתון. יש לי תור לד"ר סוריאנו עוד שבוע וחצי ומקווה שירגיע אותי (או שלא)

aa02

New member
בבקשה רק שלא נראה לי שממש עזרתי

מבחינתי המחלה הזו כל כך לא צפויה כך שכל ניסיון לנסות, להבין ולצפות לא רלוונטי
לצערי גם לא יכולה לענות לך למה עכשיו ולמה דווקא באזורים אלו, אך יודעת שיש הרבה נשים שסובלות מאנדו׳ והכאבים מופיעים גם בגב התחתון. אני בהחלט חושבת שבדיקה של מומחה אנדו׳ זו התחלה טובה לבירור הנושא, אבל תזכרי שגם הם לפעמים לא באמת מבינים איך המחלה הזו מתנהגת ובסוף אנחנו צריכות להיות אלה שמקבלות את ההחלטה על הגוף שלנו כמובן לאחר שהתייעצנו, שמענו ובדקנו את האפשרויות.
אגב, גם לי יש מוקד רקטוואגינלי
.

אפרתי38

New member
תנסי אולי

ניסית לקחת משהו לכאבים שאת סובלת מהם?
היו לי כאבים שמזכירים את הכאבים האלה שבאו מדברים אחרים ולקחתי תוספי מזון שמאוד עזרו לי. אני ממליצה לך לנסות את התוסף של סופהרב ביו 25. הוא מקל על תסמינים של מחלות מעיים ומסייע למערכת החיסון בהתמודדות. תרגישי טוב.

michaeta

New member
המשך...

תודה רבה על המענה לשאלותיי.
קצת מוזר מה שאמר ד"ר שיינמן, כי אם התופעות שלנו אמורות להתקיים רק בתקופת המחזור זה אומר שאין דלקתיות, כי אם הייתה דלקתיות היא לא מתקיימת רק שבוע בחודש ונעלמת...קצת מוזר. בכל מקרה, לי יש אדנו' בנוסף לאנדו, לא יודעת אם זה קשור לעניין המעי מכיוון שנראה לי יותר הגיוני שאנדו עם מעורבות של מעי תגרום לתחושות כמו מעי רגיז.
שאלה נוספת היא האם כאב חד ורצוף בגב תחתון, מעל הטוסיק, יכול להיות תופעה של אנדומטריוזיס?
מאז שעברתי ניתוח לפני שנה וקצת הסימפטומים החריפו לי. לא כל כך הרגשתי סימפטומים לפני כן...
הולכת לביקורת סוף סוף עוד שבועיים, אולי אקבל תשובות.
תודה

aa02

New member
מסכימה איתך שהתשובה של שיינמן מוזרה

הכל יכול להיות תופעות של אנדו׳ - לפי מה שלמדתי אין חוקיות, אבל מהצד השני צריך גם לשלול דברים אחרים ולא להזניח ו״להאשים״ רק את האנדו׳
. אני גם לפני הניתוחים וטיפולי הפוריות לא הרגשתי כל כך סימפטומים רק ביומיים-שלושה הראשונים של הווסת, אבל במהלך טיפולי הפוריות טיפסתי על הקירות מכאבים...

לואי84

New member
כמו שכבר ענו לך

כל התופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות לאנדו' כולל כאבים בגב תחתון.
יש בנות שסובלות רק סביב המחזור, יש כאלה שכל החודש אבל בדר"כ יש החמרה של התופעות סביב המחזור. לא חייבת להיות מעורבות ישירה של המעיים אלא עצם המצאות של הרבה עצבים וכלי דם ותאי דלקת יכולים לגרות את המערכת העיכול. הרבה פעמים הרופאים פוטרים את העניין ב-"זה מעי רגיז"...
כמובן גם יכול להיות שזה לא קשור. בגלל זה צריך לראות לאורך זמן אם זה באמת יותר סביב המחזור.
אבל את לא על גלולות?
תרגישי טוב!

michaeta

New member
היי לואי

לא, אני לא על גלולות כי עברתי 2 סבבי ifv ודווקא עכשיו בהפסקה פתאום תופעות מוזרות. כואב לי באיזור השחלות ובאותו מקום בגב. יש לי ציסטה ידועה בשחלה שמאל שכבר חודשיים לא בדקתי את מצבה. מחר אעשה אולטרסאונד. קצת מפחדת

למעלה