מעי רגיז \רגיש וגזים

hostestyle

New member
מעי רגיז \רגיש וגזים

אממ לאחרונה קראתי את הכתבה בפורום על מעי רגיז אין לי את כל התסמינים של המחלה כמו נפיחות בבטן ועצירות והכל אבל יש לי הרבה גזים.. זה אומר שיש לי מעי רגיז? אני יודע שגזים נוצרים מן החיידקים במעי הגס והכל.. אבל למה אומרים שאוכל קשור לגזים? האם זה נכון? מה אפשר לעשות כדי למנוע כמה שיותר גזים? תודה לעונים :)

ישנם סוגי מזונות שגורמים לתסיסה

בבטן וזה יוצר גזים וכן עיקול לא טוב ורעלים שמצטברים בגוף יוצרים גזים. על מנת להמנע מגזים וכאבים תוכל להגדיל את צריכת הסיבים התזונתיים שלך בהדרגה. לאכול ארוחות קטנות יותר, עם מגוון מזונות מצומצם בכל ארוחה. באשר לשעועית וקטניות אחריות הידועות כגורמות גזים, קיימות כמה דרכים להפוך אותן לקלות יותר לעיכול. יש להשרות קטניות יבשות למשך הלילה, ולהוריד את הקצף שצף על המים בעת הבישול. אם זה לא משפר את המצב ואין הקלה גם לאחר אכילת קטניות שימייצרות פחות גזים, נסה להשתמש בתכשיר נפוץ שנמכר בבתי מרקחת שמכיל אנזים שמפרק את הסוכריים בקטניות, שהגוף לא מסוגל לעכל אותם. דברים אחרים בתזונה שעלולים לגרום בעיות וגזים הם משקאות אלכוהוליים, משקאות קלים מוגזים, גבינות ורוטב סויה וכן חלק מהירקות כגון:ברוקולי, כרוב, כרובית ועוד. אפשרות נוספת לקנות בבתי טבע חליטות תה ולשתות למניעה והקלה על הגזים.

גזים

אינם לבד אינם בהכרח תסמין של מעי רגיז ויש לזכור שבמידה מסויימת זוהי תופעה טבעית ונורמלית. מאחר שאתה מציין שלאחרונה יש ריבוי יש מקום לבדוק איזה מאכלים אתה אוכל. מזונות יוצרי גאזים תוכל למצוא בחיפוש בפורום זה לעשות אלימינציה שלהם במידה שכלולים בתפריטך היומי ולעקוב. במידה שזה לא יעזור כדאי לגשת לברור גסטרו.

למעלה