מעי רגיז

enbalush

New member
מעי רגיז

יש לי כבר שנים מעי רגיז, אבל החג הזה המעי משתולל, הבטן ממש נפוחה, אולי אכלתי הרבה, גם מתח רב, ואולי גם המצה שאכלתי אתמול. מה לעשות כדי להקל? אני מרגישה שיש לי אבנים בבטן/בלון. תודה.

yoelnd

New member
תשובתי

היי המלצתי הראשונה היא לשתות הרבה!!!! אפשר גם סוגי תה שונים כמו נענע, קמומיל, מליסה וכד'. עיסוי בטן עם כיוון השעון במצב שכיבה - יסייע ליציאה וכן הקלה. מעבר לזה עוד דברים אפשר למצוא בתרופות סבתא..... בהצלחה!

ינוקא1

New member
היי

מעי רגיז זה לא כל כך משהו שאפשר לטפל בו מעכשיו לעכשיו. העצה הכי פשוטה זה להרגיש אילו מאכלים עושים לך את הבלגן ולהימנע מהם. וחוץ מזה , אם כבר שנים יש לך מעי רגיז אולי הגיע הזמן לטפל בזה ברצינות ? אני כמובן ממליץ על רפואה סינית.

enbalush

New member
האמת שניסיתי לטפל ברפואה אלטרנטיבית

פרחי באך ופאולה, את הפאולה לא באמת תירגלתי, אז אולי זה יכל לעזור. בקשר לפרחי באך מביך אותי לחשוב שהתנסיתי בשיקוי הזה :) מה שכן עזר לי לעניין אחר היה שיאצו (לשרירי לסת), אולי זה יכול לעזור גם למעי?

ינוקא1

New member
בוודאי !

שיאצו היא שיטה מדהימה שבידיים הנכונות יכולה לעזור לכל דבר. עם זאת , אין מטפל אחד דומה לשני בשיאצו. לכל מטפל ומטפלת יש סוג אחר של מגע. לכן חשוב למצוא מטפל או מטפלת שאת מרגישה איתם טוב. כמו כן , על פניו אמרת שני דברים שנראים מאוד קשורים - שרירי לסת ומעי רגיז - שניהם קשורים למתח הרבה פעמים ושיאצו יכול להיות אחלא כדי לטפל בזה. חג שמח.

hal767

New member
אין דבר כזה מעי רגיז

המונח הזה מטעה. תגובות לא סימפטיות של מערכת העיכול, כגון אלו המתוארות בשאלה, מצביעות על ליקוי בפעולת מערכת העיכול. אינני יכול לקבוע במקרה הספציפי הזה מהו או מהם גורמי הבעיה כי אינני מכירך. באופן כללי הגורמים לבעיה הם תזונה גרועה, כזאת המקובלת בדרך כלל, מצב נפשי קשה, תרופות ותוספי מזון תשישות, חשיפה לקור ועוד. הטיפול הטבעוני לבעיות כאלה הוא לסלק את גורמי הבעיה ולהתאים תזונה ודרך חיים מתאימה, וזאת בהתאמה אישית. אין קיצורי דרך. יש לטפל שורשית בבעיה ולאורך זמן.

einatgoldman

New member
חוסר איזון במע' העיכול מעיד על

חוסר איזון של עיבוד ועיכול רגשי של חוויות וסיטואציות. כל עולם הרגשות שלנו ממוקם באיזור הבטן. כאשר יש קושי להתמודד עם רגשות שמציפים אותנו, הדבר בא לידי ביטוי ברמה הפיזית- מעי רגיז, בטן נפוחה, יציאות לא סדירות- עצירויות, שילשולים ועוד. כמטפלת ברפלקסולוגיה ותהליכים טיפוליים אישיים, אני ממליצה בחום על תהליך המשלב בתוכו עבודה על הסימפטומים הפיזיים ועל הבסיס להם- ברמה הרגשית נפשית. התמודדות עם כעסים, תסכולים, פחדים ועוד. כל גוף מגיב אחרת לתהליך, ובהתאם לכך ההטבה והשינויים, אך מנסיוני, כבר מהטיפולים הראשונים ישנה הטבה. בהצלחה, ואשמח לענות על שאלות נוספות... עינת גולדמן- מודעות הגוף. * אני מצרפת לך קובץ עם טיפ רפלקסולוגי לטיפול במע' העיכול

למעלה