מעין שרונה

EYTAN155

New member
המעיין עדיין באמצע הניקוי

ויקח קצת זמן עד שנסיים לטפל בו.מקק"ל הבטיחו לי שישימו שלט עם הסבר על המעיין סמוך אליו. חבל שלא צילמת את אמת המים בין הבריכות,סוף כל סוף אפשר לראות אותה , ובקרוב נשפץ אותה. דרך אגב תמיד ידעתי שיש עוד כמה מעיינות בסביבה, אבל רק עכשיו לאחר השריפה למדתי להכיר את כולם ויש הרבה יותר מה שחשבתי. יש מקומות יש המון נביעות קטנטנות אחת ליד השניה כך שנדמה לי שאני מתהלך על ספוג.

EYTAN155

New member
אחלה , אז מה נשאר לנו ?

הבריכה התחתונה המלאה ג'יפה, עץ התות השרוף , האקליפטוס השרוף , התאנים הצרובות , הבוסתר , כמה שרידי בתים ורצפת הפסיפס שמעבר לכביש.

אולי נעשה פעם תערוכה

של תמונות מלפני ואחרי. אגב, שים לב לתופעה מעניינת שהצברים העסיסיים הגנו על עץ הזית

EYTAN155

New member
רעיון לא רע בכלל

שמי שחולף בפורום יוסיף לשירשור תמונות של המעיין. ליד מטע הזיתים יש שני מקבצי סברס, המקבץ המצולם שהוא המזרחי בין שניהם יותר קרוב למטע וכמעט שלא היה עשב בין הסברס למטע ולכן העצים לידו כמעט ולא נפגעו. הזיתים ליד המקבץ המערבי שנמצא במרחק גדול יותר מן המטע, (ובין המטע לבינו גדל עשב גבוה מאוד) סבלו ממכת חום ולאחר יומיים העלים החלו להתייבש. השריפה החלה בחלק העליון של האתר ועצי הזית שניזוקו נפגעו עוד בטרם הגיעו למקום צוותי הכיבוי. ברגע שהגיעו הכבאיות אחת מהן הוקצתה לשמירה על מטע הזיתים (אילולא הם היו נפגעים הרבה יותר עצים). בתמונה המצורפת שצולמה במצלמה מאוד מוזרה יום לאחר השריפה רואים את האקליפטוס התחתון שגם הוא נפגע ממכת החום וכל עליו יבשו.בתמונה עדיין עליו ירוקים, ומימין עץ התות שנשרף חלקית וספק רב אם יצליח להתאושש.

EYTAN155

New member
תמונה של מעיין שרונה

מתחילת שנות הארבעים, כשעוד היתה קשת בחזית (למעיין היו למעשה שלושה חדרים ולא שניים כפי שרואים היום). איך נהרסה הקשת ? , זה כבר חלק מסיפורי שרונה אותו יוכל לשמוע מי שיבקר במקום (ויפגוש אותי).

תמונה חשובה.

השאלה אם הקשת נבנתה לצרכי "כי כך כולם עושים" או למטרת הגנה גשם/שמש על הבאים למקום.

EYTAN155

New member
הקשת היתה חלק בלתי נפרד

ממבנה המעיין. למה ? את זה צריך לשאול את הרומאים.

למעלה